Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Ben dünyadaki hiçbir tektanrılı dine inanmıyorum, fakat sadece bizim galaksimizde yaklaşık 100 milyar yıldız bulunduğunu, her yıldızın hayat veren bir güneşi olduğunu ve görünen evrende yaklaşık 100 milyar galaksi bulunduğunu kabul ederseniz, kişinin Tanrı'nın şaşırtıcı bir bilimsel tarifini oluşturabileceğine inanıyorum.
“Bak, bence para kazanmanın amacı onu harcamak değil. Para kazanmanın amacı paraya sahip olmaktır”.
Reklam
Gerçek, özeti çıkarılıp birkaç satıra sığmayacak kadar karmaşıktır. Eğer bir işi iyi yaptıysanız bunun üstüne söylenecek başka bir şey yoktur…
Sayfa 126Kitabı okudu
Silahlarınız sadece araçtır. Asıl öldüren duygusuz bir kalp olur.
Sayfa 123Kitabı okudu
İnsanların seçme şansının olması en önemli şeydir. Ancak bir kişiyi seçim hakkından yoksun bırakırsanız onu insanlıktan çıkarıp ‘otomatik portakala’ dönüştürürsünüz. İnsanlar iyi ya da kötüyü seçme hakkına sahip olmalıdır. Bir insan bu seçimi yapamıyorsa insan olmaktan da çıkmış demektir.
Evren bizim hayal ettiğimizden daha tuhaf değil; sadece hayal edebildiğimizden daha tuhaf.
Reklam
Eğer sinemalar dünyadan yok olsaydı. .. Nasıl olacağını hayal etmeye çalıştım. Kolay olmazdı. En büyük hobimi kaybederdim. Evet, hobiler hakkında şairane sözler için vakit çok geç­ ti (yani ölme meselesi filan) ama sayısız DVD satın almış­ tım ... ne israf. Hem de daha yeni Stanley Kubrick ve Yıldız Savaşları setlerini almıştım.
"Bazen Stanley Kubrick filmlerini izlerken ne kadar önemli bir adam olduğunu düşünüyorum. Film mi çekiyordu yoksa film formatında belgesel mi yapıyordu emin değilim."
Sayfa 196Kitabı okudu
Page başlangıcından itibaren Google'ı yapay zekânın embriyo hali olarak görüyordu. 2000 yılındaki bir mülakatta, yani şirketinin ismi her evde zikredilir hale gelmeden uzun süre önce, "Google'ın nihai versiyonu yapay zekâ olacaktır" demişti. "Şimdilik bunu başarmaya yakın değiliz. Ama bu hedefe yavaş yavaş yaklaşabiliriz ve temelde üzerinde çalıştığımız konu budur."345 2003 yılında Stanford'da yaptığı bir konuşmada şirketinin hedefini tanımlarken biraz daha ileri gitti: "Nihai araştırma motoru, insan kadar hatta ondan daha zeki bir şey olacaktır."346 Ortaokulda yapay zekâ programlan yazmaya başladığını söyleyen Sergey Brin de, ortağının gerçekten düşünen bir makine yaratma coşkusunu paylaşıyor. 2004 yılında Newsweek'e verdiği bir mülakatta şöyle diyecekti: "Eğer dünyanın tüm bilgilerini doğrudan beyninize veya sizin beyninizden daha zeki bir yapay beyne bağlamış olsaydınız, durumunuz kesinlikle daha iyi olurdu".348 Brin, aynı tarihlerdeki bir televizyon mülakatında, “nihaî arama motoru"nun Stanley Kubrick'in HAL'ı gibi görüneceğini söyleyecek kadar ileri gidiyordu. "Şimdi umut ediyoruz ki, HAL'ın uzay gemisinin sakinlerini öldürmesine neden olan teknik hata gibi bir hatası olmaz. İşte biz bunun için uğraşıyoruz ve şimdiden epey yol aldığımızı düşünüyorum.
Reklam
Stanley Kubrick'in Otomatik Portakal'ıyla tetiklenen hayal gücüm, bir insana acı vermenin ve onu korkutmanın bütün biçimlerini tek tek gözden geçiriyordu.
Sayfa 68 - Doğan Kitap Yayınları | 115.Baskı 2020Kitabı okudu
Otomatik Portakal ile ilgili ilginç bilgi
Toplamda 21 bölümden oluşan romanın son bölümünün, hikayenin geneline uymadığını düşünen Amerikalı yayıncılar bu son bölümü çıkararak yayımlarlar Otomatik Portakal'ı. Zamanında Bilgi Yayınevinden okuduğumuz çeviri işte bu 20 bölümlük versiyon.. Hatta aynı şekilde Stanley Kubrick'in filmi de. .
“Asla hiçbir fikre hayır demeyin! O fikrin hangi düşünceyi ateşleyeceğini bilemezsiniz...”
133 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.