Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Abdurrahman Arslan

Abdurrahman ArslanDünyaya Müslümanca Bakmak yazarı
Yazar
8.6/10
75 Kişi
287
Okunma
77
Beğeni
6bin
Görüntülenme

Abdurrahman Arslan İletileri

Abdurrahman Arslan iletilerini, Abdurrahman Arslan okur görüşlerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Allah nasip ederse Mart ayının ilk haftası gibi Türkiye çapında olacak şekilde "Son Kıvılcım" isimli 2 aylık kitap-dergimizin ilk sayısını neşredeceğiz. Normal dergi formatında olmaktan çok bir mevzu etrafında makale ve denemelerin bulunduğu dergimizin ilk sayısında
Abdurrahman Arslan
Abdurrahman Arslan
hocayla modernleşme üzerine mülakatımız yer alacak. Bunun dışında İslâmi tefekkür üzerinden yapmayı planladığımız yolculukta niyetimiz ne teorik-mücerred meselelere fazlasıyla dalıp işin hayata yansıyan yönünü ihmal etmek ne de seviyeyi aşağıya düşürüp kendi etrafımızda top çevirmek olacak. Tüm meselelerin akacağı yer kendi ontolojik zemin hakkımızı Müslümanlara hatırlatmak. Slogan yok, üstünkörü tespitler yok, takdir bekleyici ve herkesin memnun olmasını sağlayıcı bir yola sapmak yok. Allah sa'yimizi meşkur kılsın.
Reklam
Birkaç haftadır
Abdurrahman Arslan
Abdurrahman Arslan
hocaya acaba nasıl ulaşırız, bi ziyaret eder, mülakat yaparız diyorduk. Yazıhanesine ulaştık ama oraya hiç uğramadığı için bir türlü kendisine ulaşamıyorduk. Tevafuk ki akşam ezanından sonra eve doğru geçerken baktım karşıdan biri geliyor. Şöyle bi bakıştık, Abdurrahman hocaydı gerçekten :) Sonra durumu vesair anlattım, adam cep telefonu kullanmıyormuş. Ama bi şekilde haberleşeceğiz ve mülakat sözü aldım. Ne diyorduk: Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır.
Zor bi gündü. Ayakkabılarımızın içi su doldu. Bi ara suyun etkisiyle ayakkabı içinde ayaklarım yüzecek telaşına kapıldım.
MuhammetCandemir
MuhammetCandemir
kardeşimi peşime taktım,
Abdurrahman Arslan
Abdurrahman Arslan
hocayla buluştuk. O fırtınalı yağmurda hoca sözünü tuttu, Zeyrek'e kadar elinde şemsiyesi ile geldi. Güzel bir mülakat yaptığımızı düşünüyorum Akıncıfikir dergisi için. Takdiri okurun. Medrese ve üniversiteden, Batı ve Doğu'nun ilim anlayışından sorduk hocaya. Ocak'taki sayıda görüşmek üzere.
"Siyaset ve sağlık paradigmasının sürekli şekilde ölümle korkuttuğu insanın güvenlik arayışı, sağlık üzerinden Allah’a değil belli ki devlete teslimiyeti getirdi. Elbette ki bir de buna tıbbi teknolojiyi ilave etmemiz gerekiyor. Tarihte insanın başına gelen salgınlarla bugün karşılaştığımız salgın bizi o insanlarla bir cihetten eşitleştirdi. Ama başka bir cihetten de farklılığımızın altını çizdi. Eşitleştirdi zira onlar da bizim gibi tedbirlerden söz etmiş üstelik hastalık hakkında bizim kadar bilgi sahibi olmazken bunları uygulamaya çalışmışlardı. Farklılığımıza gelince, onlar müslüman veya hristiyan, başlarına gelenlerden hastalığı değil kendilerini, yaptıklarından dolayı sorumlu tutmuş, bu yüzden de dua ve ibadeti kurtuluşun bir parçası olarak görmüştü. Bizler ise Allah’ın verdiği canı doğrudan sağlık paradigmasına teslim ettik. İslam adına konuşan, kifayetsiz, Allah’ın basiretlerini bağladığı nasipsiz din adamları da söyledikleri ile bir üst paradigma kurmaktan ziyade doktorların hergün değişen, sağlığı istatistiklere indirgeyerek anlatan bilgilerini tasdik eden noterler olmanın ötesine gidemedi. Sadece, İslam tarihinden başka misal veren zavallılar olarak kaldılar."
Abdurrahman Arslan
Abdurrahman Arslan
Abdurrahman Arslan
Abdurrahman Arslan
Düşünce dünyamızda keşfedilmeyi bekleyen isimlerden biri.. Lütfen eserlerine göz atın.. Okuyun..
Reklam
Uzmanlar Çağımızın Şamanlarıdır
"Uzmanlar modernlik dediğimiz teolojinin havarileridir. Her mevzuda ama sürekli olarak toplumun eğitilmesinden bahsederler. İnsanların bilinçlenmesi gerektiğini söylerler. Bunun da ancak kendilerinin temsil ettiği bilgi ile olabileceğine inandırırlar. Ama kendileri de dahil olmak üzere hiç kimse bu bilgiyi sorgulama cesaretini gösteremez. Söylemeliyiz ki uzmanların beşeri alanla ilgili bahse konu ettikleri insanla, İslam’ın bahsettiği insan arasında görünüş haricinde fazla bir benzerlik yoktur. Her araştırma neticesinde elde edilen yeni bir bilgiyle sürekli olarak insan zihni üzerinde egemenlik kurarak modern toplumu eğitmeye, varsa hastalığı iyileştirmeye çalışırlar. Aslında başka bir gözle baktığımızda bunları çağdaş toplumun şamanları sayabileceğimizi söylemek belki de çok abartılı sayılmamalıdır. Ne taşıdıkları insan fikri ne de önerdikleri yaşam biçimi mahiyet itibariyle İslam fikri ile uyuşmamaktadır. Belki de çaba göstermemiz gereken, mümkün olduğunca aileyi uzmanlara açmamaktır. Onların temsil ettiği paradigmanın haricine çıkmayı denemeliyiz diye düşünüyorum."
Abdurrahman Arslan
Abdurrahman Arslan
"Modern ve Postmodern Hâl" ana temasıyla çıkan,
Abdurrahman Arslan
Abdurrahman Arslan
ile yapılan mülakatın da yer aldığı Kitap-Dergimizin ilk sayısı neşredilmiştir. Aşağıdaki linkten dergiyi temin edebilirsiniz: koklerkitap.com/urun/son-kivilc...
Din, ahlak polisliğine dönüştürülmemeli.
Abdurrahman Arslan
Abdurrahman Arslan
Mustafa Kemal ve Kürtler
Mustafa Kemal ve Kürtler
kitabının pdf/epub versiyonlarını arıyorum.. yardımcı olanlara/olacaklara şimdiden teşekkürler..
Reklam
"Nefsi kışkırtılmış bir insanın aklının temiz olmasını düşünmek çok abes bir şeydir." -
Abdurrahman Arslan
Abdurrahman Arslan
-
içindekiler ve önsöz
Sf:17 Şimdi tek bir varlık haline gelmiş bulunan çağdaş hayat evreninde insanlar inandıkları dine göre yeni bir yaşama biçimi, varoluş formu denemek istemektedirler. Uzun süren tarihsel tecrübenin bilgisi ışığında konuşulduğunda, modernitenin köklü bir sapma olduğu yaygın kabûl görmeye başlamıştır. Bilhassa dinden kaynaklanan modernite karşıtı söylem aynı zamanda dinin geri dönüşe ilişkin beklenti ve tartışmaları da beraberinde getirmektedir. Bu durum moderniteye karşı mücadeleyi başlangıcından beri sabırla yürüten İslâm'a özgü değildir sadece; buna Hıristiyanlık ve Musevilik öncelikle dahildir. Dolayısı ile modern projenin köklü bir bunalım yaşamakta olduğu giderek yaygın bir kanaat haline gelmektedir. Denilebilir ki, yaşanmakta olan bunalımın temelinde modern dünyanın/projenin kısaca modernitenin hayat alanına ilişkin olarak kendisini yeniden üretememesi yatmaktadır. Müslümanlar yaklaşık 17. yüzyıldan, modern dünyanın güç-leri ile karşılaştıkları tarihten başlamak üzere, uzun soluklu bir mücadele ile bu "projeye" cevap vermeye çalıştılar. Üç yüzyılı aşan mücadelenin vardığı noktada Müslümanların yaşadıkları coğrafya ve değerlerinin büyük çoğunluğu modernitenin ve modern dünyanın bir parçası olmaktan kurtulamadı. Sonuçta modern dönemin değerleri ile hesaplaşma halinde olduğumuzu sanırken, içeriksel anlamlarını onun belirlediği kavramlarla düşünmekte olduğumuz belirginlik kazandı.
Modern Dünyada Müslümanlar
Modern Dünyada Müslümanlar
Modernlik imanla kitabın yerine tabiat ve aklın geçmesidir. Islam düşüncesi bu fikirle uyuşmaz.
Abdurrahman Arslan
Abdurrahman Arslan
İslam dünyası kadın üzerinden değiştiriliyor ve değiştirilecek de... Çünkü bir toplumun kadın erkek ilişkilerini değiştirdiğinizde dünya görüşünü de değiştirirsiniz.
Abdurrahman Arslan
Abdurrahman Arslan
Kaynak: youtu.be/4pG_jdYJhMc