“Ormanda giderken / Yol ikiye ayrıldı /Ve ben seçtim/ Daha az gidilmiş olanı.”Robert Forest
Sayfa 29 - Can·Kitabı okudu
If God exists he isn't just churches and mathematics. He's the forest, He's the desert. He's the ice caps, that are dying. He's the ghetto and the Museum of Fine Arts. He's van Gogh and Allen Gingsberg and Robert Motherwell He's the many desperate hands, cleaning and preparing their weapons. He's every one of us, potentially. The leaf of grass, the genius, the politician, the poet. And if this is true, isn't it something very important?
Sayfa 52·Kitabı okudu
Reklam
That's just the sort of thing I like !!!
One day an unknown hunter shows up at the casde and says, "What can I do? Anything dangerous to do around here?" The King reply : "Well, I could mention the forest, but there's a problem. The people who go out there don't come back. The return rate is not good." ¢---⋆ Bir gün bilinmeyen bir avcı kaleye gelir ve şöyle der: "Ne yapabilirim? Burada tehlikeli bir şey yapılabilir mi?" Kral cevap vermiş: "Ormandan bahsedebilirim ama bir sorun var. Oraya gidenler geri dönmüyor. Geri dönüş oranı iyi değil."
Edebiyat & Roman
Boş şeylerin içinde kaybolmak
İşinizin karmaşıklığı sizi bunaltır. Her şeyi daha iyi denetlemek için tüm ayrıntıların ve küresel trendlerin üzerinde olmanız gerektiğini hissedersiniz ama bilgiler sizi boğar. Ağaçlardan dolayı ormanı görememek işte budur. Bu, önceliklerinizi yani hangi gerçeklerin daha önemli olduğu, hangi sorun ya da ayrıntılara daha fazla dikkat edilmesi gerektiği duygusunu yitirdiğinizin bir işaretidir. You feel overwhelmed by the complexity of your work. You feel the need to be on top of all the details and global trends so you can control things better, but you are drowning in information. It is hard to see the proverbial forest for the trees. This is a sure sign that you have lost a sense of your priorities—which facts are more important, what problems or details require more attention.
Sayfa 208 - Altın Kitaplar Yayınevi 1. Basım·Kitabı okudu
1K
aşlılığımda muhafazar olurum korkusuyla, gençliğimde radikal olmayı göze alamadım. Robert FOREST
1961 yılında Colin M. Turnbull tarafından yazılmış daha popüler bir kitap, belki de en çok okunan etnografya, Zaire'nin Ituri Ormanları'nda yaşayan Mbuti Pigmeleri hakkındaki The Forest People'dır (Orman İnsanları)." Turnbull'un zarafetle yazdığı, detay ve kişisel gözlemler açısından zengin bu kitap tüm ihtiyaçlarını karşilayan ormanla neredeyse mükemmel bir uyum içinde yaşayan insanları tanımlamaktadır. Turnbull'a göre Mbuti'de cinayet, intihar ya da tecavüz, savaş, acı dolu üyelik töreni ve vücudun bir uzvunu kesme yoktu. Turnbull, Mbutinin kavgacı ve bazen savaşçı olduğunu, yalan söylediklerini, çaldıklarını, bazen de paylaşmayı reddettiklerini, ayrıca av ağına sahip olan erkeklerin, sahip olmayanları sömürdüğü konusuna değinmekten kaçındığını) kabul etti fakat her seye rağmen Turnbull, kültürleri ile ormandaki dünyaları bütünleşmiş Mbutilerin sevgi dolu ve mutlu insanlar olduğunu da ifade etmişti. Turnbull'un gözleriyle baktığımız zaman Mbuti halk toplumu türünün ilk örneğiydi. Turnbull'un antropolog meslektaşlarn izahatının doğruluğu konusunu tartışmışlardır.
Sayfa 20 - Buzdağı Yayınevi·Kitabı okudu
Bilim