Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Şenol Korkut

Şenol KorkutGençlik Sorunları ve İntihar yazarı
Yazar
8.3/10
20 Kişi
125
Okunma
1
Beğeni
1.401
Görüntülenme

Şenol Korkut Sözleri ve Alıntıları

Şenol Korkut sözleri ve alıntılarını, Şenol Korkut kitap alıntılarını, Şenol Korkut en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sabır, bir problem karşısında o problemin çözümüne giden yolda kendimize zaman tanımak demektir.
Zira evrensel haklar, değerler ve İslami ilkelerin uygulanacağı ilk eğitim ocakları aile yuvalarıdır. Bu itibarla şiddetin hakim olduğu bir ailede yetişen çocuğun zihninde aile ortamı artık huzur bulunacak bir mekan olarak cazip gelmeyecek ve genç insan ruhunun aradığı huzuru başka mekan ve alışkanlıklarda arayacaktır.
Reklam
Unutulmamalıdır ki, baskı aşağılama, küçümseme ve değer vermeme bazen en sevdiğimiz varlıkların anlamsız bunalımlara düşmesine ve hayattan kopmasına sebep olmaktadır. Bu tür durumlarda kişi zihninin dizginlerini ele geçirerek onun kendisini yıpratmasına izin vermemeli, olumlu düşünce ve başka amaçlarla yeni yoğunlaşma alanları tesbit edilmelidir .
Mantık, bilginin yapısını inceleyen, doğru ile yanlışı ayırt etmeye yarayan bir disiplindir. Mantık, bileğinin tutarlılığını kontrol eder.
Sayfa 18 - Çıra
Düşünmekten ve sorgulamaktan korkmayın. Erdemlerin en büyüğü bilimdir... Bilim bize bilgiye ulaşmanın yollarını sunar. Dünyayı, hayatı ve insani kavrama olanakları sağlar. Bu nedenle mutluluğun tek anahtarıdır. Bilimle ilgilenin, önünüze hedefler koyun, bu hedefleri gerçekleştirmek için plan yapın ve planladiğıniz yolda yürüyün. Bu sizi mutlu kılacaktır. Okumak ve yazmak ise bu mutluluğun içindedir.
“Eğitim, yaşam boyu devam eder.”
Sayfa 18 - Çıra
Reklam
Erdemli olun, dürüst olun ve adaletli olun. Yaptiğiniz her işi hakkıyla yapın. Elbette kimse sizi bütün bu özelliklere sahip olduğunuz için ödüllendirmeyecek. Çünkü erdemin ödülü, bizatihi kendisidir. Siz bütün bunları yalnızca kendiniz için yapmaya çalışmalısınız.
Sonsuz Bilgi
“İnsan için hayatta en önemli ve en gerekli özellik bilgili olmaktır. Çünkü güzel ve çirkin olanı birbirinden ayırmak için bilgiye gerek duyarız. Ancak bilgili insanlar doğru ve yanlışı kolayca ayırt edebilirler. İyi ve kötü olan şeyleri, ancak bilgi sayesinde tanıyabiliriz. Bu nedenle bilgi ahlâkın temelidir.”
Sayfa 19 - Çıra
Deyin ki: "Farabi, inançlarına mantık yolu ile ulaşmış ve inançlarıyla felsefe arasında sıkı bir ilişki kurmuştur."
Felsefe, bilginin, kesin ve değiştirilemez olmasını kabul etmez. Düşünürlerin asıl işi de bileğiyiz sorgulamaktır. Aynı durum bilim için de geçerlidir.
Sayfa 32 - Çıra
Reklam
İbn-i Sina'nın hayatından
Günlerim kitapların arasında neşe içinde geçiyordu. Okudukça ve anladıkça içimde sevinç yumakları oluşuyordu.
Dinler, reddedilemeyen bilgiler içerdikleri ve sorgulanamayan kurallar koydukları için çoğu kez felsefenin önünde bir engel gibi görünür. Çünkü felsefe, bilginin, kesin ve değiştirilemez olmasını kabul etmez.
Bir araştırma ya da bir deney sonucunda bir bilgi elde ettiğinizde araştırılması gereken yüzlerce soru üretmiş olursunuz...
Hayatta başarılı olan güçlü kişiler geçmişin en olumsuz durumunu bile yaşanılmış bir tecrübe olarak kodlayarak onun üstüne yeni şeyler koymuş bir şekilde bu olumsuz durumları yenmişlerdir.
Kötülük imkânı varken yapılan iyilik ancak gerçek anlamında iyilik olmaktadır.
80 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.