Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ahmet Akgündüz

Ahmet AkgündüzBilinmeyen Osmanlı yazarı
Yazar
Çevirmen
8.6/10
79 Kişi
369
Okunma
68
Beğeni
4.840
Görüntülenme

Ahmet Akgündüz Gönderileri

Ahmet Akgündüz kitaplarını, Ahmet Akgündüz sözleri ve alıntılarını, Ahmet Akgündüz yazarlarını, Ahmet Akgündüz yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hamd, akıl sahipleri için fikir neticelerini ortaya çıkaran ve insanların akıl semasındaki cehalet bulutlarından oluşan bütün perdeleri indiren Allah’a mahsustur.
Hususi konuşmak gerekirken tamim ile konuşmak ve kayıt koymak icabederken mutlak konuşmanın zararı ne kadar büyüktür; bu yüzde birbirine kardeş olan fikirler birbirine düşman haline gelir.
Reklam
"Oğlum, mesleğimiz Allah yoludur. Kuru kavga değildir."
Sayfa 33 - OSAV
"Kardeşim! Kıyamet kopmadan 60 - 70 sene insanlık, İslâm medeniyetinin huzurunu yaşayacak!"
Bediüzzaman Said Nursî
Bediüzzaman Said Nursî
(ra) (Nakleden:
Mustafa Sungur
Mustafa Sungur
Ağabey Nakli Aktaran:
Ahmet Akgündüz
Ahmet Akgündüz
youtube.com/live/EjBXjHSNLf...)
Güneş balçıkla sıvanmaz. Gerçekler gün gibi ortadadır. Ne belgeler yalan söyler ne de aynalar.
Sayfa 419Kitabı okudu
Reklam
Bir insan ecdadını kötülemekle hiçbir yere varamaz.
Sayfa 300Kitabı okudu
Kader hükmünü icrâ edince, insanların basar ve basireti bağlanıyor.
Sayfa 155Kitabı okudu
Ben ölürsem şehidim, öldürsem gaziyim.
Sayfa 32
Hz.Muhammed (S.a.v)buyurmuştur ki:
"Ey insanlar düşmanla karşılaşıp savaşmayı arzu etmeyin. Allah'tan afiyet ve huzur dileyin. Düşmanla karşılaşınca da, sabır ve sebât gösterin ve bilin ki, Cennet kılıçların gölgesi altındadır."
Sayfa 26
Reklam
Üstâd Bediüzzaman'dan Bize Kalan Dört Vazife
«Bayram Yüksel Ağabey derdi: Üstâd'ımızdan bize dört vazife kaldı. 1- Risale-i Nur’un neşri. 2- Medrese-i Nuriyelerin açılması. 3- Tevafuklu Kur'ân'ın tab'ı. 4- Lâhika mektuplarının neşri.»
Sayfa 163 - OSAV YayınlarıKitabı okudu
Risale-i Nur'un Mühim Bir Yönü
«Eski Kelamcıların ancak büyük âlimleri muhatap alarak müstakil kitaplarda halletmeye çalıştığı; mesela Sa'deddin Teftezânî'nin Telvihât başlığı altında 40 küsur sayfada izah edebildiği Kader ve Cüz'î irade meselesini, 5-10 sayfa içinde ve hem de herkesin anlayabildiği şekilde izah edebilmesi, zikredilmesi gereken mühim yönlerindendir. [Bediüzzaman Said Nursî, Sözler, 26. Söz, Kader Risâlesi]»
Sayfa 18 - OSAV YayınlarıKitabı okudu
Rumlar, bir Türk Devlet adamı aynı kapının önünde idam edilmediği müddetçe, kapının açılmayacağına söz vermişler ve bugüne kadar kin kapısını kapalı tutmaya devam etmişlerdir. Bu tarihten sonra, Fener Patrikhanesi, her zaman Müslüman Türk Milletinin aleyhine olan planların yapıldığı bir mekân olmuştur.
Nitekim İstanbul'daki Fener Patriki Gregorios tarafından Rus Çarı Aleksandr'a yazılan mektupta aynen şu ifadeler yer almaktadır: "Türkleri maddeten ezmek ve yıkmak mümkün değildir. Çünkü Türkler, sabırlı, mukavemetli, mağrur ve izzet-i nefisli insanlardır. Bu hasletleri, dinlerine bağlılıklarından ve kadere rıza göstermelerinden, anânelerinin kuvvetinden ve âmirlerine itaat duygusundan ileri gelmektedir. Bu sebeple, Türklerde evvela itaat duygusunu kırmak ve manevi bağlanı koparmak, dini metanetlerini zaafa uğratmak gerekir. Mânevîyatları sarsıldığı gün, Türkleri zaferlere götüren asıl kudretlerinden sıyıracak ve onlan maddi kuvvetlerle yenmek mümkün olacaktır. Osmanlı Devleti'ni tasfiye için mücerret olarak harp meydanlanındaki zaferler kafi değildir. Yapılacak olan, Türkler'e bir şey hissettirmeden bu tahribi tamamlamaktır."
Kısaca Osmanlı Devleti, II. Mahmûd döneminde kendi yürüyüşünü terk etti; ama başkasının yürüyüşünü de öğrenemedi.
265 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.