"İbni Mes'ûd radıyallahu anh bize perşembe günleri vaaz ederdi. Adamın biri ona: 'Ebû Abdurrahman! Keşke bize her gün vaaz etsen' dedi. İbni Mesûd ona şunları söyledi: "Sizi usandırmamak için her gün vaaz etmiyorum. Nitekim Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem de, bıkıp usanmayalım diye, bizim dinlemeye istekli olduğumuz günleri kollardı."
KUR'AN LAHUTÎDİR İNSAN SÖZÜ DEĞİLDİR..
Eğer denilse: İ'caz-ı Kur'an belâgattadır. Halbuki umum tabakatın hakları var ki, i'cazında hisseleri bulunsun. Halbuki belâgattaki i'cazı, binde ancak bir muhakkik âlim anlayabilir? Elcevab: Kur'an-ı Hakîm'in her tabakaya karşı bir nevi i'cazı vardır. Ve bir tarzda, i'cazının vücudunu ihsas eder.
Sayfa 181
Reklam
Ey şikem-perver nefsim! Acaba her gün her gün ekmek yersin, su içersin, havayı teneffüs edersin; sana onlar usanç veriyor mu? Madem vermiyor; çünki ihtiyaç tekerrür ettiğinden, usanç değil belki telezzüz ediyorsun. Öyle ise: Hane-i cismimde senin arkadaşların olan kalbimin gıdası, ruhumun âb-ı hayatı ve latife-i Rabbaniyemin hava-yı nesimini cezb ve celbeden namaz dahi, seni usandırmamak gerektir.
576 syf.
10/10 puan verdi
·
38 günde okudu
“Karşımdakileri usandırmamak ve öğütlerimi kabullerine sunma mutluluğundan mahrum kalmamak için yazılarımı bir inci gibi kaleme aldım. Kimi zaman acı öğüt ilacını, zarafet hapıyla karıştırıp önlerine serdim. Elbette tüm bu sözler, onların parlak zekalarına gizli kalmayacaktır. Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun. Biz öğüdü yerinde verdik ve ömrümüzün bir kısmını Bu kitabı yazmak için geçirdik. Öğütlerimiz rağbet kulağına girmezse önemi yok! Çünkü biz sadece haber veren elçiyiz.”
Gülistan
Gülistan
kitabının sonuna, en güzel açıklamayı yazmış. Yediden yetmişe herkesin keyifle okuyup,
Şeyh Sadi Şirazi
Şeyh Sadi Şirazi
’ nin dediği gibi anlayışına göre ders çıkaracağı ve anlayacağı iki muhteşem kitap. Şükür, sabır, cömertlik, edep, ahlak, konuşma, alimlerin görevi vb. gibi dini ve sosyal konularda her kulağa hoş gelen öğütler vermiş. Okumayan kalmasın…
Bostan ve Gülistan
Bostan ve GülistanŞeyh Sadi Şirazi · Beyan Yayıncılık · 20231,688 okunma
İKİNCİ İKAZ Ey şikem-perver nefsim! Acaba her gün her gün ekmek yersin, su içersin, havayı teneffüs edersin; sana onlar usanç veriyor mu? Madem vermiyor çünkü ihtiyaç tekerrür ettiğinden usanç değil belki telezzüz ediyorsun. Öyle ise hane-i cismimde senin arkadaşların olan kalbimin gıdası, ruhumun âb-ı hayatı ve latîfe-i Rabbaniyemin hava-yı nesîmini cezb ve celbeden namaz dahi seni usandırmamak gerektir. Sözler
Sayfa 288Kitabı okudu
Re’fet Beyin mektubunda dediği gibi, “Risâle-i Nur’un en bariz hâsiyeti, usandırmamak.Yüz defa okunsa, yüz birinci defa yine zevkle okunabilir.”
Reklam
102 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.