152 syf.
·
Puan vermedi
·
9 günde okudu
ÇAYLAK İLE FİLOZOF 7 İYİLİK PROBLEMİ
Öncelikle kitabı çok sevdim.Uzun süredir beklediğim bir kitaptı.Kitabın bu seriye Filistin ile başlayıp ona kurgulaması adınında 'iyilik problemi ' olmasını çok sevdim . Bu kitapta Filozof'un ilk defa Çaylak 'a ailesi ile ilgili bişeyler anlatması ve avukattan bahsetmesi ( 6. kitabı okuyanlar bilir ) 8.kitabın çıkmasına olan isteğimi kabarttı.konusu yine yine çok güzel
Özkan Öze (Tarık Uslu)
Özkan Öze (Tarık Uslu)
Çaylak ile Filozof
Çaylak ile Filozof
Çaylak ile Filozof 2
Çaylak ile Filozof 2
Çaylak ile Filozof 3
Çaylak ile Filozof 3
Çaylak ile Filozof - 4
Çaylak ile Filozof - 4
Çaylak İle Filozof 5
Çaylak İle Filozof 5
Çaylak İle Filozof 6
Çaylak İle Filozof 6
ve
Çaylak ile Filozof 7
Çaylak ile Filozof 7
bu serinin şuanlık son kitabı ama yine de gönülleri fethedecek bir konusu var . İyiyliğin nekadar faydalı ve kolay olduğu insanlara mutluluk verici olduğu gösterilmiş. Simone Weil olayıda güzel bir örnekleme olmuş. Kitabın zamanlaması harika şuanda Gazze ve Filistinde olan bu katliamın örnek alınmasına bayıldım. Herkese tavsiye ediyorum.
Çaylak ile Filozof 7
Çaylak ile Filozof 7Özkan Öze (Tarık Uslu) · Uğur Böceği Yayınları · 041 okunma
113 syf.
·
Puan vermedi
Dünyada tam tersine zaman var, hayat var, mutluluğa gelince insan ona hasret işte. Her insan. s.13. Basit Bir Hikaye Virgül Yüz Sayfa. Péter Esterházy. Alkolik baba , ilk esi Naziler tarafindan öldürülen anne , uvey kardes ve surekli Incil okuyan buyukkanneden olusan bir ailede yetişen sagir ve dilsiz bir cocuk. Stalin yonetiminin baskilari sonucu Budapeste 'deki hayatlarini birakan bu aile, varlikli bir ciftci ailesinin yanına yerlesir. Donemin karanlik atmosferinde sagir dilsiz cocuk Incil hikâyeleri ile kendi yasamini sorgulamaya baslar. Tanrı 'nin varligi, inanc, ıyilik, kotuluk , olum kavramlari uzerinde dusunur. Yazar metnin icerisine Incil'in Markos versiyonundan bolumler koyarak, bunu roman kahramaninin hayatiyla birlestirmis. Bu acidan kullanilan simgesel üslub muhtesem. Kitabin cogu bolumunde Simone Weil'e atifta yer aliyor. Kitabin sonunda yazar bunu acikliyor. Yazarin daha once Kalbin Yardimci Filleri kitabini okumuş , cok sevmistim. Bu kitaba da bayildim. Cevirmenin katkisi cok onemli. Gun Benderli'nin cevirilerini seviyorum. Akip gidiyor metin. Mario Vargas Llyosa'nin " "Çağımızın en ilginc ve en özgün yazarlarından" dedigi Péter Esterházy 'yi okuyun derim. Cok ozel bir metin . Macar edebiyati yaniltmaz.Iyi okumalar.
Basit Bir Hikâye Virgül Yüz Sayfa
Basit Bir Hikâye Virgül Yüz SayfaPeter Esterhazy · Everest Yayınları · 201625 okunma
Reklam
72 syf.
·
Puan vermedi
·
5 saatte okudu
Merak ettiğimiz bir şeyi sorarız okuruz ögrenırız.değil mi?
Simone Weil
Simone Weil
okura soru sorarak başlıyor kitabına bu üçüncü buluşmamız, çok yönlü dolu ve verici bir kişinin ruhunun yasamının yansıması kıtabı
Kişi ve Kutsal
Kişi ve Kutsal
okudum , bıraz daha esnek yada konu felsefe olunca dilşn sğırlıpından ziyade bıreyın kendını sorguluyor oluşu o yumuşaklığı katmış dıye
Kişi ve Kutsal
Kişi ve KutsalSimone Weil · Vakıfbank Kültür Yayınları · 2019206 okunma
142 syf.
9/10 puan verdi
·
8 günde okudu
Kierkegaard, Bergson, Simone Weil, Bataille ve diğerleri. Eserlerini okudunuz ya da en azından duydunuz. Ufak puntolarla yazılan bir not vardır: Çeviren. Evet, birçoğunda bu ismi gördünüz ve dikkatinizden kaçtı. M. Mukadder Yakupoğlu. Çevirileri dışında derleme ve kendi kaleminden dökülen eserleri de mevcut. Elinizdeki onlardan biri. Varoluş, Ahlak ve Ölüm başlığı altındaki alt başlıklarla bu kavramlara ve bu kavramların tali yollarına adımlıyoruz onunla. • Açık bir bilinçle okunması gereken eser. Her cümle üzerinde uzun uzun düşünülesi cinsten. Okurken aklıma çokça Nietzsche’nin Zerdüşt’ü geldi. O da benim açımdan zor ve dikkatle okunması gereken bir eserdi. • Varoluşla başlayıp varoluşun birey, dil, depresyon, devlet ve yapılarla ilişkisini; ahlakla devam edip ahlakın ölüm, şiddet, arzu ve umutsuzlukla bağıntılarını irdeleyecek. Fazlasıyla faydalı olacağını düşünüyorum. Buyurun.
Varoluş, Ahlâk ve Ölüm
Varoluş, Ahlâk ve ÖlümM. Mukadder Yakupoğlu · Doğu Batı Yayınları · 20218 okunma
60 syf.
·
Puan vermedi
·
3 saatte okudu
20.yüzyılın en ilginç filozoflarından kabul edilen
Simone Weil
Simone Weil
.farklılığını bu
Destan Üzerine Bazı Düşünceler
Destan Üzerine Bazı Düşünceler
'ınada gördüm , bilindiği gıbı destenlar ily 'ada ile başlar, yazarda ilyada 'yı ele alarak kıtabına bazı bölümleri, kendi içindekı iç hesaplamadan sonra okurla paylasıyor... İlyada tarıhın en eski destan olmasının yanı sıra içinde bulundurduğu karekterlerin yaşanmış tüm duygularını yansıtmış okura.. Bununla birlikte tarıhı yönün den çok lirizm şeklinde "Homeros" u sunması Destanlar içinde onu bambsşka yere koyuyor.. Gücün kötüye kullanımını cezalandırmak için otomatik olarak işleyen geometrik bir sertliğe sahip bu ceza, Yunan düşüncesinin ana konusuydu... Sınırsız bir çabanın yalnızca sınırlı bir getirisi olması veya hiçbir getirisinin olmaması gerektiği fikri fevkalade acı verici.. (s:37)
Destan Üzerine Bazı Düşünceler
Destan Üzerine Bazı Düşünceler
Felsefe severler #Buyurun #OKUYUN
Destan Üzerine Bazı Düşünceler
Destan Üzerine Bazı DüşüncelerSimone Weil · Gece Kitaplığı · 202010 okunma
56 syf.
6/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Tanrı'ya itaate çağrı
Kitap üç bölümden oluşuyor. İlk bölüm Allah Aşkı Üzerine Düzensiz Düşünceler, ikinci bölüm Joe Basquet’ye mektup ve son bölüm Allah Aşkı ve Mutsuzluk. Simon Weil, okuyucuyu ne olursa olsun Tanrı’ya itaate çağırıyor ve bunu herhangi bir delil ya da ispatlama kullanmaksızın oldukça duygusal bir dille yapıyor. Weil’in Tanrı’nın varlığını ispatlama gibi bir amacı yok. O duygulara sesleniyor. İlk bölümün sonunda, Tanrı’nın varlığına ilişkin duyulan şüphelerin soyut ve lafzi olduğunu vurguluyor. Son bölümde ise mutsuzluğun Tanrı inancı üzerindeki olumsuz etkisinden söz ediyor ve buna karşı kişinin kendini hazırlaması gerektiğini ifade ediyor. Dünyanın işleyişini ise “kör mekanizma” olarak isimlendiriyor ki bence Weil felsefesinin özeti bu kavramdır. Tanrı adam seçmez demeye getiriyor. Kör mekanizmanın absürt olduğunu da bu kısımda belirtiyor. Bedbahtlık halinde en büyük ezalar çekilirken Tanrı’nın kendini kişiye göstereceğini söylüyor ki bu hem bir anlamda çileci bir bakış açısı hem de kör mekanizma kavramı ile bir uyumsuzluk gösteriyor. Bu kısımda Weil, açık bir Hristiyan terminolojisi kullanıyor. Tanrı’ya itaatin kaçınılmaz olduğu, kişinin bu itaati arzu edip, etmeyeceğinin sadece seçim konusu olduğunu da vurguluyor. Tanrı inancıyla ilgili, Tanrı’nın içimize bir tohum ektiği bu tohumun büyümesi gerektiği metaforunu açıklayarak bu konudaki fikrini paylaşıyor. Kitabın sonunda ise bu dünyada sonuca bağlı olarak yaşanamayacağını, iyilik yurdunun ise ahiret olduğunu belirtiyor.
Allah Aşkı Üzerine Düzensiz Düşünceler
Allah Aşkı Üzerine Düzensiz DüşüncelerSimone Weil · Ketebe Yayınları · 2018281 okunma
Reklam
57 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.