Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Juan Jose Saer

Juan Jose SaerKimsesiz yazarı
Yazar
6.8/10
76 Kişi
338
Okunma
9
Beğeni
1.915
Görüntülenme

Hakkında

Doğum:
Arjantin, 28 Haziran 1936
Ölüm:
Fransa, 11 Haziran 2005

Okurlar

9 okur beğendi.
338 okur okudu.
9 okur okuyor.
226 okur okuyacak.
8 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bütün bir hayat, yıllar geçtikçe derinleşen bir yalnızlık kuyusudur.
Başkalarından fazla bir şey beklemeyeceksin hayatta.
Sayfa 68
Reklam
Neşeli insanlar değiliz belki,ama fazlasıyla sağduyulu ve dürüstüz.
Sayfa 108 - Jaguar YayınlarıKitabı okudu
dünyadan uzak :)))
...kendimizi korumak için, dünyayla aramıza 1şeyler koyduk...
Her şeyin canı cehenneme! Vasiyetim bundan ibaret!
Sayfa 97 - jaguar
Günaydın
Yaşadığımız her şey; bütün kırıklar, çürükler, yaralar, çatlaklar, kusurlar insan için sevgili okur. Hakikat bu. “Çürük bir elma sağlam bir elmadan iyidir; çünkü çürük elma sağlam elmadan daha yakındır hakikate. Dağılıp gitmeden önce, binlerce kuşağın kendisini seyredebileceği bir aynadır çürük elma."
Juan Jose Saer
Juan Jose Saer
🌸
"Çürük bir elma sağlam bir elmadan iyidir; çünkü çürük elma sağlam elmadan daha yakındır hakikate. Dağılıp gitmeden önce, binlerce kuşağın kendisini seyredebileceği bir aynadır çürük elma."
Juan Jose Saer
Juan Jose Saer
Reklam
Bilinmeyen bir soyutlamadır, bilinense bir çöl; oysa yarı yarıya bilinen, ufukta beliren, arzuyla sanrıyı birlikte titreştirmek için en mükemmel yerdir.
Juan Jose Saer
Juan Jose Saer

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
152 syf.
9/10 puan verdi
·
14 saatte okudu
#1001kitap~~~
*YeniÇeviri1001kitapListesinden1Kitap* Juan José Saer, 1937'de, Suriye göçmeni 1ailenin çocuğu olarak, Arjantin'in Santa Fe eyaletinin küçük 1kasabasında, Serodino'da doğdu. Hukuk ve felsefe eğitimi aldığı Universidad Nacional del Litoral'de öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1968'de Paris'e taşındı. Université de
Kimsesiz
KimsesizJuan Jose Saer · Jaguar Kitap · 2022200 okunma
152 syf.
·
Puan vermedi
Geçen sene bu zamanlar Juan Jose Saer’den Yara İzleri’ni okumuştum, demlendikçe daha çok beğendiğimi fark ettiğim bir kitap olmuştu. Kimsesiz’de üslup ve kurgu olarak bambaşka bir Saer çıktı karşıma. Eser, 16.yy’da ailesi olmayan bir gencin miço olarak çalıştığı gemiyle Hint Adaları’na yolculuğa çıkması ve buradaki yerli halkla karşılaşmalarıyla gelişen olayları anlatıyor. Anlatıcımız aslında tüm bunlar olduktan yıllar sonra, hayatının ilerleyen zamanlarında geriye dönüp aktarıyor yaşananları. Hayatının uzunca bir bölümünü bu yerli halkın arasında yaşayarak geçiren bir gencin gözünden ‘medeniyet’ kavramını irdeliyoruz kitap boyunca. Farklı bir kültürün hayata bakışını, geleneklerini çözmeye çalışan karakterle beraber çok güzel cümlelerle bambaşka yaşamlara götürüyor okuru Saer ve ‘öteki’ gözüyle baktığımız topluluklarla ilişkilerimizi masaya yatırıyor. Konu itibarıyla üzerine hiç yazılmamış, düşünülmemiş mevzular değil bunlar belki ama Saer’in konuya yaklaşımı, şiirsel anlatımı ve temel meselesinin yanında birçok farklı konuya çok yerinde ve dozunda temas edip derinlikli tespitlerini paylaşması eseri bambaşka bir yere taşımış. İnce bir kitap olmasına rağmen tek oturuşta okumayı tercih edeceğiniz bir kitap değil; yazarın hakikaten şiir gibi, tekrar dönüp okumak isteyeceğiniz kadar güzel cümleleri, aynı zamanda üzerine durup düşünülecek tespitleriyle ilgi isteyen kitaplardan Kimsesiz. Postkolonyal edebiyata ilgi duyanlara tavsiye ederim. Ölmeden önce okunması gereken 1001 kitap listesinde yer alıyor.
Kimsesiz
KimsesizJuan Jose Saer · Jaguar Kitap · 2022200 okunma
320 syf.
·
Puan vermedi
Arjantinli yazar Juan Jose Saer’in 1969’da yayımlanan, dilimize ilk defa Gökhan Aksay tarafından çevrilen kitabı Yara İzleri, dört farklı anlatıcıyla ilerleyen ve sürükleyici diyebileceğimiz bir roman. 1 Mayıs’ta eşini öldüren bir işçi ve bu cinayetle bir şekilde yolu kesişen üç kişinin perspektiflerinden olayı ve daha çok olay sonrası gelişenleri
Yara İzleri
Yara İzleriJuan Jose Saer · Jaguar Kitap · 2020113 okunma