Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Prāna
Prana veya canlılık; ileri gitmek, nefes almak, hareket etmek, yaşamak anlamına gelen pra’dan türetilmiş Sanskritçe bir kelimedir. Prana, her canlıdaki yaşam nefesidir. Kedilere bol prana bahşedilmiş olması, kedilerin “dokuz cana” sahip olduğu fikrini doğurmuştur.
Eterik Beden
Eterik Beden
Tanıklık her zaman yaşam ve ölümün ötesindedir. Aldığın nefes ve verdiğin nefes iki ayrı şeydir ve eğer tanık olursan o zaman ikisi de olamazsın. O zaman üçüncü bir kuvvet var olur. Şimdi prananın fiziksel bedendeki oluşumu olmazsın: Prana olursun, tanık olursun.
Reklam
Hint Yoga felsefesinde “Prana” adı verilen sübtil yaşam enerjisi, Gaia’da (yerküre), yeraltı, yer ortası, yerüstünde gezinen, bizimle iletişim içinde olan, tamamen canlı bir yaşam enerjisi formudur. Prana, aynı zamanda canlı varlıklardaki hayat verici enerji olarak kabul edilir. Sanskritçede Pra “ileri getirmek”, Ana “nefes” veya “yaşamak” demektir. Böylece Prana kelimesi “nefes vermek” veya “solumak” anlamına gelmektedir.
'Prana; yani yaşam gücü, nefes aracılığı ile bedenlerimize giren evrenin bilinci, zekası ve potansiyelidir.'
Çekim Yasası- Benzer, benzeri çeker! Madde olarak bildiğimiz cisimler tamamen enerji Bildiğiniz gibi, bize okulda öğretilen şey; "maddenin yapı taşı atomdur" cümlesiydi. Evet bu doğru, ama bilim sınır tanımıyor ve elindekiyle yetinmiyor. Madde atomlardan oluşur, peki atom neyden oluşur? Cevaplarınızı duyar gibiyim; Nötronlar,
Prana, en temel anlamıyla yaşam gücü, yaşam enerjisi demektir. Yaşam denilince akla her ne kadar canlı, nefes alan varlıklar gelse de; canlı ve cansız nesnelerin tümünde, evrende tezahür ederek yer kaplayan her şeyde prana vardır. Yani, her şeyin kendine ait bir yaşam gücü vardır, onu var eden de budur.
Reklam
En alışılmış anlamında prana kelimesi tam olarak "hayati nefes" ifade etmektedir.
Sen YayınlarıKitabı okudu
Çi son yıllarda sizinde sık duyduğunuz çin tıbbının temel prensipleri içinde yer alan bir kavram. Çi, evrensel hayat enerjisi demek. Ve doğada var olan tüm canlıların Çi’sinin olduğuna inanılır. Çi bitkiler, hayvanlar, insanlar, taşlar, ağaçlar, deniz, dünya, su aklınıza gelen tüm biyodinamik varlıkların paylaştığı hayat enerjisidir. Kadim kültürlerin hepsinde vardır. Orta Asya şamanları ona Yüce Ruh derken, Hint Yoga kültüründe Prana, Çin tıbbında Çi, Japonlarda ise Ki derler. Çi aslında evrensel hayat enerjisidir. Yaşlandıkça, hastalıkta bu enerji azalabilir. Hatta Çin tıbbı prensiplerine göre, Çi enerjisinin azalması, durgunluğu veya dengesizliği bizi hasta edebilir. Çi enerjisi doğru ve iyi nefes ile vücutta daha iyi dolaşır. Çin tıbbına göre Çi vücutta kendini gösterir, bunun da temeli nefestir. Nefesle birlikte vücudumuza en önemli enerji kaynağı Çi’yi alırız.
Sayfa 66 - destek yayınlarıKitabı okudu
Hint Yoga felsefesinde “Prana” adı verilen sübtil yaşam enerjisi, Gaia’da (yerküre), yeraltı, yer ortası, yerüstünde gezinen, bizimle iletişim içinde olan, tamamen canlı bir yaşam enerjisi formudur. Prana, aynı zamanda canlı varlıklardaki hayat verici enerji olarak kabul edilir. Sanskritçede Pra “ileri gitmek”, Ana “nefes” veya “yaşamak” demektir. Böylece Prana kelimesi “nefes vermek” veya “solumak” anlamına gelmektedir.
Sayfa 61 - destek yayınlarıKitabı okudu
264 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Kişisel gelişim kitapları okuma konusunda biraz cesaretsizdim. Bunun sebebi belki de sıkılıp sonunu getirememekten çekindiğim içindi. Çünkü başladığım her şeyi bitirmek gibi bir takıntıya sahibim. Bu kitap okuduğum ilk kişisel gelişim kitabı ve yazdığım ilk incelemem. Yazar kitabın ilk 87 sayfasında kendi hayatından bahsetmiş. Sıkılmadan ve
Sen Değişirsen Her Şey Değişir
Sen Değişirsen Her Şey DeğişirBaşak Sayan · İnkılap Kitabevi Yayınları · 20191,101 okunma
47 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.