Sessizimza

112 syf.
·
Puan vermedi
Gönlümün maviliği gitmesin gökyüzünden Kuşların gülücüğü eksilmesin yüzünden Kar yağsa da bu ıssız vadiye, gün bitmesin Yapraklar üşüse de, çiçekler üşümesin Nurullah Genç . Meğer benim severek dinlediğim ezgilerin sözleri Nurullah Genç’e aitmiş. Kalbi, kalemi nahif insan. Bir şans verin derim. Özellikle Rüveyda ve yağmur şiir kitabına
Çiçekler Üşümesin
Çiçekler ÜşümesinNurullah Genç · Timaş Yayınları · 2020971 okunma
Reklam
38 syf.
·
Puan vermedi
Ermiş'in devamı olan bu kitabı okurken açıkçası biraz zorlandım. Kısa gibi görünse de derin anlamları var. Bu yüzden bir kerede okunup geçilecek bir kitap değil. Yavaş yavaş ve düşünerek okumak gerekiyor kanaatimce. Şahsen hızlıca okuyup geçemedim. Arada bir tekrar bakmayı düşünüyorum. Sizlere de tavsiye ederim. İyi okumalar.
Ermiş’in Bahçesi
Ermiş’in BahçesiHalil Cibran · Karbon Kitaplar · 201914,9bin okunma
36 syf.
·
Puan vermedi
En sevdiğiniz kokuyu düşünün. Onu saklamak isteseniz ne yapardınız? Asaf kendince bu sorunun cevabını arıyor. Acaba en sevdiği koku neydi ve onu saklayabildi mi? Çocuk kitabı okumayı sevenler için içinizi ısıtacak muhteşem bir öykü. Ben çok severek okudum. Oğlum da birkaç kez üst üste okuttu Ara ara tekrar okumayı düşünüyorum. En sevdiğim alıntı ile bitirmek istiyorum. "Eğer bir kokuyu çok sevmişsen onu her zaman hatırlarsın. Ve nerede olursan ol, o koku seni bulur. Çünkü o kalbindedir." ️
Reçel Kavanozu
Reçel KavanozuBetül Abiş İşeri · Cezve Çocuk · 202110 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
88 syf.
·
Puan vermedi
Halil Cibran'dan ilk olarak Ermiş kitabını okumuştum. Meczub ise ikinci kitap oldu. Ermişte cümlelere vurgu yapılırken Meczup kitabında öyküler üzerinden mesaj verilmiş. Öyküler kısa ama derin anlamları var. Kitabı ister bir okumada bitirin isterseniz her gün birkaç öykü okuyun. Hemen okusanız bile arada dönüp okumanız gereken kitaplardan. Benim en sevdiğim tilki hikayesi oldu. İyi okumalar.
Meczup
MeczupHalil Cibran · Can (Modern) Yayınları · 202118,1bin okunma
296 syf.
·
Puan vermedi
·
43 günde okudu
Sinan Canan'ı videolarından bilen biriyim. Bu kitapla hocayı daha yakından tanıma şansı buldum. Sinan Hoca bana göre kitabıyla kendi dünyasını daha yakından açmış okurlarına, takip edenlerine. Kitabı okuduktan sonra zihnimde merak, tecessüs, hayret, kaos, kaotik, fraktal geometri kelimeleri dönüyordu. Her kaosun içinde bir düzen olduğu, kaos kuramını, kaosun resmi fraktal geometriyi, Pisagor ağacını, Koch'un kar tanesini, basitliğin gelişmişliğin son noktası olduğunu, kenarların verimliliğini, düşününce ne çok kenar olduğunu, zuhuru.. gibi bir çok şeyi öğrendim. "Göğsünün ortasında atan kalbe dikkat edebilen insan için saatin tıkırtıları önemini yitirir ama zaman paha biçilmez hale gelir. Nefes aldığının farkında olan insan, o nefesin boş laflarla tüketilemeyecek kadar kıymetli olduğunun farkına daha kolay varır." pasajından örnek verecek olursak hoca, hayret etmenin, etrafına ve kendine dikkatlice bakmanın ve merak duygusu içinde olmanın öneminden bahsetmiş. Kitapta bu konuyla ilgili daha fazla örneklerle karşılaşabilirsiniz. Sinan Canan kendi hayat tecrübelerini sade, akıcı ve anlaşılır cümlelerle bizlere aktarmış. Anadilini doğru öğrenmenin ve konuşmanın ne kadar önemli olduğunu da vurgulamış. İnanç ve bilim konusunu kendi açısından yorumlamış. Kaybettiğimiz bilgelik muhtemelen dışarıda bir yerlerde bizi bekliyor, belki de "içeride bir yerlerde"... Tek ihtiyacımız, alışkanlıkların cenderesinden kurtulmuş zihinlerle, "neye layık olduğumuzu tekrar hatırlamak". Ben çok severek okudum. Sizin de seveceğinizi düşünüyorum. Şimdiden iyi okumalar.
Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler
Kimsenin Bilemeyeceği ŞeylerSinan Canan · Tuti Kitap · 20152,851 okunma
Reklam
Reklam
33 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.