VII
On yedisindesin. Soluk soluğasın yaptığın spordan. Adın şu ya da buymuş, ne çıkar. Siklotronun adını bile duymamışsın bugüne değin. Budalanın biri cıvalı iki lamba dikmiş şuraya, deniz kıyısına. Birbirimize doğru yürüyoruz. Lambaların birinden sen yola çıkıyorsun,ötekinden ben. Arkamızda ışıktan bir yol sürüyoruz ikimizde. Ve daha ellerimiz bulmadan birbirini gölgelerimiz giriyor iç içe canlı, sıcak ve kıyıları bir ölüm solgunluğula çevrili gölgelerimiz. Sen hala bana doğru geliyor gibisin. insanın ensesi hep geçmiş günlere bakar. Zaman troleybüs bekleyen bir insan kuyruğu gibi uzanır gider ardımızda. Geçmiş ardımda benim bir sırt çantası gibi asıl omuzlarımda .oysa gelecek ardında senin bir  paraşüt gibi hışırdıyor. birlikteyken biz ikimiz sanki bir Kum saatiymişiz gibi geleceğin senden bana, geçmişin benden sana aktığını duyuyorum. nasıl da İğreniyorsun geleceğin kalıntılarından!Tezcanlısın dürüstsün ve şaşılacak derecede bilgisiz. Sana kalırsa, geçmiş, hala gerçekleşmemiş ve değişime uğrayacak bir şey. Örneğin ben “Napolyon Avusterlitz Savaşı’nı kazandı “ diyorum. oysa “bakalım göreceğiz diyorsun “ sen. Öte yandan gelecek çok daha kesin görünüyor sana bu nedenle her şey kaçınılmaz bir sonuç oluyor. “yarın ormana gideceğiz “ diyorsun; nasıl bir ormandı o, ertesi gün hala uğultusu vardı kulaklarımızda !ayakkabının sol tekinde kuru bir çam iğnesi duruyor hala.
Sayfa 33·Kitabı okudu
Eğer isteklerimizin gerçekleşebileceğine duygusal olarak ikna olmadan olumlamaları sürekli kendi kendimize tekrar edersek ya da isteklerimizi zihnimizde imgelersek gerçek duygu merkezimiz olan kalp yerine sadece beynimiz elektromanyetik dalgalar yayacaktır. Kalbimiz ise 5000kat daha güçlü şekilde dünyaya gerçek inançlarımızı, yani çoğunlukla şüphelerimizi ve korkularımızı yayacaktır. Sonuç açıktır: Sadece tüm kalbimizle inandığımız şeyler tam anlamıyla gerçekleşecektir.
Sayfa 23·Kitabı okuyor
Reklam
Paradoks
Eğer Tanrı'nın her şeye gücü yetiyorsa kendisinin bile çözemeyeceği bir şifre yaratabilir mi? İşte çelişki de burada yatıyor zaten. Eğer Tanrı şifreyi çözemez ise her şeye gücü yeten değildir. Eğer çözerse yine değildir; çünkü kendisinin çözemeyeceği bir şifre yaratmayı başaramamıştır" "Sonuç: Her şeye gücü yeten bir Tanrı yok. Bu anlamadığı şeyleri çözmek için bir yol ve sığınacak bir yer arayan insanın uydurduğu bir hayaldir."
Sayfa 18·Kitabı okuyor
Düşünce
Sanatçının ve Düşünürün Tarafsızlığı Üzerine
"İnsancıl duyguları paylaşmak gibi bir misyonu olan sanatçı, partilerin safında değil, fakat onların üzerinde kalmalı; rastladığı aşırılıklarla, sonuç olarak da hep o aynı anlamsız, mutsuzluktan başkaca bir şey getirmeyen nefretle savaşmalıydı."
Alıntı
Dönüşüm için ne yapılabilir? Yapılması gerekeni basit adımlarla şöyle tanımlayabiliriz: Birinci adım olarak; rahatsız olunan konunun tespit edilip tanımlanması İkinci adım olarak bununla bağlantılı kodlamaların geçmiş bağlantılarının tespit edilerek iptal edilmesi, birikmiş enerjilerinin boşaltılması, Üçüncü adım olarak ise istenilen davranış ya da sonuç için yeni kodlamaların yüklenmesi.
Değişim istemeyen birini ikna etmek çok zordur. Sonuç alamazsınız.
Reklam
Reklam