“Tekrar sevmek vakit ister. Buna da gücüm yetmez.”
Sayfa 52 - PDF
Alıntı
Mezar taşlarına kazınmış tarihleri tek tek okudum. Hiç kimseyi kaybetmediğimiz nadir birkaç gün vardı. Birkaç gün. O vakit bana ölümün tatil günleriymiş gibi göründü. İzin günleri.
Sayfa 71 - Ketebe Yayınları·Kitabı okuyor
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
"Sırf günü huzurlu geçirmek için sık sık "evet" der ,ama aslında "hayır"ı kastederiz. Uyuşmak suretiyle başkalarıyla aramızda bir bağ kurarız. Anlaştığımız insanları sever, uyuşmadıklarımızdan hoşlanmayız. Genellikle uyuşmamaktan çok uyuşmaya vakit ayırırız. Evliliklerin, uzun süreli arkadaşlıkların, olumlu iş atmosferlerinin, yönetenlerle yönetilenler arasındaki ilişkilerin kalıcı olabilmesi ancak uyuşmakla mümkündür. Bir şey ters gittiğinde danışmanın,öğretmenin,psikoloğun,halkla ilişkiler uzmanının görevi taraflar arasında yeniden uyuşma sağlamaktır. "
Düşünce
Uzun süre birlikte vakit geçiren insanların karşılıklı bağımlılık geliştirdiklerini düşünüyorum. Bağlar insanları kısıtlayıp can yaksa bile güçlenir, bilhassa kopması zor olan ve derinin en ince olduğu yerleri, boynu ya da bilekleri acıtanlar.
Sayfa 121 - Siren·Kitabı okuyor
Öyle insanlar var ki, her Ramazan sektirmeden oruç tutar, her bayramda günahlarının kefareti için kınalı koyun keser, hacca umreye gider, günde beş vakit alnı secdeye değer ama yüreğinde ne sevgiye yer vardır, ne merhamete. Bre adam, o zaman ne demeye uğraşır durursun ki? Aşksız inanç olur mu? Sevmeden ve sevilmeden, habire bir şeylere söylenip homurdanarak iman etmek mümkün mü? Aşk yoksa "ibadet" bir kuru kelimeden, yan yana gelmiş altı harften ibaret. Dışı kabuk, içi oyuk. İnsan aşkla ve aşkta iman etmeli; damarlarında gürül gürül hissederek Allah ve insan sevgisini!
"Ümit var mı?" diyordu, hekim cevap verdi: -Ümit ne vakit kesilir?
Sayfa 224·Kitabı okuyor
Alıntı