Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ömer Faruk Yılmaz

Ömer Faruk YılmazPazarlık Yok! yazarı
Yazar
Derleyen
Editör
9.4/10
255 Kişi
1.071
Okunma
66
Beğeni
4.554
Görüntülenme

Ömer Faruk Yılmaz Sözleri ve Alıntıları

Ömer Faruk Yılmaz sözleri ve alıntılarını, Ömer Faruk Yılmaz kitap alıntılarını, Ömer Faruk Yılmaz en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Osmanlılar sadece toprakları değil, gönülleri de fethederlerdi...
Sayfa 47 - Çamlıca yayınlarıKitabı okudu
Sokullu Mehmed Paşa;
Siz bizim donanmamızı yok etmekle sakalımızı tıraş ettiniz. Ama biz Kıbrıs'ı almakla kolunuzu kestik. Tıraş edilen sakal daha gür çıkar. Ama kesilen kol yerine gelmez.
Sayfa 151Kitabı okudu
Reklam
Fatih Sultan Mehmed Han : "Dünyada tek bir din, tek bir devlet, tek bir padişah ve İstanbul'da da bütün dünyanın başşehri olmalıdır " demişti.
Bu yalan dünyâya aldanma yâ hû Bu dernek dağılır dîvân eğlenmez (Bu yalan dünyaya aldanma, bir gün olur yıkılır gider, burada hiç kimse kalmaz)
Sayfa 170 - Çamlıca yayınlarıKitabı okudu
Kanunî Sultan Süleyman Han da alimlere ve Allah dostlarına çok hürmet eder, her birine ikramda bulunurdu. Onlara danışmadan hic bir iş yapmazdı.
Sayfa 141 - Çamlıca yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Irz ve namusla alakası olmayanlar bile takdir ederler ki, "Irz ve namus her şeyin, hatta hayatın fevkindedir." İbnülemin Mahmud Kemal
Osman Gâzi, vefatından önce oğluna bazı nasihatlerde bulunmuştur. “Oğlum! Önce din işlerine dikkat et. İtikadı bozuk ve tecrübesiz kişilere iş verme. Allah’tan korkmayan, kuldan hiç korkmaz. Kimseye zulmetme...”
Osmanlı padişahları devletin temelini ve idaresini çok güzel kurdular. ... Osmanlı devleti dünyanın en güçlü devleti idi. Bu gücü hicbir milleti sömürmeyişinden ve halka iyi davranmasından geliyordu...
Sayfa 75 - Çamlıca yayınlarıKitabı okudu
Fetret Devri(1402-1413) Fetret Devri denilen karışıklık devri, Yıldırım Bâyezîd’in esir düşmesiyle başlayan ve vefâtı neticesinde oğullarının birbiriyle saltanat mücadelesine giriştiği bir devirdir.
Reklam
Peygamber sevgisi ve özeni...
Sultan İkinci Abdülhamid Han'in emriyle Medine-i Münevvere'ye yaklaşılmasından itibaren Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellemin ruhaniyetinin rahatsız olmaması için çelik yerine ağaç traversler kullanılmış ve rayların altına gürültüyü önlemek için keçe döşenmiştir.
Sayfa 17 - Çamlıca
Osmanlıların yüzyıllarca idare ettiği Kudüs'ün düşüşü bu topraklar için sonun başlangıcı oldu.
Üçüncü Selim'in şehzade iken söylediği beyt;
Lâyık olursa cihânda bana taht-ı şevket, Eylemek mahz-ı safâdır bana nâsa hizmet... (Bana bu dünyada padişahlık nasip olursa, insanlara hizmet etmek benim için büyük bir saadettir)
Sayfa 337 - Çamlıca yayınlarıKitabı okudu
Koca Ragıp Paşa, birgün ansızın yaptırdığı kütüphaneye gitti. Etrafı ve kitapları toz toprak içinde görünce kütüphane memurunu çağırdı ve ona: "Aferin Hafız-ı Kütüb! Doğrusu pek emniyetli bir kimsesin. Sana teslim edilen eşyaya hiç el sürmüyorsun." dedi.
Çamlıca BasımKitabı okudu
Daha da ileri gitti paşa; bütçe açığını itiraf etmek bir yana, bütçede gelir fazlası bulunduğunu dahi söyledi. Yalana tenezzül eden paşanın azli mukadderdi.
Sayfa 110 - Kobo uygulaması (286 sayfa)Kitabı okudu
557 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.