Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nihayet Dergi

Nihayet DergiNihayet - Sayı 37 dergisi
Dergi
8.5/10
68 Kişi
454
Okunma
120
Beğeni
3.550
Görüntülenme

Nihayet Dergi Sözleri ve Alıntıları

Nihayet Dergi sözleri ve alıntılarını, Nihayet Dergi kitap alıntılarını, Nihayet Dergi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sabırla kalın. Kitaplar okuyan mutlu bir azınlık hep olacak!
Çocukluk, astronotların geceleyin evinizin damına düşmesinden korktuğunuz, ayçöreklerinin ay ışığında pişirildiğini sandığınız, yiyeceklerle evlenip evlenemeyeceğinizi merak ettiğiniz,. eğer hiç kimse bilmeyecekse iyi olmanın ne yararı olduğuna dair kafa yorduğunuz, ülkeler arasındaki çizgileri ilk kimin neye göre çizdiğini bulmaya çalıştığınız, göğe bulutları kimin ektiğini düşünürken cevabının "Allah" olduğunu öğrendiğinizde bunu, "Bu işte birisinin parmağı olduğunu biliyordum!" diye bilgelikle cevapladığınız dönemin ta kendisidir.
Reklam
Başarı büyüdükçe fedakarlık etmek zorunda hissettiğimiz şeylerin sayısı ve kapsamı da artıyordu.
Eğitim sistemine dair iyileştirme ve tasarımlar ,doğrudan doğruya bir Paradigma ve zihniyet meselesi olup mezkûr elementlerin muhtevasının saptanması,değerlendirilmesini,. onlarla yüzleşilmesini gerektiriyor.
Sayfa 34 - Alev alatlı- Meslek edindirme yeri, Meslek Yüksekokullarıdır.Kitabı okudu
Öğretim üyelerinin, araştırmacıların, öğretmenlerin ,eğitim alanında kariyer yapan uzmanların dünyayı talebelerine açmaları ,standart erozyonuna geçit vermemeleri ,popülist dogmaya karşı durmaları halinde Fildişi kule de yaşama sendromunu aşmak mümkündür.
Sayfa 37 - ALEV ALATLIKitabı okudu
Anneler ve babalar çocuklarına oyuncak alırken fiyatı çok dert etmeyebiliyor ama aynı şey kitap için geçerli değil maalesef.
Reklam
Bu perdenin derûnuna bak, ızdırâbı ko Her mihnetün verâsı meserret degül müdür? Nabi
Yerli ve yabancı eserlerin birçoğunda çocuklara sürekli bir şeyleri eksik, hatalı yaptığını ve ebeveynlerin yararlı olmak için daha çok çaba sarf etmeleri gerektiğini söyleyen yazarlar görüyoruz. Bu kitaplar karşısında çocuklar kendilerini suç işlemiş de cezaya çarptırılmış gibi hissederler ve kitabı okumaya ayaklarında rüzgâr tabanlıklar var gibi değil de bir cenaze törenine iştirak ediyormuş gibi giderler.
Anne-Baba;
Kitaptan bir "mürşit" vazifesi bekliyor. Halbuki mürşit kitabın değil insanın vasfıdır. "Ben TV izlerken, kitap da çocuğumu yetiştirsin!" düşüncesinin karşılığı hep bunlar.
:D
Amazonlardaki bir kabileyle ilgili bir hikâye anlatmıştım. "Oraya gelen seyyahlardan biri not defterini ormanda unutup gitmiş, kabile üyeleri defteri bulmuş, matematik formülleriyle dolu olan sayfalarında dua yazdığını düşünüp yıllar boyunca o yazıları çözmeye, okumaya ve bu şekilde yaratıcılarına seslenmeye çalışmışlar demiştim. Öğrencilerimin bunu komik ve saçma bulmasını beklerken aralarından matematikten kedilerin sudan korktuğu gibi korkan biri, "Bir Amazon yerlisi bile benden daha çok matematik biliyor olabilir" diye yorumda bulunmuştu.
Reklam
Çocuğun bilişsel gelişiminin yanı sıra onu hayata hazırlamakta, zor konuları aşmakta ya da anlamakta kolaylaştırıcı bir araç haline de geliyor kitap.
Bir metni çocuk edebiyatı yapan nitelik; öncelikle parlak bir fikre, dahası o fikirle "oyun oynama" becerisine sahip olmasıdır. Bu tür metinlerde, bir düş olmalı ve bu alana dair üretim yapacak yazar adayımız o düşle oyun oynamalı.
"İnsanın iki trajedisi vardır. Birisi istediklerine erişememekten, öteki ise erişmekten gelir." • Bernard Shaw •
Sayfa 33
Goethe
Kur'an ezeli midir? Bunu sormuyorum Kur'an mahluk mudur? Bunu bilmiyorum! Ama kitapların kitabı olduğuna Müslümanlık gereği iman ediyorum.
+1
İbnülemin için kitap o kadar hayatının merkezindedir ki Sahaflar Çarşı'ndan geçmediği gün rahatsızlanır, hatta kendisinde bir eksiklik hisseder.
672 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.