Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Genel itibariyle Lovecraft mitolojisi son derece özgündür; fakat kimi zaman Hıristiyan temalarının ürkütücü bir tersinmesi olarak karşımıza çıkar. Bu, hiçbir erkekle beraber olmamış, okuma yazma bilmeyen bir köylü kadının, insanüstü güçlerle donatılmış korkunç bir yaratık doğurduğu Dunwich Dehşeti'nde bilhassa fark edilir. Bu tersine tecessüm, Dunwich'e bakan bir dağın zirvesinde kurban edilen yaratığın umutsuz bir çağrı gönderdiği İsa'nın Çilesi'nin iğrenç bir parodisiyle sona erer: "Baba! Baba! YOG-SOTHOTH!..." "Eloi, Eloi, lamma sabachtani"nin' tıpatıp benzeri bir yansılama!
Sayfa 125 - Markos 15:34: İsa'nın çarmıhtaki son sözleridir: "Elohi, Elohi, lema şevaktani/"Tanrun, Tanrım, beni neden terk ettin?" -çn.Kitabı okudu
Benzer şekilde, sosyologların nedensel cümleler kurmadaki beceriksizlikleri veya isteksizlikleri de kötü yazmaya neden olur. David Hume'ın "Essay Concerning Human Understanding" metni, nedensel ilişki hususunda hepimizi tedirgin eder. Öte yandan, her ne kadar pek azı Hume kadar kötümser olsa da sosyologların çoğu, Jhon Stuart Mill'in, Viyana Çevresi'nin ve diğerlerinin tüm çabalarına rağmen, A, B'ye neden olur iddiasını yaptıklarında ciddi bilimsel riskleri göze almaları gerektiğini bilirler. Sosyologlar olguların karşılıklı değişimini çok farklı biçimlerde tarif. ederler. Bunların çoğu ise söylemek istediğimiz, ancak cesaret edip söylemediğimiz şeyleri ima eden manasız ifadelerdir. A'nın B'ye neden olduğunu söylemekten korktuğumuz için, "bunlar arasında karşılıklı değişme eğilimi vardır" veya "bunlar birbiri ile ilişkili gibi görünmektedir" deriz.
Sayfa 30 - Heretik YayınlarıKitabı okudu
Reklam
240 syf.
5/10 puan verdi
·
10 günde okudu
Kitabı büyük umutlarla almıştım. Zira tez yazım sürecinde bana yardımcı olacağını düşünüyordum. Ancak biraz çağın gerisinde kalmış ve çokça güncelleme gerektiğini düşünüyorum.
Sosyal Bilimcilerin Yazma Çilesi
Sosyal Bilimcilerin Yazma ÇilesiHoward S. Becker · Heretik Yayıncılık · 2013199 okunma
Literatür sizin karşınızda zaman zaman "ideolojik hegemonya" adı verilen bir üstünlüğe sahiptir. Eğer yazarları bu alanı sahipleniyorlarsa, onların yaklaşımı ne kadar doğal ve akla yatkın görünüyorsa sizin meseleye dair geliştirdiğiniz yeni ve farklı yaklaşımınız da bir o kadar tuhaf ve mantıksız görünür. Onların ideolojisi okurların konu hakkındaki düşünme biçimlerini kontrol eder. Netice itibarıyla neden o soruları sormadığınızı ve neden o yanıtları almadığınızı açıklamanız gerekir. Hakim yaklaşımı savunanlar ise meseleye neden sizin baktığınız gibi bakmadıklarını açıklamak zorunda değillerdir.
Sayfa 188
240 syf.
7/10 puan verdi
·
20 günde okudu
Sosyolog Howard S.Becker, akademik yazın dünyasına ışık tutuyor
Akademik dünyaya giriş yapmaya hazırlanan öğrenciler için ufuk açıcı, profesyonel bakış açısı kazandırmayı amaçlayan bir kitap. Lisansüstü eğitime başlayanların makale, bildiri, seminer ve nihayet tez yazma aşamalarında karşılaştıkları zorlukları daha kolay algılayabilmeleri açısından faydalı bir kitap.
Sosyal Bilimcilerin Yazma Çilesi
Sosyal Bilimcilerin Yazma ÇilesiHoward S. Becker · Heretik Yayıncılık · 2013199 okunma
Bir fotoğrafçının yapabileceği en önemli şey fotoğraf çekmektir. Birkaç tane iyi fotoğraf çekebildiğiniz ve iyi olanı kötü olandan ayırabildiğiniz sürece, binlerce kötü fotoğraf çekmiş olmanız bir utanç sebebi değildir.
Reklam
Düşüncelerinizi ete kemiğe büründürmeniz, onları kağıda dökmeniz gerekmektedir.
Bir kişinin yaşadığı hayat ve bu hayatın güzel ve kötü anları, geçmişte iz bırakır. Mutlu bir hayat yaşamış biri , bunu gösteren bir yüz ifadesine sahip olacaktır.
Sayfa 102Kitabı okudu
Akademik-entelektüel dünyanın sıradan dünya ile belirsiz ve rahatsız bir ilişkisi vardır ve pek çok akademisyen sıradan insanlarla olan ilişkileri hakkında kaygılanırlar. Hak ettiğimizi düşündüğümüz ve çoğunlukla da sahip olduğumuz ayrıcalıklı yaşamlarımızı meşru kılacak kadar sıradan insanlardan farklı mıyız gerçekten?
Sayfa 57
Akademik üslubun üstesinden gelmek için önce akademik kibrinizin üstesinden gelmek zorundasınız. (Mills 1959, 218-19
Sayfa 55
Reklam
Bu kişi bana çok zekiymiş geliyordu; çünkü ne dediğini anlamıyordum. Yazdıklarımı ne kadar zor anlaşılırsa bir o kadar entelektüelmişsiniz izlerrimi yaratırsınız.
Sayfa 52
Yazmak, fikirleri ve onları öneeleyen sezgileri gerçek anlamda özümsemeyi, tasnif etmeyi ve geliştirmeyi içeren daha uzun süreçleri içerir. Yaptığımız her bir seçim sonucu şekillendirir.
Sayfa 38
“Kısacası, beceriksiz olduğunuz için değil, içinde bulunduğunuz ve bu sıkıntıları deneyimlediğiniz toplumsal organizasyon bunları yarattığı için siz bu sorunları yaşıyorsunuz.”
…başarısızlık korkusu başarısızlık korkusu yerinde bir kokudur; çünkü hiç kimse bu kendi kendine dayatılan en doğru olan versiyonu ilk denemede yazma sınavını geçemez.
247 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.