“Tanıklık her zaman yaşam ve ölümün ötesindedir. Aldığın nefes ve verdiğin nefes iki ayrı şeydir ve eğer tanık olursan o zaman ikisi de olamazsın. O zaman üçüncü bir kuvvet var olur. Şimdi prananın fiziksel bedendeki oluşumu olamazsın: prana olursun tanık olursun.”
782 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 saatte okudu
Yoga ve Ayurveda; bakmayın öyle bize yabancı gelen telaffuzu bile bizi zorlayan ismine... Aslında bizim özümüzde var meditasyon, kendini bilme ve bununla birliğe ulaşma. Muhiddin - i Arabi ve Vahdet-i vücud felsefesini okumuşsanız , Yunus Emre’nin meşhur sözü “ilim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir” diye veciz olan sözü anladıysanız Mesnevi’
Yoga ve Ayurveda / Kendine Şifa ve Kendini Bilme
Yoga ve Ayurveda / Kendine Şifa ve Kendini BilmeDavid Frawley · Purnam Yayınları · 20148 okunma
Reklam
«Samsara», "olduğu yerde dönüp durmak". Doğum-ölüm döngüsü. Sankhya felsefesinin görüşüne göre bir "somut (maddi) bedenimiz bir de bu bedene bağlı olan "soyut" (ruhsal) bedenimiz var. "Soyut" bedenimizin parçaları şunlar: "buddhi " (bilinç); "ahamkara " (benlik); manas (anlayış, duyuş) ve "prana " (nefes, can).
Alınan her nefes, bedenin bütün hücrelerine prana ve oksijen taşır; verilen her nefesle birlikte toksin ve atıklar beden dışına atılır.
nefes/prana
"Hayati ruh" kozmik mekan boyunca yayılır. Varlıklar tarafından, nefes alışta havanın alındığı gibi içeri alı­nır. Bu, onların hayati güçlerine ait latif "beden'in" daimi besinidir.
Sayfa 145Kitabı okudu
Geri14
46 öğeden 41 ile 46 arasındakiler gösteriliyor.