Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Teori Dergisi

Teori DergisiTeori Dergisi - Sayı 346 dergisi
Dergi
7.2/10
9 Kişi
33
Okunma
14
Beğeni
2.246
Görüntülenme

Teori Dergisi Gönderileri

Teori Dergisi kitaplarını, Teori Dergisi sözleri ve alıntılarını, Teori Dergisi yazarlarını, Teori Dergisi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsansız edebiyat, maddesiz sanat.
Sanat artık "performansa" indirgeniyor. Yaratıcılık, ortaya çıkan ürünle değil, sanatçının sergilediği performansla ölçülüyor. İşte Post-Truth'un gerçekliği buydu.
Sanatın bugünkü amacı bu mu?
Sistem insanileşmeden sanat insanileşemez. Bugün sistem insana ihtiyaç duymadığı için sanatta insanlık yok. Edilgen, uyuşuk, kaderci bir sistemle uyumlu insana ihtiyaç duyuluyor. Bu kültürü de insana pompalayacak olan en önemli araç sanattır.
Reklam
Kısaca, insanlık tarihini savaşlar, katliamlar, yağmalar, soygunlar ve yoksulluklar yaratma tarihi yapanların egemen olduğu bir dünyada ve bu egemenliğin yarattığı hunhar ve şiddet dolu bir ortamda, post-hümanizmden veya hümanizmden bahsetmek ne dediğini bilmeyen "taşıyıcı ve tetikçi cahil kitleler" yaratmaya çalışanların (ve bunda çok başarılı olanların) ve onların aydınımsı/akademisyenimsi işbirlikçilerinin kurnazca hazırladığı ve yaygın dolaşıma soktuğu işlevsel saçmalıklardır. 
Sayfa 31 - Prof. Dr İrfan ErdoğanKitabı okudu
Post!
... çünkü maddi soygunun, düşünsel ve duygusal sefilleştirmeyle tamamlanması gerekir; aksi takdirde maddi soygun ve soygun sistemi ciddi ölçüde tehlikeye girer.
Sayfa 30 - Prof. Dr İrfan ErdoğanKitabı okudu
bunlar kayda geçen resmi veriler sadece.
Ocak 2018 ayı içinde 28 kadın, Şubat 2018 ayı içinde 47 kadın yakınları, eşleri ya da sevgililerinin saldırısına uğrayarak yaşamlarını yitirmişlerdir. 2019 yılı, 474 ölen kadın sayısı ile son on yılda en çok kadının şiddete uğrayarak öldürüldüğü yıl olmuştur.
Sayfa 31 - Zerrin Öztürk/Tarihsel Sürecimizde Kadının Toplumsal Yeri
Atatürk, toplumun gelişmesinin, kalkınmasının ilk koşulunun, kadının yaşamda fiili eşitliğe kavuşması olduğunu görmüştür. Cumhuriyet'te kadın, ailenin temelidir. Kadın, hukuki ve fiili eşitliğe kavuşurken, aynı zamanda aile içinde gerek çocukların yetiştirilmesinde gerekse cumhuriyet kültürünün yetişen kuşaklara geçirilmesinde köprü vazifesi görür. Bu nedenle, sadece çocuğun topluma hazırlanmasında değil, ailede sağlıklı iletişim ortamının kurulmasında da önemli rol oynayan kadınlar, Atatürk'ün ifadesiyle "...hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar."
Sayfa 28 - Zerrin Öztürk/Tarihsel Sürecimizde Kadının Toplumsal Yeri
Reklam
Cumhuriyet öncesi kadınların okuma yazma oranı son derece düşüktür. Kadınların, erkek doktora muayene edilmesi tartışılabilmiş ve kadın doktorun olmadığı koşullarda ölüme dahi terk edilmeleri durumları yaşanmıştır.
Sayfa 28 - Zerrin Öztürk/Tarihsel Sürecimizde Kadının Toplumsal Yeri
Osmanlı Devleti dağılırken ulema sınıfı, dağılıp çözülmenin nedenini dinden uzaklaşmaya ve kadınların dinsel kurallara uymamasına bağlamıştır. Örneğin Balkan bozgununu, Meşrutiyet'le birlikte kadınların açılıp saçılmasına bağlayan hocalar olmuştur.
Sayfa 27 - Zerrin Öztürk/Tarihsel Sürecimizde Kadının Toplumsal Yeri
Gerçek yüzler bu durumda net gözükür
Huzurevlerindeki sağlık görevlileri yaşlıları kitleler halinde bırakıp kaçtılar ve yardıma muhtaç insanlar yataklarında can verdi. Amerika’da olduğu gibi Afrika kökenli siyahi Amerikalıların ölümüne göz yumuldu, sağlık hizmetlerinde ayrımcılık yapıldı. Batı’da insanlar sağlık malzemelerini çaldı, marketleri yağmalayıp geride kalan ihtiyaç sahiplerini eli boş bıraktılar.
Sayfa 71 - Ali MercanKitabı okudu
AB ancak sömürmede birlik oluyor...
Avrupa’da övülen dayanışmanın bir cila olduğu İtalya’da görüldü. Yardımlar, Çin, Rusya ve ABD ambargosu altındaki Küba’dan geldi. İtalyanların, Brüksel tarafından tek başına bırakıldıkları duygusuna kapılmaları normaldir. Çin’den Roma’ya gelmekte olan yardımlara Polonya ve Çekya’da el konuldu.
Sayfa 70 - Ali MercanKitabı okudu
Reklam
“Sağlık ticari mal değildir”. Dagmar Patemoga
Batı’daki sağlık sisteminin merkezinde insan ve hastanın ihtiyacı değil şirketlerin kazancı vardır. Hastaneler özel çıkar amaçlıdır, salgında yardım etmeleri gerekirken işlevini tam olarak yerine getirememektedir. Bu nedenle çıkarcılar için değil halk için sağlık sistemi istiyoruz. “Sağlık çıkar aracı. Hastane ticarethane değildir.
Sayfa 70 - Ali MercanKitabı okudu
İnsanlar hastane ve bakımevlerinde ölüme terk edildi
Hastalar, yeterli yoğun bakım almadığı için İtalyan ve İspanyol hastanelerinde ölürken, Almanya’da ve Avrupa’nın başka yerlerinde birçok boş yoğun bakım yatağı vardı.
Sayfa 69 - Ali MercanKitabı okudu
Küreselleşme sürecinin bir gereği olarak ABD tarafından bütün millî devletlerin yok edilmesi planlanmıştır. AB de, bütün dünyanın millî devletlerini zayıflatmak ve parçalamak yanı sıra Avrupa’daki millî devletleri hedef almıştır ve onları yok etme planlarını uygulamaktadır.
Sayfa 64 - Alp HamuroğluKitabı okudu
AB merkezileşirken diğer ülkelere bölünün diyor
AB, emperyalist bir devlettir. AB, merkeziyetçi bir devlettir ve merkez, yönetici olan, belirleyen ve en güçlü olan devletlerdir. AB, üye devletlerin millî egemenliklerinden vazgeçmelerini ve onların millî egemenliklerini devralmayı istiyor.
Sayfa 64 - Alp HamuroğluKitabı okudu
Avrupalı kimliği
“Avrupalı kimliği”, çok kaynağın üzerinde birleştiği üzere, (1) Greko-Romen kültür, (2) Roma uygarlığı, (3) Hıristiyanlık ve (4) Cermenlik unsurlarının karışımıdır.
Sayfa 56 - Alp HamuroğluKitabı okudu
107 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.