Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Moi

Moi
@psikiyatristbiri
c'est moi
Doktor
Yüksek lisans
14 okur puanı
Aralık 2023 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
İki arada bir derede kalmışlığın banal estetiği. Hareket edip de eyleme geçememe, bir fikre sahip olup da onun gerçekliği ile uğraşamama, arzulayıp da işin sonuna ulaşamama. Ölümcül depresyonumuz bu aralıkta kurmuş krallığını.
Reklam
Hepimiz kıskanıyoruz, her zaman. Çünkü bizi dışlayan her ilişkiden korkuyoruz, nefret ediyoruz bu ilişkilerden.
208 syf.
10/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Varoluş, Varolamama Tehlikesi Barındırır
Engin Geçtan, her kitabında olduğu gibi hayat hakkında biriktirdiği "koleksiyonluk an"ları, mesleki deneyimi ve bilgisiyle harmanlayarak okuyucuya sunmuş. Aslında salt mesleki deneyimin de ötesinde bir hayat deneyimiyle, New York'tan Çek Cumhuriyeti'ne, Heidegger'den Jung'a hayatın anlamını, anlamsızlığını, varoluşlarımızı ve olamayışlarımızı ele alıyor. Benim şimdiye kadar okuduğum Engin Geçtan eserlerinden en sevdiğim kitabı oldu. ✓ Kimler Okumalı? ✓ Özellikle Psikiyatri alanında çalışan ve eğitim gören hekimler okumalı ama mesleki terim yükü olmadığı için bu alanda okumak yapmak isteyen herkese açık bir kitap şeklinde yazılmış. × Bazı Güçlükler × Bence kitabın tek güç yanı son'lu olmasıydı :')
Varoluş ve Psikiyatri
Varoluş ve PsikiyatriEngin Geçtan · Metis Yayınları · 2007625 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
208 syf.
10/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Varoluş ve Psikiyatri
Varoluş ve PsikiyatriEngin Geçtan
8.8/10 · 625 okunma
Reklam
İnsan kendi yaşamını, ne kadar yaşamış olduğuna göre değil de, ne kadar zamanının kaldığına göre değerlendirdiğinde gençlikten orta yaşa geçmiş olur.
İnsanlar mutluluğu bulmak isterken, kendileriyle narsistik bir biçimde ilgilenmenin çıkmazında kayboluyorlar.
Aydın kimliğini bir savunma sistemi olarak kullanan ve kendine yabancılaşmış biriyle, düşünceleri yaşantılarıyla bütünleşebilen gerçek aydın arasında tabii ki çok önemli bir fark var.
Bir psikoterapistin odasında ne zaman ne olacağını önceden kestirebilmek mümkün değildir, yaşamın özünde olduğu gibi.
Ontolojik anksiyete, anlamsız bir dünyadaki sınırlı yaşamamıza anlam katıp katamadığımız konusunda yaşanan bir kaygıdır.
Reklam
Burjuvazi, o zamana dek saygınlık gören ve kutsal bir saygıyla karşılanan mesleklerin halelerini söküp attı. Hekimi, hukukçuyu, papazı, ozanı, bilim insanını, hepsini kendisinin parayla tutulmuş hizmetkârları haline getirdi.
Çağdaş toplum bize nesneleri satın almayı, mümkün olduğunca çok satın alabilme arzusu duymayı emreder. Oysa bir şeyler satın alma fikri, yeni şeylerle oynama fikri, çocukluğun, ergenlik arzularının karakteristiğidir.
96 syf.
7/10 puan verdi
·
17 günde okudu
Her Şey Ne Anlama Geliyor?
Kitabın genel olarak insanların günlük hayatında düşünmediği mevzuları düşündürmek amacıyla yazılmış olduğu izlenimine kapıldım. Yazarın şahsi görüşleri önplanda ve belki de felsefenin doğası gereği, net cevaplar bulmaktan çok daha fazla düşünmeye sevk ediliyorsunuz. ✓ Kimler okumalı? ✓ Felsefenin uğraştığı meseleleri merak edenler okuyabilir. × Bazı Güçlükler × Yolu felsefeyle bir şekilde kesişmiş olanlar için pek de yabancı konulardan bahsediyor sayılmaz bu açıdan sıkıcı olabilir.
Her Şey Ne Anlama Geliyor?
Her Şey Ne Anlama Geliyor?Thomas Nagel · Say Yayınları · 2019534 okunma
82 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.