Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Okumak
Okumak, bir zihin (dil, şahsiyet), zemin (yer, hayat) ve zaman (yön, dünya) inşası kaygısıyla medeniyet inşası yolculuğuna çıkmaktır.
Sayfa 14 - Nesil YayınlarıKitabı okudu
112 syf.
·
Puan vermedi
KLAS DURUŞLU İNSAN
Nuri Pakdil'i anlamak ve dünya karşısında nasıl bir duruş sergilemek gerektiğini öğrenmek için, her satırıyla yüreğinize dokunan bir eser. Kısa ama zengin içerikli bir kitap. Kitabı okurken yavaş okumak, sindirmek, düşünmek lazım. Kütüphanenizde bulunmalı. Nuri Pakdil demek klas duruş demek. Yazıyı ibadete dönüştüren şahsiyet. Klas duruş nedir diye soranlara: "Klas duruş, her şeyden önce mala mülke itibar etmemektir. Vicdanlı olmaktır. İlkeli olmaktır. Yazdıklarınızla yaşama biçiminiz arasında çelişki olmamasıdır. Her koşulda, doğru bildiğiniz şeyin arkasında durmaktır." diyor Nuri Pakdil.
Klas Duruş
Klas DuruşNuri Pakdil · Edebiyat Dergisi Yayınları · 19971,096 okunma
Reklam
-Gerçek sadakat nedir bilir misin? Tek bir soru sormamak. -Yani kendini kandırmak. -Sen hiç birini tek soru sormayacak kadar sevdin mi? Ya da herhangi bir şeye körü körüne inandın mı? 🎬Şahsiyet
223 syf.
·
Puan vermedi
·
19 günde okudu
Sefaletimiz Korkunç.. Madde, kazanını patlatıp fışkıran kızgın ateşten bir mayi halinde alemde zaferini ilan etmekte; Fabrika bacasının sanki delmek ve yıkmak istediği göklerden rahmet bekleyen kalpler perişan, feryat etmekte; Hiçbir zaman doymayacak midelerden fışkıran ihtiraslar sefalete sefalet katmakta, yeni yeni
İslam ve İnsan - Mevlana ve Tasavvuf
İslam ve İnsan - Mevlana ve TasavvufNurettin Topçu · Dergah Yayınları · 2017524 okunma
Aklım, kalbime iman nedir diye sordu. Kalbim ise aklımın kulağına eğilerek, iman edepten ibarettir dedi.
"Aklım, kalbime: 'Îman nedir?' diye sordu. Kalbim ise aklımın kulağına eğilerek; 'Îman, edepten ibarettir.' dedi."
Sayfa 65 - Mevlana Celaleddin Rumi
Reklam
Bırakın mücahid yetiştirmeyi biz "insan" bile yetiştirememişiz!
Biz bugün 5 aylık hamile bir kadının tecavüz edilmesine sustuk! Ben bizden değilim Ya RasulAllah! Ben bu vebale ortak değilim Ya RasulAllah! Ticareti kesmeyen haramzadelere ortak değilim Ya RasulAllah! Kudüs halkı ve Rabbimizle başbaşa olan kardeşleriniz Ya Rasullah! Sana 2024 yılından yalvarıyoruz... Biz beceremedik... Evleri yıkılan, evladları ölen kardeşlerimiz iman nedir öğretiyorlar bizlere. Yaralarıyla gidiyorlar Rabbimizin indine. Biz beceremedik! Ezanımız ağlıyor, kitabımız parçalanıyor biz beceremedik sana ümmet olmayı ey efendim! Bırakın dünyayı Müslümanlar! Artık kendimizi değiştirip MÜSLÜMANCA BİR ŞAHSİYET OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ‼️ (
Yağmur İbiç
Yağmur İbiç
)
[••“Eğer manevi bir olayı incelemek kudretine maliksen fark etmişsindir ki, kadınlar züppeleri severler. Neden bilir misin? Çünkü kendi kendilerine karşı büyük bir itina gösteren yalnız onlardır. Oysaki kendine karşı böyle aşırı bir ihtimam göstermek, kendinde başkasının malına, başkasına ait olan bir şeye dikkat ve itina göstermektir. Kadınların aradığı adam da işte kendi kendine ait olmayan bir adamdır. Aşk esas itibariyle hırsızdır. Bana bir tek kadın gösterebilir misin ki, mühim bir şahsiyet de olsa kıyafetine aldırış etmeyen bir adama karşı sevgi beslesin! Şayet böyle bir şey olmuşsa bu gebe kadınlara has aşermelerin cilvesidir; yani istisnadır. Malûm ya, herkesin kafasından çılgın arzular geçebilir. Halbuki buna mukabil, kadınların sırf itinasızlıkları yüzünden birçok değerli kimseleri ektiklerini bizzat görmüşümdür. Bak niçin? Kendi şahsıyla bu kadar alakadar olan bir züppe, kıvırzıvırla, boş şeylerle de ilgilenir demektir. Peki kadın nedir? Ehemmiyetsiz bir varlık, bir mânâsızlıklar mecmuası. Gelişi güzel söylediğiniz bir çift kelime yüzünden dört saat kafasını yorar. Züppenin kendisiyle meşgul olacağından emindir, bilir ki böyle bir adam büyük şeyler düşünmez... Ve kadın kalbi, aşk uğrunda maskara olanlar için binbir mükafatla doludur. Unutmayalım ki her adam züppe olamaz. Bize bu rütbeyi, bu unvanı veren kadınlardır. Züppe aşk sahasında albaydır, talihi açıktır artık; kumanda edeceği kadınlar alayı emrine hazırdır.”••]
Sayfa 138 - İletişim Yayınları
Osmanlı Sultanları hemen hepsinin manevi dünyası çok derin, çok güçlü hepsinin yanı başında bir Molla Fenari ve bir de Akşemseddin var. Bir şekilde var bu kişi şahsiyet.
Ramazan ve Oruç
Oruç, geleneksel ve klasik söylemin dini tezlerine uygun bir ibadet değildir kanaatimce. Çünkü oruç, yoksulu ve açları anlamak için yapılan bir ibadet değildir. Yoksulu ve açıları anlamak için yapılan ibadetler; zekat, infak ve sadakadır. Peki oruç nedir? Oruç, bir şahsiyet eğitimidir. Zannedildiği gibi orucun toplumsal bir yönü yoktur. Oruç, Allah'ın kullarına farz kıldığı ibadetlerin en bireysel olanıdır. Kişinin bir şahsiyet onarımından geçtiği aydır Ramazan. Ramazan'da kişi Allah için helal olandan da vazgeçmeyi öğrenir. Allah'tan oruç sayesinde böyle bir eğitimi alır. Ramazan kişiyi helal olandan bile vazgeçmeye zorlarken, haramlarla arasına net sınırlar çizmeyi de bilmek zorundadır. Allah bizlere bu şahsiyet eğitimini ve feragat sınavını layıkıyla başarmayı nasip etsin.
Reklam
Özetle: Okumak, bir zihin (dil, şahsiyet), zemin (yer,hayat) ve zaman (yön, dünya) inşası kaygısıyla medeniyet inşası yolculuğuna çıkmaktır.
Şahsiyet nedir?
"Bazı adamları güreşe kalkıştığında Omuzlarını geniş vücutlarını iri görürsün. Üzerine hak bir dava yüklendiğinde Omuzlarının çöktüğünü Çarpışmayı terk ettiğini görürsün."
498 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.