Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ronald Wright

Ronald Wrightİlerlemenin Kısa Tarihi yazarı
Yazar
8.6/10
67 Kişi
249
Okunma
20
Beğeni
2.389
Görüntülenme

Ronald Wright Gönderileri

Ronald Wright kitaplarını, Ronald Wright sözleri ve alıntılarını, Ronald Wright yazarlarını, Ronald Wright yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sonra 1830'larda genç Charles Darwin Beagle'la dünyayı dolaşırken, Charles Lyell Principles of Geology (Jeolojinin İlkeleri) adlı kitabını yayımladı, dünyanın kendi kendisine yavaş yavaş, hâlâ işlemekte olan süreçlerle dönüştüğünü, bu yüzden Newton'ın ileri sürdüğü kadar, yani Kutsal Kitap'ın öngördüğünden on kat daha yaşlı olabileceğini savunuyordu.
Gauguin'in sorusu
Gauguin aylar süren hastalıklar, yoksulluk ve intihar düşünceleriyle dolu bir ümitsizliğin ardından acısını damıtıp devasa bir tablo ortaya çıkardı (aslında düşünülüşü itibarıyla bir tuvalden çok bir duvar resmiydi), bu tablosunda tıpkı Victoria çağı gibi o da varoluş muammasına yeni cevaplar verilmesini istiyordu. Tablonun üzerine başlığı koyu harflerle yazmıştı; çocuksu, yalın ama derin üç soru: D'Oû Venons Nous? Que Sommes Nous? Oû Allon Nous? (Nereden Geliyoruz? Neyiz? Nereye Gidiyoruz?)
Reklam
Sonsuz olduğunu, asla başarısızlığa uğramadığını ve tek yanlışının, yanlış bir şey yapmış olduğuna inanmak olduğunu bil. Kendini sev, saygı değer varlık ve kendini dinle. Neye gereksinim duyduğunu hissedeceksin. Ve sonra sıkılana dek, tüm kalbinle onun ardından git. Sıkılmak bir deneyimden öğrenmeniz gereken her şeyi öğrendiğinizi ve artık başka bir serüvene gitme zamanımızın geldiğini gösteren ve ruhumuzdan gelen bir sinyaldir.
192 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Kitap size ideolojik bir çözüm sunmayacak. Kurtuluşu kapitalizm ya da komünizm gibi iki ayrı uçta görmeyeceksiniz. İnsalığın kısa bir tarihini anlattıktan sonra, bu zamana kadar kurduğumuz kadim medeniyetleri ve onların yıkılış hikayelerini okuyacaksınız. Kitabı okudukça fark edeceksiniz ki yıkılan kadim medeniyetlerle aynı sona doğru hızla ilerliyoruz. Ve defalarca denenmiş, başarısız olmuş bu içtimai yaşam biçimi günümüzde kurduğumuz medeniyetlerde de aynı biçimde devam etmekte. Malumun ilanı olarak bizim de aynı kaçınılmaz sona gideceğimiz muhakkak. " İhtiyaç duyulan reform kapitalizm karşıtı, Amerikan karşıtı bir reform değil; derin çevreci bir reform bile değil, yalnızca kısa vadeli düşünme biçiminden uzun vadeli düşünme biçimine geçmek gerekiyor. " R. Wright
İlerlemenin Kısa Tarihi
İlerlemenin Kısa TarihiRonald Wright · Aylak Kitap · 2012234 okunma
Önümüzdeki en acil tehdidin kendi atıklarımız olduğunu söylemek hiç de zor değil. Teknolojinin yarattığı tüm diğer sorunlar gibi kirlilik de ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Biyosfer şimdiye dek, pislik yaratan eski dostlarımız benzin ve kömüre, onları yavaş yavaş yaktığımız için katlanmış olabilir. Ancak uzayın karanlığında gezegenimizin karanlık yüzünü ışıl ışıl yapan bu delicesine tüketime, dünyamız daha ne kadar dayanabilir ki?
“Atomun sınırsız gücü, düşünme biçimimizi belirleyen her şeyi değiştirdi,” diyordu Albert Einstein, “ve böylece görülmedik felaketlere sürüklendik.” Birkaç yıl sonra Başkan Kennedy şöyle diyecekti: “Eğer insanlık savaşa son vermezse, savaş insanlığa son verecektir.”
Reklam
Başarılarının baştan çıkarıcı izleri bir tuzakta son bulabilir. Örneğin, silahları ele alalım. Çinlilerin barutu icat ettiği zamandan bu yana, fişekten topa, mancınıktan füzeye, patlayıcı yapımında çok fazla ilerleme sağlanmıştır. Tam yüksek patlayıcılığa sahip maddelerde mükemmelliğe ulaşıldı derken, ilerleme sayesinde atomdaki en büyük patlayıcı keşfedildi. Ancak bununla elde ettiğimiz patlama dünyamızı da havaya uçuracağı için biraz fazla ileri gitmiş olduk.
Diğer tüm canlılar gibi insanoğlu da yolunu deneme yanılma yoluyla çizdi. Ama diğer canlılardan farklı olarak varlığımız öyle muazzam bir hal aldı ki, artık hata yapma lüksüne sahip değiliz. Dünya hatalarımızı mazur görebilecek kadar büyük değil artık.
Uzun zaman önce... Hiç kimse tarlaları sabanla deşmezdi Toprağı sınırlara bölmezdi hiç kimse Ve suları kürekle yarmazdı Kıyı dünyanın sonuydu. Ah doğuştan zeki insan, buluşlarının kurbanı Öyle korkunç ki yaratıcılığın, Ne işe yarar şehirleri çevreleyen şu yüksek duvarlar Ve niye savaşmak için silahlar?
Hepsini uyurgezer bir halde yaptık. Doğa birkaç maymunu evrim laboratuvarına aldı, ışıkları açtı ve bizi orada giderek çoğalan bir girdiler ve süreçler kaynağıyla oynayıp durmaya bıraktı.
1.094 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.