Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Thomas Piketty

Thomas PikettyYirmi Birinci Yüzyılda Kapital yazarı
Yazar
7.9/10
42 Kişi
342
Okunma
26
Beğeni
3.436
Görüntülenme

Thomas Piketty Gönderileri

Thomas Piketty kitaplarını, Thomas Piketty sözleri ve alıntılarını, Thomas Piketty yazarlarını, Thomas Piketty yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Üçüncü tabak nedir? Her şey. Şimdiye kadar politik düzende ne olmuştur? Hiçbir şey. Ne istiyor? Bir şey olmak."
Eşitsizlik ekonomik ya da teknolojik değildir: İdeolojik ve politiktir.
Reklam
Eğitime doğru düzgün yatırım yapılmaması, günümüzdeki uluslararası atılımların da gösterdiği gibi tüm toplumsal grupların ekonomik büyümenin nimetlerinden faydalanmasına engel ve aynı zamanda bazı toplumsal grupların yerini yeni gelenlerin almasına sebep olabilir.
·
Puan vermedi
Biraz zor bir kitap. ekonomiye ilginiz varsa sevebileceginiz hatta kaynak olarak kulanabilecegibiz bir kitap. Kitapta bazı açıklamal çok gereksiz uzatılmış bence daha kısada açıklana bilirdi ama yazar daha uzun açıklamalar yapmayı tercih etmiş. Zaten yazar kitabı bir bütün gibi degil başlık başlıkta okuya bileceğiniz bir şekilde yazmış.
Yirmi Birinci Yüzyılda Kapital
Yirmi Birinci Yüzyılda KapitalThomas Piketty · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2014309 okunma
"Her toplum eşitsizliklerini meşrulaştırmak zorundadır: Buna gerekçeler bulmak gerekir, yoksa bütün politik ve sosyal yapı çökme tehdidiyle karşı karşıya kalır. Her devir, böylece eşitsizliği var olduğu gibi ya da var olması gerektiği gibi meşrulaştırma ve bütünü yapılandırmayı mümkün kılan ekonomik, sosyal ve politik kuralları tarif etme amacını güden, birtakım karşıt söylemler ve ideolojiler üretmiştir. Hem düşünsel, hem kurumsal, hem de politik olan bu karşıtlıktan genellikle, eşitsizlik rejimlerinin yaslandığı bir ya da birçok egemen anlatı doğar."
Thomas Piketty
Thomas Piketty
"Ekonomik ve toplumsal yaşamda devletin rolünün geçirdiği değişimi ölçmenin en basit yolu vergi ve diğer yükümlülüklerin toplu olarak milli gelirdeki ağırlığını incelemektir."
Sayfa 511
Reklam
763 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Fransız ekonomist Thomas Piketty’nin “Kapital”i, isim benzerliğinin faydasından öte, gerçekten çok titiz bir araştırmacı olduğunu ispatlamış. Öncelikle Fransa olmak üzere ABD, İngiltere, Almanya gibi gelişmiş ülkelerin 19 ve 20.yüzyıldaki ekonomiye veri oluşturacak taramalar yapması ve seriler oluşturması takdire değer büyük bir eser ortaya koyduğunu göstermektedir. Eserin titizliği insanı büyülüyor. Fakat ekonomist veya sayısalcı olmamanın getirdiği bazı sıkıntılar yaşadım. Formül ve denklemler beni çok zorladı. Bir de çözüm önerisi noktasında kuşkular taşıyorum. Kitap, sermaye ve emek gelirlerinin gelişmiş ülkelerdeki seyrini analiz ederek karşılaştırmalar yapıyor. Ülkelerdeki en zengin kesim ile orta ve düşük kesimin milli gelirden aldıkları payların üretim ve tüketim açısından incelemesini yaparak ortadaki eşitsizliklerin arttığı veya azaldığı dönemlerin ekonomi politiğini ortaya koyuyor. Sermaye gelirinin emek gelirinden her zaman fazla olduğu ve olacağının formülünü hesaplayarak sermaye gelirinden artan oranlı vergi alınması, kitabın ana fikrini oluşturmuş.
Yirmi Birinci Yüzyılda Kapital
Yirmi Birinci Yüzyılda KapitalThomas Piketty · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2014309 okunma
Eşitsizlik ekonomik ya da teknolojik değildir: ideolojik ve politiktir.
Ali Babacan 'ın Gini Katsayısı
Ekonomistlerce ve kamusal tartışmalarda gelir eşitsizlikleri konusunda sıkça kullanılan istatistiki ölçütler - Gini Endeksi - birbirinden çok farklı şeyleri, özellikle de emek ve sermaye eşitsizliklerini birbirine karıştırarak kullanan bileşimli endekslerdir. Bu nedenle farklı mekanizmaları ve çok sayıdaki eşitsizlik boyutunu birbirinden ayırmak da imkansız hale gelir.
Reklam
Malumun ilanı
Bazı ekonomistler, özellikle Dünya Bankası'nın son dönemlerdeki "milletlerin zenginliği" hakkındaki rapor serisini hazırlayanlar, "beşeri sermaye"nin toplam değerini, emekten sağlanan gelir akışının değerini şu veya bu ölçüde keyfi bir yıllık getiri oranıyla (genelde %4-5) aktifleştirmek suretiyle hesaplamayı tercih etmektedirler.Bu raporlar, beşeri sermayenin 21. yüzyılın büyülü dünyasında birincil sermaye biçimi olduğuna hayranlık içinde hükmeder. Gerçekte bu sonuç malumun ilanıdır
Yasasını s*...yim !öhhöhöö öhhöö ....neyyyysssheee
Emek gelirinin (yani emeğin köle sahiplerine sağladığı kazanç) milli gelirin %60'ını, sermaye gelirinin (yani kira, kâr vs., arazilerin ve diğer sermayelerin sahiplerine getirisi) milli gelirin %40'ını temsil etmekte olduğunu ve insan dışı her türden sermayenin getiri oranının yıllık %5 seviyesinde olduğunu varsayalım. Formül itibarıyla, ulusal sermayenin değeri (köle hariç) sekiz yıllık milli gelire eşittir -bu, 1. Bölüm'de sunduğumuz, kapitalizmin ilk temel yasasıdır (ß = α / r).
359 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.