Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Mustafa Birol Ülker

Mustafa Birol ÜlkerYavuz Argıt Armağanı yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
0.0/10
0 Kişi
2
Okunma
0
Beğeni
759
Görüntülenme

Mustafa Birol Ülker Sözleri ve Alıntıları

Mustafa Birol Ülker sözleri ve alıntılarını, Mustafa Birol Ülker kitap alıntılarını, Mustafa Birol Ülker en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kalite asla tesadüf değildir
Arzum artık kitap sayısını arttırmak, ama eskiden sayı kaygısı vardı. şimdi kıymetli kitap biriktirmek ve okuyanlara mal etmek arzusu var.
Sayfa 16 - 1. baskı - Mayıs 2010
Bazı kesimler silâh ve dinamit yerine kitaptan korkuyor.
Sayfa 30 - 1. baskı - Mayıs 2010
Reklam
Fanatizm, bağnazlık ve dar görüşlülükle hiç aram olmadı.
Sayfa 20 - 1. baskı - Mayıs 2010
Peyami Safa, hadiseleri bir fotoğraf çeker gibi anlatması bakımından Hüseyin Rahmi Gürpınar ve Vâlâ Nureddin sevdiği yazarlardandı. Hikmet Birand'ın Alıç Ağacıyla Sohbetleri, Karl von Frisch'in On Küçük Kapı Yoldaşımızı, Okakura Kakuzo'nun Çayname'si, Nikos Kazancakis'in Aleksi Zorba’sı, Anatole France'ın Thais'i beğendiği kitaplardandı.
Sayfa 15 - 1. baskı - Mayıs 2010
Yalnız doğdu, yalnız yaşadı, yalnız öldü. Otel odasında değil, ama son günlerini misafirhanede, hastahane köşelerinde geçirdi. "Ağlayın, âşinasız, sessiz, can verenlere, Otel odalarında, otel odalarında!..." Necip Fazıl K.
Sayfa 49 - 1. baskı - Mayıs 2010
Bunca Kitabı Okudunuz Mu Diyen Sorulara Verilen Alaycı Cevaplar
Yavuz Bey, "23.000 kitabı okudunuz mu?" sorusuna, "Rahatlıkla evet diyebilirim" cevabını vermişti.
Sayfa 14 - 1. baskı - Mayıs 2010
Reklam
Okumayı alışkanlık haline getirmişti. Sokrates'i, Descartes'i, Kafka'yı, Peyami Safa'yı, dünyanın büyük filozof ve yazarlarını dost edinmiş olmalıdır; sıradan bir insanla sohbet edip, dedikodu yapmaktansa, büyük adamları dinlemeyi, onlarla sohbet etmeyi tercih ederdi.
Sayfa 48 - 1. baskı - Mayıs 2010
Açlık gürültüsü bastırılmaz. Doğru, fakat insanın bir ilimle meşgul olmasının getirdiği merak duygusu bunu da bastırır.
Sayfa 17 - 1. baskı - Mayıs 2010
Yavuz Abi'yi İSAM'da Kendi Seksiyonunda Çizgili Pijamayla Gezerken Hayal Ettim
On Sekiz Defa Görücüye Çıktı Neden bir türlü evlenemediği ile ilgili sorulara şu cevabı vermekteydi: "Kitaplar benim bir parçam gibidir. Meşguliyetim artar ve kitap okumaya vakit bulamam endişesiyle evlenmeyi düşünmedim. Eğer kitaplarıma saygı gösterecek bir hanım bulursam yine de evlenmeyi düşünürüm. Ama evleneceğim hanım kitapları kendisine rakip görmemelidir. Çünkü ben ilk evliliğimi kitaplarla yaptım." "Rahmetli annem sağ iken on sekiz ayrı görücüye çıktık, ama kısmet değilmiş. İnsan belli bir yaştan sonra müşkülpesent oluyor. Bu demek değildir ki ömür boyu böyle gidecek, kısmetimizde varsa birini buluruz."
Sayfa 14 - 1. baskı - Mayıs 2010
Açık Oturum Programlarının Rezaletliğinden Dem Vurup Dururdu
İnsan bir şey öğrendikçe hırsı artar. Okudukça daha fazla okumak, bilmediği, ulaşamadığı kitaplara ulaşmak ister. Bu mânada bizdeki eğitim sistemi okumayı özendirmiyor. Televizyon programlarına çıkanları dinlerseniz hepsi de birer mürşiddir. Bizde talebeden çok mürşid var. Cehl-i mürekkep bunlar.
Sayfa 29 - 1. baskı - Mayıs 2010
Reklam
Kökenlerinden Haberdar Olan Akıllı İnsanlar Kökenlerini Araştırırlar
Çerkes olması, doğal olarak koleksiyonunda Çerkesler, Kafkaslar, Gürcüler, Abhazlar vb. ile ilgili bir zenginliği oluşturmuştu. Bu yayınları takip edebilmek için kitap piyasası ve fuarların yanında, bunların vakıf, dernek ve birliklerini de takip ederek olabildiğince eksiksiz olmasına özen gösterirdi.
Sayfa 25 - 1. baskı - Mayıs 2010
Kimseyi incitmez, herkesin nabzına göre şerbet verirdi. Aklına bir kitap takılır da onu sipariş verip alana kadar hemen her gün birkaç defa o kitap hakkında konuşur, ne zaman geleceğini sorar, sabırsızlıkla kitabı eline almayı beklerdi.
Sayfa 18 - 1. baskı - Mayıs 2010
İSAM Kütüphanesi'nin Yeri Tevafuk Olarak 29 Mayıs Üniversitesi Oldu
Kütüphanesi ile birlikte 29 Mayıs 1999'da kendisi de İSAM'a taşınan Yavuz Amca, "Doğru iş yaptığım kanaatindeyim ve memnunum. Kitaplar hak ettiği yeri buldu, inşallah ölünceye kadar da bu bağış devam edecek" demiştir.
Sayfa 15 - 1. baskı - Mayıs 2010