Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Bu bir “Vehn” krizidir!
İlk önce yüreklerimizde başladı Efendimiz’in (s.a.s) bahsettiği Vehn krizleri… Büyük bir dünya sevgisi kapladı tüm benliğimizi. Daha çok kazanma hırsı, daha lüks yaşama arzusu, daha iyi evlerde oturma, daha iyi arabalara binme hayalleri işgal etti yüreklerimizi… Sonunda ne davamıza, ne gariplere ne de merhamete yer kaldı yüreklerimizde. En son
Hz. Aişe (r.anhâ), Peygamberimizi (s.a.v.) neşeli gördüğü bir an: -Ya Rasûlullâh bana dua et, dedi. Resûlullah (s.a.v.) : -Allahım, Aişe’nin geçmiş, gelecek, gizli ve açık bütün günahlarını af et, diye dua etti. Hz. Aişe annemiz bu duaya o kadar sevindi ki kendinden geçti. Bunu gören Peygamber Efendimiz: -Ettigim dua çok mu hoşuna gitti? diye sorunca, Hz. Aişe: -Senin ettigin dua nasıl hoşuma gitmesin ki? dedi. Bunun üzerine Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: -Vallahi bu dua, ümmetim için her namazda yaptığım duamdır.. [İbn Hibbân, Sahih, no: 7111]
Reklam
Rasûlullah (s.a.v.) şöyle dua buyurdu:
“Allah’ım! Ayakta iken beni İslâm ile koru, otururken beni İslâm ile koru, uyurken beni İslâm ile koru, hakkımda hiçbir düşman ve hasetçinin isteğini yerine getirme. Perçeminden tuttuğun şeylerin şerrinden Sana sığınırım. Her türlü hayrı Senden isterim ki bütün hayırlar Senin elindedir." (İbn Hıbban, Ed’ıye, No: 934)
Muâz bin Cebel (r.a)’den rivâyet edildiğine göre Rasûlullah (s.a.v) bir gün onun elini tutarak: “–Ey Muâz! Allah’a yemin ederim ki, ben seni gerçekten seviyorum!” buyurdu. Muâz (r.a) da: “–Anam babam size fedâ olsun yâ Rasûlallah! Ben de sizi çok seviyorum!” karşılığını verdi. Daha sonra Peygamber Efendimiz, ona şöyle buyurdu: “–Ey Muâz! Sana kıldığın her namazın sonunda: «Allah’ım! Seni zikretmek, sana şükretmek ve sana güzelce kulluk yapabilmek hususunda bana yardım eyle!» duasını hiç bırakmamanı tavsiye ediyorum.”  (Ahmed, V, 244-245; Ebû Dâvûd, Vitir, 26/1522; Nesâî, Sehv, 60/1301)
RAMAZAN AYI İÇİN PLAN VE TAVSİYELER:
1-Niyet (Amelleri Allah için yapmak) 2-Oruç Ahkamını öğrenmek (çok önemli) 3-Sabah Akşam ve uyumadan önce zikirleri ihmal etmeyelim... 4-Duha Namazı 5-Her an abdestli olmaya gayret edelim ve her abdestten sonra iki rekat nafile namaz kılmayı unutmuyoruz.. 6-Çokça Allahı zikretmek( üniversiteye giderken, çıkarken, yürüyorken, ötöbüste iken..
عن أبي هريرة قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: "اليوم الموعود يوم القيامة، واليوم المشهود يوم عرفة، والشاهد يوم الجمعة، وما طلعت الشمس ولا غربت على يوم أفضل منه، فيه ساعة لا يوافقها عبد مؤمن يدعو الله بخير إلا استجاب الله له، ولا يستعيذ من شر إلا أعاذه الله منه" Ebû Hureyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.), Buruc sûresi 2-3. ayetlerini tefsir ederken şöyle buyurdu: “Yevm-ül mev’ûd” kıyamet günüdür. Yevmi “Meşhûd” arefe günüdür. “Şâhid” Cuma günüdür, güneş Cuma gününden daha üstün bir gün üzerine ne doğmuştur ne batmıştır. Cuma gününde bir zaman parçası vardır ki, Mü’min kul bu saati denk getirir de Allah’a hayır duâda bulunursa mutlaka Allah onun duâsını kabul eder. Ve herhangi bir şeyden de Allah’a sığınırsa Allah onu sığındığı şeyden korur. (Tirmizî rivâyet etmiştir.)
Reklam
Rasûlullah (s.a.v.): “İstemeyenler dışında, ümmetimin tamamı Cennet’e girer” Bunun üzerine: -Ey Allah’ın elçisi, Cennet’e girmeyi kim istemez ki? denildi. Peygamberimiz (s.a.v.): “Bana itaat edenler Cennet’e girer, bana karşı gelenler Cennet’i istememiş demektir” buyurdu. (Buhârî, İ’tisâm 2)
Rasûlullah (s.a.v) buyurdular ki: “Diğer milletler, tıpkı sofraya yemek için üşüşen insanlar gibi sizin üzerinize üşüşecekler.” Bunun üzerine sahabiler şaşkınlıkla sorarlar: “Ya Rasûlullah, o gün sayımız çok mu az olacak?” Efendimiz (s.a.v): “Hayır” der. “Bilakis, o gün sayınız çok olacak. Fakat siz -çokluğunuz- bir akıntıya taşınan çer-çöp gibi olacaksınız. Allah, düşmanlarınızın kalbinden sizin korkunuzu silecek, sizin kalbinize de “vehn” verecek.” Bunun üzerine sahabilerden biri sorar: “Vehn nedir ya Rasûlullah?..” O da buyurdu ki: “Dünya sevgisi ve ölümü sevmemek, ondan nefret etmek.” (Süneni Ebû Davut: 4/111, hn. 4297; Müsnedi Ahmed: 5/278, hn. 22450)
İrbâd b. Sâriye (r.a.) dedi ki: Bir gün Rasûlullah (s.a.v.) sabah namazını kıldırdıktan sonra bize doğru döndü ve çok duygusal bir konuşma yaptı. Konuşmasıyla gözlerimiz yaşarıp kalplerimiz ürperdi. "Ey Allah'ın Rasûlü! Bu, vedalaşan birinin konuşmasına benziyor. (Senden sonra) bize ne yapmamızı tavsiye edersin?" dediğimizde, Nebî (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Sizlere Allah'a karşı takva sahibi olmanızı, başınızda Habeşli bir köle olsa dahi emirlerini dinleyip itaat etmenizi öğütlüyorum. İçinizden ömrü yetecek olanlar benden sonra pek çok ihtilaflara şahit olacaklardır. Böylesi bir zamanda benim ve doğru yolda olan raşid halifelerin sünnetlerinden bildiklerinize uyun. Bu sünnetlere sıkıca tutunun. Dinde olmayıp da sonradan dine sokulan şeylerden sakının. Zira bu tür şeylerden her biri bidattır ve her bidat dalâlet demektir. "
Kitâbu't-Tevhîd ve Kitâbu'l-Îmân
Kitâbu't-Tevhîd ve Kitâbu'l-Îmân
KADERE İMAN ETMEK
- أَنَّ . عَبْدَ اللَّهِ بْنَ عَمْرِو يَقُولُ : سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَقُولُ : “ قَدَّرَ اللَّهُ الْمَقَادِيرَ قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ بِخَمْسِينَ أَلْفَ سَنَةٍ". Abdullah b. Amr (r.a.)'ın rivâyet ettiğine göre Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Allah gökleri ve yeri
Reklam
Hayırlı Günler
BU ZİKİR DERTLERE DEVADIR ‎لَٓا اِلٰهَ اِلَّٓا اَنْتَ سُبْحَانَكَ اِنّٖي كُنْتُ مِنَ ‎ الظَّالِمٖينَ ‎Rasûlullah s.a.v şöyle buyurdu: ‎“Ben bir söz bilirim ki, büyük bir üzüntüye, sıkıntıya düşmüş bir kul söylerse, Allah Teâlâ ona muhakkak bir çıkış yolu açar." (Tirmizî, Deavât,81)
Ebû Hureyre (r.a.)'dan rivâyet edildiğine göre Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Allah, Cibril'i çağırdı. Onu cennete gönderip: "Git cennete ve içine girecek olanlara neler hazırladıklarıma bak!" buyurdu. Cibril gidip baktıktan sonra geri geldi ve: "İzzetine yemin olsun ki cennetin (içindeki şeyleri) duyan herkes (girmek için elinden geleni yapacak ve) içine girecektir" dedi. Sonra Allah cenneti sıkıntı ve zorluklarla çevreledi ve: "Şimdi gidip bak!" buyurdu. Cibril gidip baktı, sonra da gelip: "İzzetine yemin olsun ki oraya kimsenin giremeyeceğinden endişe ettim" dedi. Sonra Cibril'i cehenneme gönderdi ve: "Git cehenneme ve oraya girecek olanlara neler hazırladıklarıma bak!" buyurdu. Cibrîl gidip baktı, sonra gelip: "İzzetine yemin olsun ki cehennemin (içindeki şeyleri) duyanlar (girmemek için elinden geleni yapacak ve) içine girmeyeceklir" dedi. Sonra Allah, cehennemi şehvetlerle çevreledi ve: "Git de şimdi bak!" buyurdu. Cibrîl gidip baktı, sonra dönüp: "İzzetine yemin olsun ki cehenneme girmeyen kalmayacak diye endişe ettim. "
Kitâbu't-Tevhîd ve Kitâbu'l-Îmân
Kitâbu't-Tevhîd ve Kitâbu'l-Îmân
Fitneler
Müslim b. Ebî Bekre, babasından aktarıyor: Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: "Şüphesiz ki fitneler zuhur edecektir. O zaman uzanan oturandan, oturan ayakta durandan, ayakta olan yürüyenden, yürüyen koşandan daha hayırlıdır" buyurdu. Bir adam: "(Şayet o günlere yetişirsem) ne yapmamı emredersin?" dediğinde: "Devesi olan
201 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.