Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Denis Guedj

Denis GuedjPapağan Teoremi yazarı
Yazar
8.3/10
67 Kişi
272
Okunma
8
Beğeni
2.459
Görüntülenme

Denis Guedj

272 okunma, 8 beğeni - Denis Guedj kitapları, eserleri, Denis Guedj kimdir, öz geçmişi, Denis Guedj nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Denis Guedj sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

Cezayir’de doğan Denis Guedj (1940-2010) 1957’de Paris’te Matematik okumaya başladı. 1968 baharında öğrenci hareketlerine aktif olarak katılan Guedj, bu dönemde özgürlükçü gazetelerde ilk yazılarını yazdı. 1978’de Matematik dersleri vermeye başladı ve ilk filmi la vie, t’en as q’une’ü çekti. Paris’te Matematik, Matematik tarihi ve sinema-bilim yorum dersleri verdi.
Unvan:
Öğretmen ve yazar
Doğum:
Cezayir, 1940
Ölüm:
2010

Okurlar

8 okur beğendi.
272 okur okudu.
44 okur okuyor.
244 okur okuyacak.
37 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Tam da böyle. Birine inanıp inanmamanız sizin tercihinizdi.
-Söyle bana yabancı, sana inanayım mı? Öykün gerçek mi? -Senin keyfine kalmış kaptan. Doğru olmasını mı yoksa uydurmuş olmamı mı tercih edersin?
Söz konusu değil!Bir şeye ve bir kimseye ait değilim ben.Bağımsızım.Parti,sendika,dernek,oyun takımı,arkadaş grupları bana göre değil bunlar!
Reklam
Farklı bakış açılarını ıskalamak, bir nevi körlük..
Eukleides ve düzlem geometrisinden bir yüzyıl sonra Theodosios, sonra Sphaerica adlı yapıtıyla Menelaos kürenin geometrisini ortaya attılar. Menelaos kürenin üzerinde oluşmuş geometrik şekillerin çok sayıda özelliğini göstermiştir. Özellikle de küresel üçgenler konusunda temel bir sonuç geliştirmiştir: Küresel bir üçgenin açılarının toplamı 180 dereceden fazladır. Fazla mı? Tekrar okudu. Evet, evet, fazla, eşit değil! (..) Ama ancak bir düzlemde "eşit" ti. (..) Bu ileri yaşında, seksen yılı aşkın bir süre bir kürede yaşadıktan sonra, sadece bir düzlem üzerinde düşünmüş olan bir "düzlük" adamı olduğunu fark ediyordu.
Sayfa 242
"Matematik aklın bir kurnazlığıdır."
Düşey çizgiye erişemiyor muyum? Yatay çizgiyle elde edeceğim onu. Yüksekliği ölçemiyorum çünkü gökyüzünde kayboluyor, öyle mi? Güneşin ezdiği gölgesini ölçeceğim onun."Büyüğü" "küçük"le ölçmek. "Erişilmezi", "erişilebilir" olanla ölçmek. "Uzak" olanı, "yakın"la ölçmek.
Sayfa 41 - kırmızıkediKitabı okudu
Ve eşit şeylere eşit şeyler katılırsa, oluşan bütünler birbirlerine eşittir. (...) Ve eşit şeylerden eşit şeyler çıkarılırsa, kalanlar birbirlerine eşittir. (...) Ve eşit olmayan şeylere eşit olmayan şeyler katılırsa, oluşan bütünler birbirlerine eşittir. (...) Birbiriyle çakışan şeyler birbirine eşittir. (...) Ve aynı şeylerin iki katları birbirlerine eşittir. (...) Ve aynı şeylerin yarıları birbirlerine eşittir.
Soyut Matematik
Eğitim Kitapları ve Notlar: ● 📄 Şeyden Sayılara, Zafer Ercan, nesinkoyleri.org/wp-content/uplo... ● 📄 Doğal Sayılar Yapısı, Ali Nesin, nesinkoyleri.org/wp-content/uplo... ● 📄 Tamsayılar Yapısı, Ali Nesin, nesinkoyleri.org/wp-content/uplo... ● 📕 Sayılar
Reklam
24 Nisan: Edebiyat Tarihinde Bugün (6)
Denis Guedj
Denis Guedj
bugün yer alan bir diğer isim. Bilim tarihi ve matematiğe yönelik çalışmaları doğrultusunda, yazmış olduğu eserler de bu kapsamda olmuştur.
Sayılar İmparatorluğu
Sayılar İmparatorluğu
,
Papağan Teoremi
Papağan Teoremi
ve
Metrenin İcadı
Metrenin İcadı
gibi eserleri ile karşımıza çıkmıştır. “Sanatta kazanan bizler doğada her zaman mağlubuz." - Denis Guedj.

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
160 syf.
10/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Sayılar İmparatorluğu Kitap Yorumu
Kitap, cebirin temel kavramlarını güzelce açıklıyor.Hatta bu konulara merak salmış insanlar için kitabın arkasına mini bir sözlük yapılmış.Kitabın ilk sayfaları,çeşitli imparatorlukların kullandığı sayı sistemlerini ve anlamlarını görsellerle örnek vererek anlatıyor.Sonraki kısımlarda sayıları oluşturmamızı sağlayan rakamların oluşumu ve onları kaplayan doğal sayıları,tam sayıları,reel sayıları ve şu anda matematikçiler için çok önemli bir sayı sistemi olan kompleks sayıları temel düzeyde okuyucuya anlatmayı başarmış.Kitapta en çok ilgimi çeken bazı önemli sanatçıların sayılarla ilgili resimleri oldu.Sanatla matematiğin her zaman iç içe olduğunu biliyordum.(Bu konu için fraktal geometriye bakmanızı öneririm.)Fakat bu kitap sayesinde sanat eserlerine saygım ve ilgim daha da arttı.Birçok eserde matematiksel olguları görmeye başladım diyebilirim.Kitap hakkında söyleyeceklerim bu kadar.İncelemeyi okuyanlara teşekkür ediyorum. Herkese sanat ve bilim dolu günler dilerim.
Sayılar İmparatorluğu
Sayılar İmparatorluğuDenis Guedj · Yapı Kredi Yayınları · 200933 okunma
520 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Okumayı ve matematiği sevenler için harika bir kitap. İki eski arkadaşın matematik üzerine yaşadıklarını, matematiğiniz tarihi ve cinayet kurgusuyla anlatmış Fransız yazar. Tavsiye ederim.
Papağan Teoremi
Papağan TeoremiDenis Guedj · Kırmızı Kedi · 2010219 okunma
520 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
15 günde okudu
Keşke her çocuk bu kadar şanslı olsa... Matematiği bu şekilde sevdirecek hikayelerle büyütülseydik belki de sayılara bakış açımız çok daha farklı olabilirdi...! İçerisinde o kadar güzel hikayelerle karşılaştım ki döndüm döndüm bir daha okudum. Benim açımdan harika bir kitaptı. Matematiğe karşı çok az bile ilginiz merakınız varsa hiç düşünmeden okuyunuz. Yoksa da bu kitabı okuduktan sonra olacak . . .! :)
Papağan Teoremi
Papağan TeoremiDenis Guedj · Kırmızı Kedi · 2010219 okunma