10/10
·472 syf.··
Beğendi
·
2023 2. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 07 Ocak 2023 10:37
Esselâmualeykumverahmetullah 50. Yılında Müslüman Kardeşler Hareketi adıyla yayımlanan bu kitaba ulaşmak maalesef biraz zor. Okuduğum baskı da epey bir eski. Bu mecrada hakkında herhangi bir şey yazıldığını görmeyince de bir şeyler yazmam gerekiyor diye düşündüm. Kitap 10 bölümden oluşuyor üslubu oldukça akıcı. İlk üç bölümde Müslüman Kardeşler'in isminden,gayelerinden ve teşkilatlanmış bir cemaate bağlanmanın gereğinden bahsediyor. Dördüncü bölümde ise Kardeşler'in eğitim programına değiniyor ancak buradan kendinize de bir yol haritası çıkarmanız mümkün.“Yola koyulan mutlaka hedefe varır" cümlesi benim için bu bölümün can alıcı noktasıydı. Okurken çokça ; ideallerinizi, hayat gâyenizi, bu yolun nihayetinde nereye varacağınızı sorguluyorsunuz. Ayrıca kitap kendinize ilmi program çıkarma noktasına da size yardımcı oluyor. Neyi , Nasıl okuyacağım? Sorusu bu satırlarda tatmin edici bir şekilde yanıtlanıyor. Müslüman Kardeşler'in yetişme metoduna da bu kitap sayesinde vakıf olabilirsiniz. En çok etkilendiğim satırlar şüphesiz Hasan el Benna رحمه الله 'ın şehadetinin anlatıldığı yerdi. Sırf bu satırlar için bile okunmaya değer bir kitap. Ayrıca öncesinde Hatıralarım kitabını okumanız daha verimli olacaktır. Hatırlarım'dan çokça alıntıya rastlayacaksınız. Yazar Said Havva ise okunması gereken çok değerli bir şahsiyet. Ne yazık ki bu çağda tehlikeli damgasını vurarak ona ne kadar büyük haksızlık ettiğimizi bilmiyoruz. Bizlere sadece duymak istediğimiz şeyleri anlatan insanları dinlemeye o kadar alıştık ki... Hâlbuki bu kulaklar hakkı duymaya programlanmış değil miydi? Ne yazarsam yazayım bu kitabı anlatmaktan aciz kalırım. Sadece basit bir kitap gözüyle bakmak da hata. Yaptığı çıkarımlarla âdeta aramızda yaşayan bir canlı. Her şey bir yana Hasan el Benna'yı merak eden herkesin
Düşünce
50. Yılında Müslüman Kardeşler HareketiSaid Havva · Uysal Kitabevi · 19805 okunma
Başarının tarifi
9/10
·250 syf.··
Beğendi
·
2023 1. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 05 Ocak 2023 21:43
Dünyaya geliş imtihanını kazanmak için yapılması gerekenleri derlemiş müellif ve bugüne kadar geride hoş bir sada bırakanların daha doğrusu bırakabilenlerin bunu nasıl yaptıklarını onları başarıya götüren o ortak noktaları istifadelerimize sunmuş. İşte o doğru yapıldığı takdirde asla kaybettirmeyen maddeler; 1) sağlam bir nefis ,ruh terbiyesi 2) zamanı, saniyesini dahi zayi etmeyecek şekilde değerlendirmek . 3)Her türlü engele rağmen terk etmedikleri manevi program Kitapta özellikle gençlere hitap eden tavsiyeler mevcut.Okurken not edilip tekrar edilecek altı çizilecek bir çok konu var. Kıymetli bir eser tavsiye edilir. vesselam
İnsan
Müslüman Gençler İçin İrade TerbiyesiAbdülaziz Kıranşal · MGV Yayıncılık · 2022843 okunma
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
8/10
·345 syf.··
2023 1. kitabı
·
15 günde okudu
·
Okunma: 01 Ocak 2023 14:59
İçinde birçok ünlü isim ile yapılan röportaj bulunuyor. Ceviz Kabuğu efsane bir program gerçekten zaman zaman çeşitli kanallarda da yayımlanıyor. Özellikle Aziz Nesin, Cem Karaca ve Bülent Ecevit'in söyledikleri ilgimi geçti. Aziz Nesin'e olan saygım katbekat arttı. O günden siyasal İslamcıların ne yapmak istediğini ölüm tehtidlerine rağmen cesurca anlatmış. Cem Karaca'nın değişimi üzerine bir yayın olmuş. Onu o yapan parçalarının bazılarını yaptığı için pişman olmuş. İnsan elbet değişebilir lakin bu değişim doğru olandan onu uzaklaştırmış. Tabii doğru herkesten herkese değişir. Benim doğrum onun yanlışı. Bülent Ecevit solun milliyetçilikten uzaklaşmak anlamına gelmediğini, Atatürk milliyetçisi olduğunu, kuru sıkı milliyetçisi olmadığını güzel ifade etmiş. Şoven bir milliyetçilik anlayışı yok. Programın konuklarından biri de Müslüm Gündüz denen tarikat lideri. Tarikatların ne kadar tehlikeli olduğu ve nereye gitmeye çalıştıklarını görebilirsiniz. Tarikatların amacı ibadet edip dağılmak değil, ülkeyi ele geçirmektir. Bunlara hoşgörü göstermek demokrasi ile açıklanamaz. Keyifle okunsun.
Ceviz Kabuğu - Geçmiş Zaman Olur Ki...Hulki Cevizoğlu · Ceviz Kabuğu Yayınları · 200937 okunma
10/10
·494 syf.··
2022 15. kitabı
Kitap insan zihninin antik zamanlardan beri bilinçaltı bir düzeyde kolektif bir bilinç oluşturduğu bir gerçeklikten temel alarak aslında zaman kavramının düşündüğümüz gibi var olmadığını, zamanın bir iplik gibi düz bir çizgiden ziyade zıt açılarla örülmüş farklı ipliklerin birbirine olan etkisiyle her olasılığın adeta bir halının deseni gibi çözülebilir olduğunu ve insanların zihnindeki bu kolektif bilincin adeta bu iplikler arasındaki kodları çözen, gelecekte veya geçmişte yaşanan her olasılığı deterministik bir biçimde matematize edilebilir şekile getirebilen bir dekoder olduğunu gayet güzel bir olay örgüsüyle karşımıza çıkarıyor, öyleki kolektif bilince yeterli hakimiyeti olan birisinin adeta bir program içindeki kodları enkript eden bir makine edasıyla geleceği görebilen veya çıkarımsal yetenekleriyle her insanın davranışsal şablonunu anlayabilen bir insanüstü varlığa dönüşebileceğini gösteriyor. Özetle bu kitabı favorim haline getiren tek bir nedenden daha fazlası. Okumanın kesinlikle zaman kaybı olmadığı, her ne kadar mistik ve metafizik olaylar içerse de insan beyninde bayağı bi sinapstik harekete neden olan olay örgüsüyle insanın içinde kaybolmak isteyeceği bir kitap.
OlasılıksızAdam Fawer · April Yayıncılık · 202398,5bin okunma
Yakın iliskiler
Puan vermedi·312 syf.··
Beğendi
·
2022 2. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 30 Aralık 2022 13:51
Yani kitap bir ilişkiyi tanımlama açısından çok güzel psikologlar ve ilişki terapistleri için faydalı olacağını düşünüyorum Kısaca David Deida kitapta sevgi ve aşk kavramlarını tanımlarken bunların sağlıklı hallerine ve sağlıksız hallerine dair bir açıklama yapmış. Kişinin içinde hem eril hem dişil yanın olduğunu açıklamış. Sağlıklı olanın erkekte eril enerjinin güçlü olması gerektiğine ve kadında dişil enerjinin güçlü olması gerektiğine dair vurgu yapmış. Eril ve dişili açıklarken erili New York'a; dişili Hawaii'ye benzetmiş. Eril tıpkı New York gibi plan, program, yönetim, eylem ve odaklanmadır, demiş. Dişil ise Hawaii gibi renkli, sevgi vermeye açık demiş. Kitabın ilerleyen bölümlerinde eril ve dişil için üç aşamayı açıklamış: 1.Aşama: Bağımlı ilişki. Kendini ve sevgiyi partnere bağlama. 2.Aşama: Bağımsız ve özgür olup kendimi geliştirmeye adamak. 3.Aşama: Sevgi olmak. Burada tam manası ile yakın ilişki deneyimi yaşanır.
Kadın Erkek İlişkileri
Yakın İlişkiDavid Deida · Aya Kitap · 2017124 okunma
Puan vermedi·160 syf.··
2022 114. kitabı
“Uçuk Ailemle Kaçık Maceralar” serisinin son kitabından merhabaaaa #sonakalandonakalır Soyadlarının kaderini yaşıyorlar artık bence bu aile. Yoksa bu kadar uçukluk denk gelemez Emir’in okulunda kültür kaynaşması projesi kapsamında bir program oluşturulur. 21.yy Türk Dünyası’na özel 21 Türk ülkeden 21 çocuk Türkiye’ye gelecek ve bizim ülkemizdeki çocukların evlerinde kalacaklar bir hafta boyunca. Tabi ki Emir de bu projede Çekilen kura sonucunda Emir’e Yakutistan’dan bir çocuk denk gelir. Daha önce adını sanını duymadığı bir ülke olduğu için başta çekinse de sıcaklığın eksi 50 lerde seyrettiğini duyunca ürperme de yaşamadı değil Şans bu ya gelen çocuğun annesi Sivaslı babası Yakutistan Türk’ü çıkıyor. Eeee macera başlasın o haldeeee Yakutistan’dan gelen Nurgun’u haftasonu dayısıyla gezdirirken başlarına gelen olaydan sonra ise Emir ve ailesi kendini özel uçakla Yakutistan’a giderken buluverir. Macera devam ediyooooo Sonrası mı? Ay anlatamam. Ne olur okuyun Bu ailenin maceraları bitmez yine çok güzel bir kitap olmuş Salih Uyan elinize sağlık +9 yaştan itibaren tüm yaş gruplarına tavsiyedir.
Çocuk Kitapları
Sona Kalan Dona Kalır!/Uçuk Ailemle Kaçık Maceralar -5Salih Uyan · Carpe Diem Kitap · 202271 okunma