Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Oytun Oral

Oytun Oral yorumladı.
72 syf.
6/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Yazar burada kime sesleniyor?
Distopik bir dünyada, reklamları artık ekranlarda ya da dergilerde değil de, bizzat insanların arasında görmeye başlarız. Bu ‘tanrısal’ güzellikteki robot/canlılara tanrılar denir ve onları arka planda kumanda eden gerçek insanlar vardır. Bize sunulan ikilem; çok çirkin ve istenmeyen bir kadın olup, görünmez yerlerden bu güzel canlıları yönetmek, sahte de olsa onlar gibi hissetmek mi, yoksa çirkin olmayı kabullenip çirkin hayatımıza devam etmek mi? Yani pudra şekeri tadında bir yanılsama mı yoksa en acı biber tadında gerçek hayat mı? Hayatta istediğin hiçbir şey olmuyorsa, acılı gerçeklik ne işine yarar? Çirkin kadın, roman boyunca yanılsama hayatı seçmiş, bunu hep beklemiş, haz almıştır. Sonunda çirkin kadın, çirkinliğine vurgu yapılarak cezalandırılmış, güzel kadın ise robot ama masumdur. Yazar ironi yoluna gitmiştir diyemiyorum zira çirkin, hatalarını yapmasaydı da kabul görmeyecekti. Yazarın, kitaplarını yayınlama aşamasında uzun süre erkek adı kullanmış olması, kadın olduğunun sonradan ortaya çıkması kitaplarına ilgiyi artırmışsa da, Uzaktan Kumandalı Kız‘ın yaratıcı bir distopya olması dışında, çocuk masallarındaki olay akışından çok bir farkı yok. Ayrıca kitabın çevirisinin çok iyi olmaması okuma zevkini düşürüyor.
Uzaktan Kumandalı Kız
Uzaktan Kumandalı KızJames Tiptree Jr. · İthaki Yayınları · 03,296 okunma
Oytun Oral okurunun profil resmi
Neyse yanlız değilmişim, içim rahatladı :) Belirttiğiniz hususlara ek olarak; kitap roman taslağı havasındaydı ve bütün okuyucuları aynı kefeye koyup, kapitalizm uşağı, sistem tarafından kullanıldığını farketmeyen ahmak muamelesi yapıp, zombi olarak seslenmesi beni rahatsız etti açıkçası.
Reklam
Oytun Oral yorumladı.
172 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Evrim gerçeği
Bu kitap, özellikle gençlerimizin evrensel insan olmaları, evrensel değerlere ve özgür düşünceye sahip çıkmaları; dinin değişmez basit düşünce yapısından, çağdışı öğretilerden uzak durmaları; yaşamlarının hiçbir evresinde beyinlerinin hurafelerle köreltilmesine meydan vermemeleri ve ayrıca genç beyinlerin bilgi yollarını açarak (verilmeyen) evrim eğitimine destek olmak amacıyla yazılmıştır. Aklını dinin değişmez basit düşünce yapısına ipotek etmiş çok sayıda büyüğün dahi anlamak da zorlanacağı veya cennette göğsü yeni tomurcuklanmış küçük çocuklarla şaraplar eşliğinde sevişmek için ibadetini yapan belirli bir dinci kitlenin anlamak istemeyeceği Evrim gerçeğini çocuklarımıza anlatmak her ahlaklı ve vicdanlı insanın görevi olmalıdır. Evrim gerçeğini anlayan kişi ahlaklı olur, vicdanlı olur ve ölümsüz olur. Dincilere önerim öte dünya yalanı ile ölümsüz olmak uğruna, dünyayı cehenneme çevirmek yerine, evrim gerçeğini anlayarak dünyada ölümsüz olabilirsiniz. Lütfen büyüklerde okusun.
Çocuklar için Evrim
Çocuklar için EvrimAli Demirsoy · Asi Kitap · 201956 okunma
Oytun Oral okurunun profil resmi
Yorumunuza katılıyorum. Sizin gibi düşünenlerin sayısının artması dileği ile... Kitap resimli midir acaba?
Cafer Akkaya okurunun profil resmi
siyah beyaz resimli
Oytun Oral yorumladı.
226 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Biron Farrill, dünyada diplomasını almasına 2 gün kala bir radyoaktif saldırıya maruz kalır. Sonrasında babasının Tyrran'lara esir düştüğünü öğrenir ve bir isyan hareketi ile ilgili olarak Rhodia gezegenine gider. Burada Tyrran'lar ile, çok güzel bir kadın olan Anastasia ve amcası Gilbert ile karşılaşır. Gilbert'in anlattığı bir asi gezegeni bulmaya doğru yola çıkarlar ancak kimi dost görünen insanların sanıldığı gibi olmadığını fark ederler. Son derece güzel bir bilim kurgu romanı.
Asi Gezegen Tyrran (İmparatorluk Serisi 1. Kitap)
Asi Gezegen Tyrran (İmparatorluk Serisi 1. Kitap)Isaac Asimov · Baskan Yayınları · 1983833 okunma
Oytun Oral okurunun profil resmi
Anastasia değil Artemisia. Babası öldürülüyor. Olaylar sonra başlıyor.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Oytun Oral yorumladı.
%41 (288/689)
3/10 puan verdi
Kitabın başında, farklı bir varlığın gözünden (eşek) olayları gözlemlediğimiz için ilgi çekici ve sürükleyici gelse de ilerledikçe olağanüstülüklerin ve masalsı anlatımın artması hevesimi kırdı. Son kısımlarda adeta kitabı ittiriyordum. Alfa yayıncılıktan okuduğum bu kitabın sayfa düzenini de beğenemedim, çünkü satırların genişliği iyi değildi ve punto biraz büyüktü. Ayrıca, her satır 6-7 kelimeden oluşuyordu ki çok az ve bu da sürekli satır atlattırarak dikkatimi dağıttı. (Umarım anlaşılmıştır.)
Başkalaşımlar
BaşkalaşımlarApuleius · Kabalcı Yayınevi · 2006126 okunma
Oytun Oral okurunun profil resmi
Pardon ben yanlış kitap kapağına bakmışım. Sizin okuduğunuz mavi kapaklı olan mıydı?