Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Muhammed B.El-Muhtar Eş-Şankiti

Muhammed B.El-Muhtar Eş-ŞankitiSiyaset Fıkhı Siyasi Sünnet yazarı
Yazar
8.2/10
29 Kişi
90
Okunma
14
Beğeni
2.433
Görüntülenme

Muhammed B.El-Muhtar Eş-Şankiti Gönderileri

Muhammed B.El-Muhtar Eş-Şankiti kitaplarını, Muhammed B.El-Muhtar Eş-Şankiti sözleri ve alıntılarını, Muhammed B.El-Muhtar Eş-Şankiti yazarlarını, Muhammed B.El-Muhtar Eş-Şankiti yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Güçlü toplumlar, geleceklerini kurtarmak için geçmişlerini acımasızca eleştirmekten kaçınmazlar, zayıf toplumlar güncel sorunlarla yüzleşmekten ve geleceğe adım atmaktan kaçmak için geçmişlerini müdafaa ederler.
Sayfa 36
60 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Laik olmayan bir demokrasi mümkün mü?
Yazar, laikliğin demokrasinin bir sarti veya ön koşulu olduğu seklindeki iddiaları reddediyor. Bunu üç açıdan temellendirmeye çalışıyor 1- Popüler demokrasi endekslerinde dünyanın en iyi ilk üç demokrasisi gösterilen Norveç, İsveç ve izlandanin anayasalarinda devletin dininin luteriyen Hristiyanlık olduğuna dair açıkça maddeler bulunuyor. Yine
Laik Olmayan Bir Demokrasi
Laik Olmayan Bir DemokrasiMuhammed B.El-Muhtar Eş-Şankiti · Mana Yayınları · 20234 okunma
Reklam
şankıti
Güçlü toplumlar, geleceklerini kurtarmak için geçmişlerini acımasızca eleştirmekten kaçınmazlar, zayıf toplumlar güncel sorunlarla yüzleşmekten ve geleceğe adım atmaktan kaçmak için geçmişlerini müdafa ederler.
60 syf.
6/10 puan verdi
Muhammed Muhtar Eş Şankıti Laik Olmayan Bir Demokrasi - Mana Yayınları
Muhammed Muhtar Eş Şankıti Laik Olmayan Bir Demokrasi - Mana Yayınları (Atmış Sayfa) Demokrasi -Laiklik Arasında Ayrıma Giden Şankıtı: Batılı devletlerin anayasasında, toplumsal açıdan baskın olan dinî anlayışa özel bir statü ayrıldığına, İslam dünyasının, modern Arap düşüncesininse bunun uzağında kaldığına dikkat çekiyor. Demokrasinin, meşru
Laik Olmayan Bir Demokrasi
Laik Olmayan Bir DemokrasiMuhammed B.El-Muhtar Eş-Şankiti · Mana Yayınları · 20234 okunma
"Laiklik; Hristiyanlıkta bir sünnet, İslam'da ise bir bidattir. Laiklik Hristiyanlıkta bir sünnettir çünkü bunda Hristiyanlığın kilise ve imparatorluk tarihlerinin badireleri onu kuşatmadan önceki temel formuna dönüşü söz konusudur. Laiklik İslam'da ise bidattir çünkü bunda mushaf ile kılıcı ruh ile maddeyi siyaset ile ibadeti mezceden İslam'ın temel formuna isyan söz konusudur. Laikliğe çağıran bir Hristiyan bunu inkâr etse de aslında o günümüzde laiklik kisvesi altında dile çağıran bir davetçidir. Bu kimse bireysel yaşamında dindar olmasa bile kimliğinden tarihinden ve kültür mirasından ilham alarak hareket eder." Şankitı/ Laik Olmayan Bir Demokrasi - Mana Yayınları, (S,26- 27)
Sayfa 27 - Mana Yayınları
“İnsanın doğasında var zulüm, Ama iffetli birine rastlarsan, bil ki Bir engeli vardır da zulmetmiyordur.”
Sayfa 169 - Mana Yayınları
Reklam
Laikler vahyi mutlaka aşılması gereken bir tarih olarak görmüşlerdir ki İslami açıdan bunun kabul edilmesi mümkün değildir; selefiler ise tarihi mutlaka kopyalanması gereken bir vahiy olarak görmüşlerdir ki bu da insani açıdan kabul edilmesi mümkün olmayan bir şeydir
Kendini Kendi tarihsel kültürüyle sınırlandıran, donukluğa ve kısırlığa mahkum olmuş demektir.
"Dünyadan tamamen uzaklaşmak, kendi içinde ne kadar büyüleyici bir şey olarak gözükse de, bence İslam'ın ruhuna taban tabana zıttır"
Muhammed İkbalKitabı okudu
Kurtlar savunmasız olana saldırırlar ama Çekinirler aslan yüreklinin karşısına çıkmaya...
Reklam
Huntington: “Peki, Türkiye yeniden kendini tanıma yoluna giderse ne olur acaba? Türkiye belli bir noktada, Batı dünyasına üye olmak için kendini aşağılayarak yalvarıp duran dilenci rolünden kurtulup, İslam adına muhatap alınan taraf olarak daha etkili ve üstün bir tarihsel rolü oynamaya başlayabilir.”
Sayfa 455Kitabı okudu
“Kur'ân gerçekçi bir kitaptır, onda destan kahramanlarınn yeri yoktur. (...) Hıristiyanlık, insan olarak kalan bir insan-ı kamil fikrini kabul edememiştir. Fakat Muhammed yalnızca bir insan olarak kalmıştır.”
Aliya İzzetbegoviçKitabı okudu
" Devrim sadece tetiğe basmaktan ibaret değildir, adalet ve merhamet toplumunu inşa etme harekeidir aynı zamanda"
Sayfa 441 - Nelson MandelaKitabı okudu
Muazzam tespit
Osmanlılardaki esas zaaf noktası kurumsal düzeydeki sorunlar değil, aksine onlardaki esas problem, halkların yaşadığı çağa ayak uyduramamak ve başarılı oldukları bir alan olan ümmetin birliği ile cumhuriyetler çağında başarısız oldukları bir alan olan siyasi meşruiyeti sağlama arasındaki uyumu sağlayamamış olmaktı. Açıkça görülüyor ki sultanın inatçı tutumu da imparatorluğu yıkılmaktan kurtaramamıştı. Aslında siyasi reformlar, imparatorluğun yıkılışını gözleyen açgözlü devletlerin karşında bu imparatorluğun bünyesine bir tür bağışıklık ve dahili tutarlılık kazandıracaktı ama Sultan Abdulhamid bunu fark edemedi. Günümüzde çoğunluğu Müslüman olan devletlerden birçoğunda siyasi liderler hala kaos ve anarşi tehlikesini bahane gösterip Abdulhamid'in izlediği yolu izleyerek siyasi reformları reddetmekte ve devletlerini yıkım ve tahribata maruz bırakmaktadırlar.
Sayfa 407Kitabı okudu
283 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.