Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ömer Türker

Ömer TürkerAhlak yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
Editör
8.9/10
117 Kişi
665
Okunma
170
Beğeni
6,4bin
Görüntülenme

Ömer Türker Yorumları ve İncelemeleri

Ömer Türker yorumları ve incelemelerini, Ömer Türker kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Ömer Türker puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
216 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
29 günde okudu
Islâm aleminin önde gelen filozofların düşüncelerini geniş bir yelpazede anlatan bir felsefe kitabıdır.. Dikkatli,yavaş ve anlayarak kitabı okumak gerekiyor yoksa kafakarışıkligina sebep oluyor. Felsefe-din alanına ilginiz varsa okuyabileceğiniz bir kaynak.
Anlamı Tamamlamak
Anlamı TamamlamakÖmer Türker · Ketebe Yayınları · 202078 okunma
184 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Benim bu kitabı incelemem hadsiz bir davranış olabileceğinden buna bir inceleme değil kendime hatırlatma yazısı demek istiyorum. Rivayete göre İbni Sina Aristoteles'in Metafizik'ini anlamak için pek çok kez okuyup yine de tam olarak anlayamamış, Farabi'nin kitabı aracılığıyla kavrayınca da sevinçten sadaka dağıtmış. Bu doğru ya da değil benim
Varlık Nedir?
Varlık Nedir?Ömer Türker · Ketebe Yayınevi · 201987 okunma
Reklam
144 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Ömer hoca, ahlak felsefesi alanındaki düşüncelerinin girişi olarak ele alınabilecek bir eser. Devamı geleceği için yorum yapmak doğru değil. Ama bir kaç bölümde etkilendiğimi söyleyeceğim.
Ahlakiliğin Doğası
Ahlakiliğin DoğasıÖmer Türker · Ketebe Yayınları · 202132 okunma
280 syf.
8/10 puan verdi
Öncelikle şunu söylemek istiyorum: bu kitap okudum ve bitti diyebileceğim bir kitap değil. Günün birinde onunla tekrar karşılaşacağımı hissediyorum açıkçası. Neyse kitaba geçelim. Eğer İslam'da felsefenin tezahürü, sudür ya da ontoloji gibi konularla ilgileniyorsanız tam sizlik bir kitap. Kitabı okumadan önce Tanrı'nın felsefeye dahil edilmesi meselesi beni düşündürmüştü. Nitekim sadece beni düşündürmemiş. Şöyle bir durum vardır. Belirli bir yere kadar tartışırsınız, çıkmaza düştüğünüz anda iman edersiniz. Nitekim ontoloji benim nezdimde çıkmazdır. Metafizik konusuna gelirsek Andronikosun deyimiyle fizikten sonra gelen diye tanımlanabilir. Müslüman düşünürlerin fikirlerinin temeli şüphesiz Aristo'dur. Bazı noktalarda destekleyip tamamlamış bazı noktalarda ise eleştirmişlerdir. Bunda aklımıza ilk inanç farklılığı gelse de Ömer Türker bunun yanlış olduğunu belirtiyor. Yazar Farabiyi ve kindiyi çok iyi bir şekilde incelemiş. Etkileyici fakat ağır bir kitap zaman farkından dolayı. Günümüzde tamamlanmış 'şeyler,' üzerindeki tartışmalar sizi biraz sıkabilir. Diğer yandan hepimiz belli bir alanda uzmanlaşmaya çalışıyoruz bilgi yığınından dolayı. O dönemdeki bilim-ilim adamlarının her şey hakkında tatmin edici bilgiye sahip olması size eksikliklerinizi hissettirebilir. Moralinizi bozmayın, çalışmaya devam :) Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Şimdiden İyi okumalar.
İslam’da Metafizik Düşünce
İslam’da Metafizik DüşünceÖmer Türker · Klasik Yayınları · 201915 okunma
144 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
Kelam-Felsefe- Tasavvuf
Ömer Türker'in İslam Düşünce Geleneğini (Kelam, Felsefe, Tasavvuf) özet bir şekilde aldığı Kelam, Felsefe ve Tasavvuf geleneğinin varlığa, aleme ve imsana, insan-Allah ilişkisine dair bakışını özet bir formda incelediği bu kitabı esasında konuya bir giriş mahiyetinde. Konu kapsamlı, bu kapsamlı konunun bir kitapta ele alınması elbette mümkün değil, ancak kitaptaki en eksik hususun bu geleneklerin günümüze yansıması olduğunu düşünüyorum. Felsefi okumalar yapamayı becerebilenlere ve daha önceden bu konularda ön bilgiye sahip olanlara önerebileceğim bir kitap. Keyifli okumalar.
İslam Düşünce Gelenekleri
İslam Düşünce GelenekleriÖmer Türker · Ketebe Yayınları · 2020184 okunma
184 syf.
·
Puan vermedi
bir kitap ne kadar anlaşılamazsa o kadar anlayamadım. çok ağır ve çok dolu bir eser. illa ki bir bilenle okunması lazım. akademik yönü itinayla ağır bastığı için felsefe-kelam-tasavvuf sistemlerindeki terim ve düşünce perspektiflerine başlangıç düzeyinde değil en az orta düzey bilgi sahibi kişilerin kitabı okuyunca verimli şekilde istifade edebileceğini düşünüyorum. azıcık anladığım kadarıyla; İslam düşünce sistemlerindeki "varlık" konusu yüzlerce yıldır üzerinde derin düşünceler, sorgulamalar, fikirler üretilen ve bundan sonra da üretilecek olan çok dallı bir konu olarak nereden nasıl ilmî olarak İslam bilimlerinin içine girdi sorusundan yola çıkılıyor. kitapta felsefe, kelâm ve tasavvuf alanlarında bu kavram üzerine sistemlerini kuran büyük filozofların, kelamcıların, tasavvuf ehlinin önde gelen isimlerin sistemleri anlatılırken; felsefe özelinde karşılaştırmaları da yapılmaktadır. bilhassa büyük âlimlerin eserlerinden verilen alıntılar konuları anlamam açısından çok yardımcı oldu. kavramların terimsel yoğunluklarından sıyrılıp basit örneklerle açıklandığı yerlerin de daha çok olmasını umardım.
Varlık Nedir?
Varlık Nedir?Ömer Türker · Ketebe Yayınevi · 201987 okunma
Reklam
180 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Ahlak konusunda ufuk açıcı ve temel oluşturucu bir kitap. Ancak dili biraz ağır gelebilir sindire sindire üzerine not alarak okunursa çok daha kalıcı olur. Okuduklarınızı kendi tecrübelerinizle birleştirip içselleştiriseniz gerçekten çok daha fazla şey öğrenebilirsiniz. Bunu kitapta geçen şu ifadeyle daha da açayım "İnsan öğrendiği her şeyi bir varlık durumu olarak kavramadıkça o şeye nasıl muamele etmesi gerektiğine yönelik açık bir bilince sahip olamaz."
Ahlak
AhlakÖmer Türker · Ketebe Yayınevi · 2020175 okunma
·
Puan vermedi
Varlık Nedir | Ömer Türker Kitap Açıklaması Elinizdeki kitabın amacı, Kindî, Fârâbî, İbn Sînâ, İbn Bâcce, İbn Tufeyl, İbn Rüşd, Sühreverdî, Esirüddin el-Ebherî, Kutbüddin er-Râzî ve Molla Lütfi gibi pek çok önemli filozofu bünyesinde barındıran İslâm felsefesi geleneğinin bütün araştırmalarının temelini oluşturan ortak çerçeveyi belirginleştirmektir. Kitapta önce felsefe geleneğinin varlık tasavvuru, ardından da bu tasavvurun kelam ve tasavvuf geleneğine etkisi ele alınmaktadır. Felsefe geleneğinin varlık tasavvuruna ilişkin anlatılar, varlık kavramının tahlilinden başlayıp varlığın bilimler arasında araştırma konusu şeklinde taksimine uzanan bir anlatım düzeninden oluşmaktadır. Bu varlık tasavvurunun kelam ve tasavvuf geleneklerine etkisinin incelendiği başlıklarda ise felsefenin kelamcı ve mutasavvıflar tarafından nasıl tevarüs edildiği meselesi tartışılmaktadır.
Varlık Nedir?
Varlık Nedir?Ömer Türker · Ketebe Yayınevi · 201987 okunma
180 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
Yazarı Trt avazda Yrd.Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer ile yaptığı İmam Maverdi' nin Edebüdünya Ve Din kitabının tahlilini , incelemesini dinleyerek ne kadar donanımlı olduğunu anlamıştım. Hakikaten perspektifine bayıldım. Fakat felsefe anlama seviyem o kadar iyi olmadığı için bana ağır geldi biraz. Tekrar okuyacağım kitaplar arasına aldım. "Ahlak" literatürünü derin ve nüfuzlu anlatımiyla zaten @ahlakmedresesi okuma grubunda yaptığı tahlille daha iyi anladım. Fakat yinede onun gibi bakmak bambaşka. Temennim bir
prof
prof
gibi bakabilmek. Kaleminize sağlık.
Ahlak
AhlakÖmer Türker · Ketebe Yayınevi · 2020175 okunma
216 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Hocanın İslam Düşünce Gelenekleri kitabından hemen sonra okunmasını tavsiye ederim. Ömer Türker hoca her ne yazdıysa tavsiye ederim. Ele aldığı konuları açık ve anlaşılır bir dille ifade edebilen az kişi var. Hele de ele alınan mevzular düşünce tarihinin zor meseleleriyse...
Anlamı Tamamlamak
Anlamı TamamlamakÖmer Türker · Ketebe Yayınları · 202078 okunma
29 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.