448 syf.
9/10 puan verdi
·
17 saatte okudu
Herkese merhaba. Dünden beri nefes bile almadan okurken yuttuğum seri ile karşınızdayım. İlk kitap Lacivert. İkincisi Lacivert- Safir ve son kitap Lacivert-Amber. Bu aralar kitapların çok güzellerine denk geliyorum siz de farkında mısınız? Bu üç kitaptan oluşan seriyi ayrı ayrı yorumlamak istemediğim için tek yorumda hepsinden bahsedeceğim. Beren,
Lacivert - Amber
Lacivert - AmberT. Y. Mazer · Ephesus Yayınları · 20191,332 okunma
144 syf.
·
Puan vermedi
·
8 günde okudu
Şükür ki Pakia vatandaşı değiliz (:
Nüfusunun %90’ı Müslüman olan Pakia isimli hayali ülkenin vatandaşı Tian’ın, diğer İslam ülkelerindeki dostlarına yazdığı mektuplardan oluşuyor. Sistem eleştirisinin yapıldığı bir kitap. Yaşam tarzımızın, iş ahlakımızın, ekonominin, insan ilişkilerinin, edebin kendine Müslüman diyen insanlar tarafından hiç de İslami olmayacak şekilde değiştirilmesini, yozlaşmasını okuyoruz. Okuduklarımıza hiç yabancılık çekemiyoruz elbette. İslam’ı hayat nizamı olarak görmek ve buna yakışır bir ömür sürmek duasıyla. Anne-babama da teşekkür ederim, gençliklerinden kalma bu eseri kütüphaneme kazandırdıkları için. Ben ilk lisede okumuştum, yeniden okumak istedim. Lise ve üzeri yaşlar için uygun bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Pakia Mektupları
Pakia Mektuplarıİhsan Süreyya Sırma · Beyan Yayınları · 2018229 okunma
Reklam
264 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Mai (mavi), hayal ve ümitleri “ siyah” ise, hayal kırıklıkları acı gerçekler ile hayatın maddi tarafını temsil eder. Bu hayaller ve hayal kırıklıkları da Ahmet Cemil’e aittir. Bu kitaba güncel bir isim vermek gerekse muhtemelen 'Hayaller,Hayatlar' olurdu. Yazar 'mai bir gece ile siyah bir gece arasında geçen şu nasipsiz, bahtsız ömür' cümlesinde veriyor aslında kitabın özetini. Okurken Ahmet Cemil'in derdiyle üzülmeyen, İkbal ile dost hissetmeyen, Ahmet'in eserine duyduğu bağlılığı ve muhabbeti anlamayan yoktur sanırım.Hayali dünyamızda kurduğumuz şeyleri gerçek hayata, uygulamaya geçirirken tam da 'o işler öyle olmuyor' cümlesini kurarız genelde. Kitaba yakın hissettiren de hepimizdeki o gerçekleşmesi umudunu taşıdığımız hayal dünyamız. İçimizdeki umutları ana karakterde gerçekleştirme arzusu. Karşılaştırmalar da çok yerinde. Hüseyin Nazmi ve Ahmet Cemil gibi zorluk çekmeyen ve sürekli mücadele halinde olan iki zıt karakter. Ben yazarın betimlemelerine de hayran kaldım. Hiçbir filmde karşılığı olamayacak sahneleri kelimelerin gücünü kullanarak harika bir şekilde ifade etmiş.
Mai ve Siyah
Mai ve SiyahHalid Ziya Uşaklıgil · İş Bankası Kültür Yayınları · 202427,1bin okunma
304 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Al-Messiah: Paul Muad'dib
"Bu evrende bazı sorunların çözümü yok," dedi Paul. "Hiçbir şey yapılamaz. Hiçbir şey." * Dune bir maden gibi, kazdıkça sizi hayrete ve dehşete düşürüyor, keşif hiç bitmiyor, sürükleniyorsunuz, duramıyorsunuz. Kitap biterken Neil Young - Ambulance Blues çalıyordu, gözlerimi kapattım ve ben ne okudum dedim, bu hüzün niyeydi, ne
Dune Mesihi
Dune MesihiFrank Herbert · İthaki Yayınları · 20216,4bin okunma
552 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Huzur Sokağı, bugüne kadar milyonlarca okura ulaşmış, neredeyse her evin kütüphanesinde yerini almış, soluksuz okunan bir roman. Hatta bir klasik. Sahip olduğu haklı şöhretle, yüzlerce baskı sayısına ulaşan Huzur Sokağı, birkaç neslin kült kitabı haline geldi. Gazetelerde tefrika edildi, beyaz perdeye uyarlandı, tiyatroda sahnelendi, televizyon dizisi yapıldı, herkesin gönlüne girip huzurun sembolü oldu. Huzur Sokağı, hasretini çektiğimiz, huzurlu bir cemiyetin, küçük bir sokakta sembolize edilen sarsıcı, duygusal, ama hepsinden önemlisi gerçek hikâyesi. Dönüp dönüp tekrar okuma isteği duyduğum yegane eser. O kadar güzel bir tat bırakıyor ki insanın damağında, zamanla tiryakisi oluyorsunuz. İçimden bir ses hala bir yerlerde Huzur Sokağı'nın var olduğunu fısıldıyor. Bu öykü bir hayal olamayacak kadar güzel. (Tanıtım Bülteninden)
Huzur Sokağı
Huzur SokağıŞule Yüksel Şenler · Timaş Yayınları · 202116bin okunma
281 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Şimdiye kadar okuduğum en değişik kitaplardan bir tanesiydi. Paskalya öncesi borsa simsarı Gwendolyn Mati'nin peşine takılıyoruz ve sonrası karmakarışık. Hem hayal gücünün zirvesi hem bir adım ötesi hayal olamayacak kadar gerçek, hem tuhaf hem derin bir felsefesi var, hem akıl karıştırıyor hem düzene sokuyor. Gwendolyn Mati'nin bir anda ortadan kaybolan medyum arkadaşını bulmaya çalışırken aynı zamanda imana gelmiş bir maymunu da bulmaya çalışıyoruz.( Kulağa tuhaf geliyor farkındayım) Sonrasında anlamı değiştirilen bir Tarot kartının peşine düşmeye hazırlanırken, Timbuktu'dan yeni gelen Larry karakteri ile tanışıyoruz ve dünyada azalan kurbağa nüfusunun sebeplerini araştırmaya başlıyoruz. Günümüz teknolojisi ile bile zor fark edilen Sirius yıldızıyla ilgili detaylı bilgilerin bir Afrika kabilesi üyelerince yıllardan beri nasıl bilindiğine tanıklık ediyoruz ve meşhur soru yine karıştırıyor zihnimizi; "Acaba başka bir gezegende hayat var mı ve yıllar öncesinde insanlar ile iletişim kurdular mı?" Modern toplumda paranın, şöhretin peşinde aç gözlü, hırslarımıza boğulmuş yaşarken neyi gözden kaçırıyoruz? Nereden geldik ve nereye gidiyoruz? Bu kadar çıldırmış halde yaşarken durduran, ne kadar anlamsız şeylerin peşinde koştuğumuzu farklı ve zekice bir kurguyla hatırlatan ve sorgulatan bir kitap. Yer yer durağanlaşsa da , semboller ile, kozmik ve metafizik bağlantılar ile okuru silkeleyen, kendine gel diyen kitaplardan bir tanesi. Ben severek okudum. Farklı tür kitapları okumayı sevenlere tavsiyemdir.
Sirius'tan Gelen Kurbağa
Sirius'tan Gelen KurbağaTom Robbins · Ayrıntı Yayınları · 2011141 okunma
Reklam
1.000 öğeden 911 ile 920 arasındakiler gösteriliyor.