Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Enis Doko

8.2/10
272 Kişi
967
Okunma
117
Beğeni
6,4bin
Görüntülenme

Enis Doko Sözleri ve Alıntıları

Enis Doko sözleri ve alıntılarını, Enis Doko kitap alıntılarını, Enis Doko en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yaygın inanışın aksine dilde, ekşi, tuzlu, tatlı gibi farklı tatlara özgü bölgeler yoktur. Dilin bütün bölümleri bütün tatları alabilir.
Yaygın kanaatin aksine, pas, tetanos hastalığına yol açmaz. Bu hastalığın nedeni Clostridium tetani bakterisidir. Bu bakteri genelde paslı cisimlerin çok olduğu açık alanlarda olmaktadır.
Reklam
Oruç Tutmak Beyni Güçlendiriyor!
Oruç tutarken kanımızda Ghrelin hormonu artıyor. Ghrelin hormonunun en önemli etkisi açlık oluşturmak olsa da bu hormonun beynin öğrenme ve hafızayla ilgili bölümü olan hipokampusla etkileşimi girip onu geliştirdiği bilinmektedir.
Güneşin rengi sarı değildir. Güneş beyaz renktedir. Atmosfer bize güneşi sarı gösterir.
Alternatif bir tıp yaklaşımı olan homeopati ilaçları sayesinde fiziksel, zihinsel ve duygusal sorunlarımızın çözüldüğü iddia ediliyor. Oysa bu ilaçlar kimyasal açıdan hiçbir işe yaramaz.
Yetişkinlerde yeni beyin hücreleri oluşmadığı söylenir. Bu doğru değildir, nörogenez denilen süreçte yetişkin beynin belli bölgelerinde yeni hücreler oluşturulur.
Reklam
Maddenin katı, sıvı, gaz ve plazmadan ibaret dört hali olduğu inancı yanlıştır. Çağdaş fizik, maddenin 30'dan fazla halini keşfetmiştir.
Newton'a göre Hristiyanların yaptığı bir diğer hata Şeytan diye bir varlığa Tanrı ile savaşıyormuş gibi bir görüntü vermeleriydi. Newton'a göre Tanrı o kadar güçlüydü ki O'nun düşmanı olamazdı.
Sayfa 27
“...Bilim insanı olmak için evrenin güvenilir, değişmez, mutlak, evrensel, kökeni belirsiz matematiksel yasalar tarafından yönetildiğine inanman gerekir. Bu yasaların geçersiz olmayacağına, yarin uyandığın zaman isının soğuktan sıcağa aktığı gibi bir duruma rastlamayacağına ya da ışık hızının saat başı değişmeyeceğine inanman gerekir. Yıllar boyunca sık sık fizikçi meslektaşlarima neden fizik yasaları oldukları gibidir diye sorarım... En sık verilen cevap şöyledir; oldukları gibi olmaları için hiçbir gerekçe yoktur, onlara sadece varlar.”
Sayfa 55 - İstanbul YayıneviKitabı okudu
Bilmiyordum
Newton’un çok az bilinen ikinci bir yönü daha vardır. Newton bir ilahiyatçı, din felsefecisi ve din tarihçisidir. Günde 18 saat çalışan Newton, zamanının büyük bir kısmını bilimden ziyade, ilahiyata ayırmıştır. Yakın zamanda toplanan Newton’un el yazmalarının büyük bir çoğunluğu dinî yazılardır.
Reklam
Kur'an açısından evreni anlamayla ilgili her türlü faaliyet Allah'ın gücünü, kudretini, sanatını, ahireti yaratmasının ne kadar kolay olduğunu anlamaya hizmet etmektedir; yani evreni tanımak Allah'ı tanımanın aracıdır. İslâm açısından Allah'ı tanımak, olabilecek en önemli bir hedef olduğu için bilimsel faaliyet bu hedefe hizmet eden yararlı bir faaliyettir.
Sayfa 21 - İstanbul YayıneviKitabı okudu
Deneyler sadece kendileri ile nedensel ilişkiye giren şeyleri tespit edebilirler. Dolayısı ile “Doğa dışında hiçbir şey yoktur.” iddiası bilimsel bir iddia değildir.
Metafiziksel Doğalcılığa göre uzay-zaman ve onun içindeki fizik ile tarif edilen cisimler dışında bir gerçeklik yoktur. ... Metodolojik Doğalcılık ilkesine göre bilim yaparken bütün açıklamalar doğa yasaları ve doğal nedenlere atıfla yapılmalıdır ve cin, peri gibi doğaüstü varlıklara atıf yapmaktan kaçınılmalıdır.
Bazıları evrim teorisinin hayatın rastgele olarak ortaya çıktığını göstererek, aslında doğalcılığı doğruladığını iddia edebilir. Ancak bilimsel evrim teorisinde kullanılan "rastgele" (random) kelimesi ile günlük hayatta kullandığımız "rastgele" kelimelerinin birbirinden farklı anlam taşıdıklarına dikkat etmek gerekir. Çağımızın önemli biyologlarından Ernst Mayr, biyolojide kullanılan "rastgele" kelimesini şu şekilde tanımlamaktadır. " Mutasyon ya da değişim rastgeledir dediğimiz zaman kasttettiğimiz şey yeni genetik özellikler ile verilen ortamdaki organizmanın adapte olma ihtiyacı arasında bir ilişki olmadığı iddiasından ibarettir."
Sayfa 109Kitabı okudu
Üçleme ve eleştirisi
Üçleme kavramı Hıristiyanlık’ın en temel kav-ramı olmakla birlikte anlaşılması en zor kavramı-dır. İsa’nın nasıl aynı anda hem Tanrı hem de insan olduğu, nasıl olabileceği, insani ihtiyaçları olacağı, acı çekeceği, zaman ve mekânda belli bir yer kapla-yabileceği gibi sezgisel sorunları bir tarafa bıraksak bile üçleme ciddi felsefi ve
1.163 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.