Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Peygamberimiz (sav) buyuruyor: "Kabre giren insan eğer mümin ise, namazı baş ucunda, zekâtı sağında, orucu solunda ve diğer hayırlı amelleri(işleri) ayak ucunda durur. Azap meleği eğer baş ucundan gelse namazı, sağından gelse zekâtı, solundan gelse orucu ve ayak ucundan gelse diğer hayırlı amelleri ona (azap meleğine) engel olur. Eğer bu amelleri yoksa, azap meleği dilediği gibi onu azap eder." (Taberânî)
Sayfa 66 - Erkam Yayın San.ve Tic. A. Ş.Kitabı okudu
"(Takdir edilen) ecelleri gelince ne bir saat geri kalabilir (ölümü erteleyebilir)ler, ne de bir saat ileri gidebilir(ölümü öne alabilir)ler." (Nahl süresi 61.ayet) Peygamberimiz (sav) buyuruyor: "Her biriniz Allah'a ancak güzel zan ederek (rahmetini umarak) ölünüz." (Müslim-Ebu Davud)
Sayfa 24 - Erkam Yayın San.ve Tic. A. Ş.Kitabı okudu
Reklam
Peygamberimiz (sav) buyuruyor: "Uyku ölümün kardeşidir, cennet ehli ölmez." (Beyhakî - Taberâni)
Sayfa 21 - Erkam Yayın San.ve Tic. A. Ş.Kitabı okudu
Buyuruyor Peygamberimiz(sav): -Kalbinde zerre miktarı iman olanın cennete gireceği umulur. Bu müjdeyi duyan sahabe sorar: -Ya Rasulallah, zerre miktar iman nedir? -Bir Müslüman vakit namazlarında birini elinde olmadan kaçırır, bir sonraki namazın vakti girdikten sonra hatırlar da bundan dolayı kalbine şiş saplanmış gibi olursa, onda zerre miktar iman vardır.
Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor ki; "Cennete sadece merhametliler girecektir." Orada bulunan Sahabîler, "Ya Resulullah! Biz hepimiz merhametliyiz" derler. Peygamberimiz (sav) onlara şöyle cevap verir; "Sırf nefsini esirgeyen kimse merhametli değildir; merhametli kimse hem kendini ve hem de başka larını esirgeyendir."¹ İnsanın kendine karşı merhametli olması; kendini Allah'ın azabından esirgemesi, yasaklarını işlemekten, emirlerini yapmaktan sakınmasıdır. Bu da günah işlemekten vazgeçerek, işlenmiş günahlardan tevbe ederek, ibadet ederek ve ibadet ederken sırf Allah rızasını gözeterek olur. Başkasına karşı merhametli olmak da, İslâm'ın tespit ettiği kul haklarına ve canlılara hürmet-riayet, başkalarına zarar vermemektir. 1•| İbn Mübârek, Zühr 1/352; Deylemî, Müsned 7067; Tırmizî, Nevâdiru'l-Usûl 4/133
Sayfa 106 - ÇelikKitabı okuyor
Peygamberimiz(sav)şöyle buyuruyor Kul evlendiği zaman muhakkak dininin yarısı tamamlanmış olur,diğer yarısında da Allah'tan sakınsın
Reklam
Haya Yüce Allah'tan ve halktan utanmaktır. Peygamberimiz (sav) Hayâ İmandandır buyuruyor. Hayâ bütün peygamberlerin insanlığa öğrettiği bir insanlık dersi ve kulluk edebidir. Bütün Peygamberler şunu söylemiştir Utanmadıktan sonra istediğini yap. (Buhârî)
Peygamberimiz sav buyuruyor ki; "Allah bir kulun işlediği günahtan dolayı pişmanlık duyduğunu bilir bilmez, daha kul af dilemeden onu affeder "
Peygamberimiz sav buyuruyor ki; "Gündüz günah işleyenler tevbe etsin diye Allah geceleyin rahmet elini uzatır. Gece günah işleyenler tevbe etsin diye de gündüz rahmet elini uzatır. Bu, güneş battığı yerden doğuncaya kadar böyle devam eder.
"Çok çeşitli ilimler okudum, ömrümün en verimli çağını, bu ilimleri öğrenmek ve toplamakla geçirdim. Yarın bunlardan hangisinin bana fayda sağlayacağını öğrenme vaktim artık gelmiştir. Acaba ölüp toprak olduğumda bunların hangisi bana yoldaş olacak, acaba bu öğrendiklerimden hangisinin hiçbir faydasını görmeyeceğim. Evet, yarın kabirde faydasını görmeyeceğim bilgilerden kurtulmalıyım. Öyle ya Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav), 'Allah'ım! Fayda sağlamayan ilimden sana sığınırım.¹ buyuruyor."
Reklam
Peygamberimiz (sav) buyuruyor ki; "Namazı ihmal etmiş olarak Allah'ın huzuruna varanların, Allah diğer iyilikleri ile ilgilenmez.
Peygamberimiz (sav) buyuruyor ki; "Beş vakit namaz birinizin kapısı önünde akan bol ve tatlı sulu bir nehir gibidir. Günde beş sefer böyle bir nehirde yıkanan kimsenin vücudunda kir kalır mı, ne dersiniz?
Kur’an’ında bir kalbi vardır. Peygamberimiz(sav) buyuruyor ki: “Her şeyin bir kalbi vardır.Kur’an’ın kalbi ise Yasin suresidir.” (Tirmizi, Sevabul Kur’an 7, 2889)
Peygamberimiz (sav) buyuruyor ki "Her şeyin bir kalbi vardır. Kur'an'ın kalbi ise Yasin suresidir."
Peygamberimiz (sav) kibri tanımlarken buyuruyor ki: "Kibir insanın hak kendisine geldiğinde hakkı kabul etmemesi, insanları küçük görmemesidir."
524 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.