Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Ona göre (Paul Thiry d’Holbach) her şey zorunlu olarak varmış, bu yüzden de Tanrı yokmuş. O zaman da aklımıza, “Bu durumda Tanrı’nın varlığı da zorunlu değil mi?” sorusu geliyordu.
Önerme, Totoloji, Antikahraman
_Önerme (Görüş, düşünce, fikir)_ _Mantıkta, doğrulanabilir ya da yanlışlanabilir ifadelere denir. En az iki terimden oluşan, içinde en az bir yargı ve bir doğruluk değeri taşıyan cümlelerdir. Soru ve emir tümceleri önerme olamaz çünkü bir soru ve emir doğruluk ifade etmez. Önermeler bir yargı bildirmelidir. _Önerme Türleri_ _1- Nitelik bakımından:
Reklam
_Tinin Görüngübilimi, bilincin değişiminin yolculuğunun betimidir. _Her şey kozmik tinin görüngüleridir. Bu gerçekliklerin dışında aşkın bir varoluş bulunmaz. Her şey bu dünyada olup biter ancak bilen özne ile bilinen şey mesela bilinç ve dünya aynı şeydir. Hepimiz her şeyi kapsayan kozmik ruhun parçalarıyızdır. O tekil ve tüm olan tin'dir.
_Mantık, mutlak varlığın bilimidir. Varlık, sonsuzluğun tedirginliği dürtülen mutlak tinin kendini evrene açmasıdır. Mantık bilimi, kosmos’un nedeni olan mutlak tini ortaya koymaya çalışır. Mutlak tin, Tanrı’dır, İdea’dır.(Kendinde varlık). Özne ile nesnenin, ideal ile gerçekliğin, sonlu beden ile sonsuz ruhun birliğidir idea. Mantık bilimi mutlak
Descartes için bir açıdan kendine yeter çünkü düşünce doğrudan bir tek kendine erişir. Ancak düşünce, zorunlu olarak var olan sınırsız Varlığa bağlanan olumsal varoluşunu kendine açıklamakla mükelleftir. Böylelikle Tanrının hür iradesinin bir yaratımıdır. Ancak Tanrının yaratma etkinliği neye dayanıyor olabilir? Safi keyfi bir etkinlik midir? Ancak biz, safi keyfi bir neden-sonuç ilişkisini açıklıkla düşünemeyiz. Yaratım etkinliği ya akıldışıdır ya da zorunludur; ve eğer zorunlu ise yani ruhun varlığı yalnız bu şekilde, mükemmel Varlığı vazetmemiz bakımından konmuşsa, o halde ruhumuz Tanrının özünün bir parçasıdır, ruhumuz Tanrıdandır.
172 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.