Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Omertà
"Bir şey görmedim, duymadım, bilmiyorum, konuşmam” Söz konusu olayda adi gecen sahislarin isledikleri düsünülüen suclar hakkinda bilgi vermelerini yasaklayan, Sicilyalilara özgü seref kuruli
Bir insanın ölümlü oluşunu yaşamının her saniyesinde ayırt etmemesi tuhaftır. Onun ölmesi için mutlaka düşmanları olması gerekmez. Ne olursa olsun gene de kişi için bir ölüm nedeni bulunacaktır.
Reklam
Baba Aprile, Amerika'nın başarısının büyük ailelerin ortaya çıkmasından kaynaklandığını ve en iyi sosyal sınıfın topluma karşı başlangıçta büyük suçlar işlemiş adamlardan oluştuğunu anlıyordu. Servet arayan böyle insanlar Amerika'yı kurmuş ve kendi kötü davranışlarını kırıntılara ayırıp unutulmaları için geçmişin tozları arasına katmıştı. Başka ne yapılabilirdi? Amerika'nın uçsuz bucaksız ovaları üç katlı bir yerleşimi akıllarına sığdıramayan o kızılderililere mi bırakılmalıydı? Hiçbir teknik yeteneğe sahip olmayan ve milyonlarca insanın bolluk içinde yaşamasına olanak sağlayan topraklara gerideki su yedeklerini akıtamayan Meksikalılar'a da Kaliforniya mı bırakılmalıydı?
Bu denli acımasız bir adamda nasıl olur da böyle insanca bir yüz olabilirdi?
Sağduyun ortada bir trajedinin varlığını algılıyorsa bile zaferin verdiyi güvenle düşünmeden davranma
İnandıklarımız bize acı veriyor.
Reklam
383 syf.
·
Puan vermedi
·
43 günde okudu
Mario Puzo'nun usta kalemiyle kaleme alınan Omerta, okurları mafya dünyasının karanlık dehlizlerine sürükleyen sürükleyici bir roman. Suskunluk yasası anlamına gelen Omerta, sadece bir kelimeyi değil, mafya kültürünün temelini oluşturan bir yaşam tarzını temsil ediyor. New York'un güçlü mafya liderlerinden Raymonde Aprile, bir suikaste kurban gider. Ölüm döşeğindeyken yeğeni Astorre'ye vasiyetini bırakır: "Merhamet kötü bir alışkanlıktır. Gücümüzü hak ettiğimizi kanıtlamalıyız." Bu vasiyetle Astorre, sadece amcasının intikamını almakla kalmaz, aynı zamanda Omerta'nın sessizliğinde kaybolan bir dünyanın kapılarını da aralar. Mario Puzo, Baba romanı ile dünya çapında ün kazanan efsanevi bir yazardır. Mafya dünyasını anlatan eserleriyle tanınan Puzo, Omerta'da da bu ustalığını konuşturuyor. Gerçekçi karakterler, sürükleyici bir hikaye ve çarpıcı diyaloglar ile Omerta, Puzo'nun hayranlarını ve gerilim severleri kesinlikle tatmin edecek bir eser. Omerta'yı Neden Okumalıyız? - Mafya dünyasının gizemli ve karanlık atmosferine dalmak için - Suskunluk yasası Omerta'nın derinliklerine inmek için - Gerilim dolu bir hikayenin peşinden koşmak için - Mario Puzo'nun usta kalemiyle yazılmış bir eseri okumak için
Omertà
OmertàMario Puzo · İnkılap Kitapevi · 2001341 okunma
Derken, meseleyi kavradı. Hiç kimse, bir mafya şefi hakkında bilgi vermeyecekti ona. Sicilya'da omertà yasası işliyordu. Omertà, suskunluk yasası, bu insanların kadim bir geleneğiydi: hiçbir otoriteye asla bilgi verilmezdi. Yasayı çiğnemenin cezası hızlıydı ve mutlak ölümdü ve bir yabancının salt merakını tatmin etmek içinse hiç tehlikeye atılamazdı. Omerta karşısında, emniyet müdürü ve özel dedektiflik bürosu bilgi arayışlarında çaresizdiler. Veya belki de, onlar dahi, yazılı olmayan yasayı çiğnemiyorlardı.
383 syf.
·
Puan vermedi
·
8 günde okudu
BABA YAZARINDAN MAFYA ROMANI
Baba’dan müthiş bir mafya roman; İtalyan mafyalarının anlatıldığı romanda olağanüstü bir kurguyla harmanlanmış eser, zamanın zulüm kokan aynı zamanda merhametli mafyanın ölüm döşeğindeyken, varisini yaşamını yaşamamısı için oğlunu yakın arkadaşlarından birine vermesi için tabi tuttuğu ön izleme olağanüstüydü açıkçası. Fakat daha sonra Baba Aprile ile başlayan şaşırtan Astorre profili açıkçası biraz hüzün dolu dakikalar yaşattı. Çünkü inceleme başında yazdığım gibi yaşamını yaşamaması için yakın arkadaşlarından birine evlatlık olarak verilmişti ama Babanın unuttuğu şey evlatlık verdiği adamın da kendisi gibi bir mafya Babası olmasaydı. Aprille amca kendinden uzaklaştırmak istese de aslında öz Babası ve kendisi gibi bir mafya örgüt lideri çıkartmıştı ortaya, kötü mü oldu bence intikamını aldığı ve mutlu sonla bitirdiği için gayet muhteşem oldu.
Omertà
OmertàMario Puzo · İnkılap Kitapevi · 2001341 okunma
Cinsel sadakat, ırkla ilgili sadakattan belli ki daha güçlüydü.
Sayfa 264Kitabı okudu
Reklam
Suçluluk en masum görünüşlü tepkilere neden olabiliyordu.
Sayfa 239Kitabı okudu
İnan bana, aşkta sevmekten başka hiçbir gerçek önemli değildir.
Sayfa 216Kitabı okudu
Ve sen Marianno, ona buna aşık olup durma, çünkü bu çok kötü bir kusur oluyor.
Sayfa 136Kitabı okudu
Yanlış insana doğru öğüt veren kişiden bir düşman gibi nefret edilmeliydi.
Sayfa 106Kitabı okudu
164 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.