Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sdndar

Sdndar
@sdndar1
Aslında yalnızlık insanların yalnız olmaklarını görmediğiniz müddetçe katlanılabilirdir sadece.
Sayfa 164
Reklam
Hayat bir sınav, başarısızlık halinde ceza, yalnızlık mı?
Sayfa 106
Neyi bekliyorsunuz, ölümü mü? Ölüm beklemekle gelmez ki. Tenezzülsüzdür, siz ona gitmelisiniz.
Sayfa 94

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Umut insana hem beklemeyi öğretiyor daha iyi için, hem de elindekinin kıymetini bilmeyi öğretiyor.
Sayfa 85
Günlerin içini dolduruyordu ama kendi içi biraz daha boşalıyordu her gün.
Sayfa 65
Reklam
Başına sevda gelecek; insanın başına dert gelir, tasa gelir, bela gelir, kaza gelir ama sevda? Ne müthiş bir anlatım. Sevda, beklemediğin anda başına gelen bir hışım, bir kasırga, bir yıldırım. Her an başına gelebilir, ölümcül bir kaza gibi.
Sayfa 197
Çekmeceden para çıkardı. Saydı. Ne yapacaksınız parayı? Kefen alacağım. Öyle mi, ölüyor musunuz yoksa? Tabii ki, yoksa siz ölmediğinizi mi sanıyorsunuz?
Sayfa 14
Yalnızlık kati. Başka bir şekli yok hayatın, bu işte. Ummak gereksiz bir iyimserlik. Belki de son hayal kırıklığımızı sakladık cebimizde bir yerlere. Yine de o kadar çok hayal kırıklığı var ki bizi bekleyen. Olsun…
Sayfa 7
Bu bilgin kadın yitirdiği gençlik çağını, türkülerimizde söylendiği gibi, ‘en yüksek dağın tepesinden seslenden de geri gelmeyecek gençlik çağını’ anımsamış olmalıydı.
Sayfa 17
Hz. Peygamber’in tebliğ mücadelesine atıf yapan bu ayetler, evrensel bir hakikatin de altını çizer: İnanmak, istemeyene hiçbir delil yeterli değildir. Mesele delilin yahut argümanın ikna ediciliği değil, karşı tarafın aklını ve kalbini hakikate kapatmış olmasıdır.
Reklam
Hikmeti olmayan hüküm kör, hükmü olmayan hikmet topaldır. Tefekkür, hikmet ile hükmetmek, hüküm ile hikmeti korumak ameliyesinin bir diğer adıdır.
Hikmeti kavramadan hüküm vermek, aklın bir skandalıdır. Bugün İslam dünyasının temel sorunlarından biri de burada yatıyor: Hayatımızda çok fazla hüküm var falat o kadar az hikmet var. Hükümler vererek hayatı birtakım mühendislik kurallarına bağlamak ve böylece her şeyi kontrol altına almaya çalışmak bize zihni bir konfor getirebilir fakat hakikati ve gerçekliği büsbütün ıskalamamıza da neden olabilir.
İmam Gazali şöyle der: Bil ki akıl ancak din ile hidayete erebilir. Din de ancak akıl ile açıklık kazanıp anlaşılır hale gelebilir. Akıl temel, din de bina gibidir. Bina olmadığında temel bir işe yaramaz. Temel olmadığında da bina sağlam olmaz.
İnsanın en büyük hatalarından biri fani ve sonlu olanı mutlaklaştırması, mutlak olanı da izafileştirmesidir.
142 syf.
·
Puan vermedi
Perde ve Mana
Perde ve Manaİbrahim Kalın
9.1/10 · 1.357 okunma
143 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.