Zaruri bir açiklama Bu turanci, kizil elmaci, MHPci, türkçü IRKÇILAR kendilerinde milliyetçi olma hakkini görürken, kürtlerin milliyetçi olanlarini ise, bölücü olarak yaftaliyorlar. Asil bölücü kendileri olmalarina ragmen, kürtlerin dünyanin en halkçi, kardeşçe ve barisçil milliyetçiligine bölücü yalanini basiyorlar. Ben kürt milliyetçisiyim,
Mekanizm
Bilhassa geçen yüzyıl ortalarından itibaren kuvvet kazanarak zamanımızda yeryüzündeki bilumum sol fikirlere kaynak olan materyalizmin, yani her şeyin esasını madde ile izah felsefesinin hararetle desteklediği mekanizm, uzviyeti bir makineden farksız telakki etmiştir. Ona göre parçaları usta bir elle monte edilen bir makine nasıl çalışır, verimli hale gelirse, insan da öyledir; vücut faaliyetlerinde bu mekanik keyfiyet dışında bir faktör aramaya lüzum yoktur. Mekanizm, böylece insanı duygu, muhakeme, zeka vb. gibi manevi meleklerden tecrit ederek bir robot yapı saymakta olduğundan, bu fikir taraftarların milli kültürü inkar etmelerini tabii karşılamak gerekir.
Reklam
İnsanın el, ayak, kalp, dimağ vb. gibi uzuvlarına karşılık cemiyetin de dil, tarih, edebiyat, sanat, fikir ve felsefe adlı organları vardır. Nasıl bir insan, uzuvlarının umumi hey'etiyle diğer insanlardan farklı ise, bir cemiyet de kendine mahsus olan, dil, tarih, sanat vb. den kurulu içtimai unsurlarıyla diğer cemiyetlerden ayrılır ve her cemiyette bu sosyal unsurların toplamı "milli kültür" dediğimiz manevi faaliyetler birliğini meydana getirir.
Ebülfez beyin öğrenciler arasında yaptığı çalışmalar da 1970'den itibaren daha sistemli bir şekil aldı. Gizli öğrenci grupları oluşturdu. Oluşturduğu gruplardan birinin başkanı olan Elesger Siyablı'nın bildirdiğine göre gruplar şu şekilde faaliyet gösteriyordu: “Faaliyetimiz, Kuzey Azerbaycan'daki müstemleke esareti ile birlikte Güney Azerbaycan'daki Fars esareti, Türk Dünyası'nın siyasi vaziyeti ve Türk milliyetçiliğinin meseleleri hakkında fikirler üretmek, tartışmak ve bunları kitlelere yaymak, Azerbaycan'ın tanınmış şahsiyetlerinin hayatı ve fotoğrafları hakkında bilgi toplamak, bunları yaymak, Azerbaycan'ın bütünlüğü meselesi ve Türk milliyetçiliği fikrini geniş kütlelere tebliğ etmekten ibaretti."
Geçmişin değerlerine saygı... İşte milliyetçiliğin ve ahlakın baş şartı...
Sayfa 137Kitabı okudu
251 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
16 günde okudu
Esenlikler, Ülkücünün Çilesi okuduğum ikinci Galip Erdem kitabı. Üslubunu ve kişiliğini sevdiğim birisidir. Bu eserinde çeşitli gazetelerde yazdığı köşe yazılarıyla karşımızdadır. “Belki inandıklarımın hepsini yazmayacağım ama inanmadığım hiçbir şeyi de asla yazmayacağım” cümlesi kendisinin şiarını gayet net bir şekilde açıklıyor.
Ülkücünün Çilesi
Ülkücünün ÇilesiGalip Erdem · Ötüken Neşriyat · 2012414 okunma
Reklam
202 öğeden 141 ile 150 arasındakiler gösteriliyor.