Evlilerin aşkının ilk safhası geçecektir, bu doğru fakat ardından daha iyi olan bir sevgi gelecektir. Ardından ruhların birleşmesi gelecektir, her şeyleri ortak olacaktır aralarında hiçbir sır olamayacaktır.
Çocuklardan sevgi, saygı ve itaat istemeyin. Bunu onlardan tehditle, azarla ve cezayla alabileceğinizi düşünmeyin. Çocuklarınızın önünde kendiniz olun, böylece saygınlığınızı kendileri takdir edecek, sizi seveceklerdir.
"Yaratılan her şeyi hem tümüyle,hem de bir kum tanesine kadar ayrı ayrı sevin.Ağaç yaprağına,güneş ışığına,hayvanlara,bitkilere gönülden bağlanın...Daha sonra anlayışın her gün biraz daha derinleşir,böylece sevgin,sonunda,bütün dünyayı kaplayan evrensel bir sevgi olur...Her zaman sevgiden yana olun.Sevginin yardımıyla koskoca dünyayı fethedebilirsiniz.Sevgiden doğan alçak gönüllük güçlerin en yamanıdır."
Sanıldığının aksine birbirini tanıyıp birlikte zaman geçirdikçe sevmiyordu yürekler. Ismarlama sevgi,sadece başkalarının senin için seçtiği hayatı kabullenişten ibaretti.