Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Moira Gatens

Moira Gatensİmgesel Bedenler yazarı
Yazar
10.0/10
2 Kişi
8
Okunma
2
Beğeni
416
Görüntülenme

Moira Gatens Gönderileri

Moira Gatens kitaplarını, Moira Gatens sözleri ve alıntılarını, Moira Gatens yazarlarını, Moira Gatens yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Cinsel ilişki, neşeli duygulara yol açtığı sürece iyidir.
Düşünceler de tutkularda, bir kuvvetler alanında birleşir. Her birey, kendi doğasını diğer bireylerle ilişki içinde sürdürme ve geliştirmeye çabalamak yönünde belirlenmiştir... bir kişinin düşünceler ve tutkular tamamen bu etkinin izleridir ifadeleri ve yansımalardır.
Reklam
Her ne kadar filozoflar "sokaktaki insan"ın ötesindeki bir düzlemde yer aldıklarına inanmak isteseler de, kendileri de "sokaktaki insan"dır.
hukuk suçluya 'sapkın bir birey' ya da 'canavar' mış ve bütün sorumluluk da ona aitmiş gibi davrandığı sürece, sivil bedenimiz insan ilişkilerinde şiddeti sistematik olarak teşvik edecek şekilde yapılandırmaya devam edecektir.
Sayfa 204Kitabı okudu
J. P Sartre ,"kadınların cinsel istismarını, kadınlara yönelik bir etik nefret değil de " erkek erkeğe görüşülecek görüşülecek bir hukuki sorun" olarak görür.
Reklam
Başka bir şey olabilmek için, olduğumuz şeyin sorumluluğunu alacak kadar güçlenmemiz gerekir.
Sayfa 158Kitabı okudu
Modern siyasi topluluk kadınların bedenlerini tüketerek ayakta kalır.
Başka bir şey olabilmek için, olduğumuz şeyin sorumluluğunu alabilecek kadar güçlenmemiz gerekir.
256 syf.
10/10 puan verdi
Varoluş, öz'den ayrı tutulabilir mi? Yaratılış felsefesinde, var edilmiş olan şeylerde öz ve varoluş ayrımını yapmak maddenin çözümlemesi anlamına gelir. Edimsel yolla var olan tekilin niteliği hem öz hem de varoluştan meydana gelir. Öz ve varoluşun ayrılması ise imgelerin bölünebilen doğasını düşündüğümüzde netlik kazanır. Tanrı da imgesel
İmgesel Bedenler
İmgesel BedenlerMoira Gatens · Otonom Yayıncılık · 20187 okunma
Reklam
Toplumsal sözleşmeler her zaman ve her yerde kadınların aleyhine işler. Çünkü kadınlar kamusal düzene “bireyler olarak değil de kadınlar olarak dahil edilmişlerdir.”
Klan düzeni varken Aile'nin mantığı?
(..) Modern siyasi topluluklar kadınların bedenini tüketerek ayakta kalır. Kadınlar bu yapay bedenin iç organlarına ve ihtiyaçlarına hizmet eder, onun varlığını, birliğini, bütünlüğünü böylece korur hiç fark ettirmeden bedeninin parçalarını yeniler.
toplumsal cinsiyet rolleri siyasi kontroldür.
Bedenler birçok farklı işaretle toplumsal olarak tanımlanır. Bu işaretler bedene dair egemen anlamları kuran ve böylece siyasi oluşum içinde insanları farklı biçimlerde konumlandıran, disipline sokan, daha büyük toplumsal güçlerin yansımasıdır. Bu nedenle, somutluğa kavuşmuş bir öznellik muhakkak farklılılığı hesaba katar ve bunu evrenselin varlığını redderek değil, onu yeniden şekillendirerek yapar.
Biyolojik cinsiyetin kadın ve erkek eşitsizliği için önemli bir anlam teşkil etmediği düşünüldüğünde dünyaya kadın ya da erkek olarak gelen birey için başlangıç noktasında “toplumsal cinsiyet” kavramının bir anlamı yoktur. Aslında her beden “doğum sonrası edilgen bir tabula rasa-boş satıh-tır.” Her iki cinsiyetin zihni nötr, edilgen bir varlık, üzerine çeşitli toplumsal derslerin kaydedildiği bir beyaz sayfadır.”
(..) bir yandan cinsiyetlendirilmiş beden ve onun davranışının toplumsal anlamına dair tarihdışı ve apriori anlayışlara açıkça mesafe koymaya çalışırken, bir yandan da sabitlenmiş anlamları olmamasına rağmen bazı bedensel deneyimlerin ve olayların, genelde tüm toplumsal yapılarda, karşımıza ayrıcalıklı anlam alanları olarak çıktığını öne sürmek isterim... Bu toplumda dişilik ile kadınlık arasında, yani kadın bedeni ile dişilik arasında bir ilişkiler ağı söz konusu olduğuna göre, o zaman kadınların “yaşadığı” dişilik türü ile erkeklerin “yaşadığı” arasında niteliksel bir fark olmalıdır.
31 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.