Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Zeynep Sude Boğa

Zeynep Sude Boğa
@zeynepsud2
işim gücüm insanlar olmuş
Simone de Beauvoir
"One is not born, but rather becomes, a woman"
Reklam
Seneler kitabının kolektif otobiyografi formunu anlatan hoş bir alıntı
In The Years, in particular, the narrator’s “she” turns into us and one and we. Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz: themistressofbooks.com/reviews/review-...
Seneler
Seneler
Kadın, kültür ve Seneler
Kadın mücadelesinin çeşitli kazanımlarının pazarın mantığı tarafından nasıl içselleştirilip, söz konusu mücadelelerin de nasıl unutuluşa terk edildiğini gösteriyor.
Seneler
Seneler
Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz: vesaire.org/gorkemli-bir-ge...

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Anne olmak öğrenilen bir şeydir." -kadın yazarlar kitap okuma grubu
Yakınlıklar
Yakınlıklar
Kısaca, çalışma daha çok lise ve üniversite öğrencilerinde çok daha fazla çalışmaların olduğunu söylemektedir. Depresyon, beden algısı ya da kaygı gibi sorunlarda anlamlı bir farklılık görülebilmesine rağmen kişilerin anlam bulmasında anlamlı bir farklılık görülmediğini söylemektedir. Toplama veya özet gibi bir makale olduğu için deneysel çalışmalarını bütünsel inceleyemedim, ama onun haricinde ACT’ın nerelere dokunabildiği, terapi süreçlerinin planlamalarının nasıl yapıldığı ya da terapi sürecinde nelerin kullanıldığına dair bir bilgi sahibiyim denilebilir.
Reklam
Kabul ve kararlılık terapinin odak noktası
Kabul ve kararlılık 3. Dalga davranışçı davranışçı terapiler arasında kendisini göstermektedir. (Hayra, 2016) Ana odaklanma söz konusu. Aşağıdaki gibi bir model sunmaktadır: A: Accept: Düşünce ve duygularını kabul et, anı deneyimle C: Choose-Commit: değerlere bağlı bir eylem seç T: Take action: Eyleme geç
Bu makale Türkiye’deki 907 tezi elden geçirip 7 doktora tezi ve 3 makaleyi araştırmaya dahil etmiş. Benim için bu okulu tanımak adına atılmış güzel bir adım. Bu okulla ilk tanıştığımda klinik psikolojide gördüğüm ACT’ın Türkçesi olduğunu anladım. Kısaca Türkçesi kabul ve kararlılık olarak literatürde bulunmaktadır. En çok merak ettiğim ACT’ın klinik düzeyde müdahaleleri kimlerin üzerine olabileceği noktasıdır. Bu platformda da notlarımı paylaşmanın iyi bir fikir olacağını düşünüyorum.
Hem tatilin başlaması hem de edebiyatla , özellikle çocuk edebiyatıyla, aramdaki bağımı kuvvetlendirmek ve bir sonraki dönemde almayı planladığım çocuk edebiyatında editörlük dersi için hazırlık olmasını hedeflediğim bir seriye başlıyorum. Bu süreçte "Çocuk Edebiyatına Eleştirel bir Bakış" kitabından faydalanacağım. Zaman sesli kitaplar dinleyeceğim, bazen de basılı kitaplardan faydalanacağım. Süreç için çok heyecanlıyım, umarım sizlere ve kendime çok şey katarak bu süreçten geçerim.(⁠ ⁠ꈍ⁠ᴗ⁠ꈍ⁠)
abi odaklanma sorunu çekiyorum-->
bir psikopat gibi masanın başına oturup önümüzdeki işi yapmak, iyi yapmak, iyi bir fikirdir.
Şeymanur Bayram

Şeymanur Bayram

@seymanurba
·
27 Haziran 2023 18:21
Sürekli hoşnutluğun mutluluğunu arayacağınıza önünüzdeki işi yapmak ve olabildiğince iyi yapmak, iyi bir fikirdir.
"Mutsuz olmak" kitabı üzerine sorgulama
Mutsuzluğu aramak yerine "acıları anlamlandırmak" tavsiye edilen çıkarım oluyor. Belki de insan olarak acılarımızı anlamlandırmanın adını mutluluk arayışı zannettik. bu yüzden mutluluk kaynaklarının biyolojiye zıt bir şekilde tükenmesine ve rezerve etmek için çabalayıp yorulmaya doğru koştuk.
Mutsuz Olmak
Mutsuz Olmak
Reklam
Demokritos ve rüya
akademide yalnızca kullanacağım bir yeteneğim olsa bu mutlaka 21. yüzyılın ürünü algılarımı ve bilgi birikimimi bir kenara koyma abilitiy'im olsun isterdim.böylelikle demokritos'un bana demeye çalıştığını tertemiz bir zihin ile elde etme şansına sahip olabilirdim. Mesela herif diyor ki, görüntüler sıcıdan oluşmaktadırlar. tabı düşünürler arasında bıuna onay berenler var, jaklılık payı veren devam ediyorlar açıklamaya. rüyaların da zihne kayıt olduğunu ve şekillerin bozulduğunu söylemekte. rüyaların böyle gerçekleştiğini düşünmek komik. her şeyin materyal olduğunu düşünürsen daha mantıklı olur
Atomcu Felsefe Fragmanları
Atomcu Felsefe Fragmanları
ruh ve hareketlilik
sokrates öncesi bir filozof olmak, hareketi anlamaya çalışırken toz zerreciklerine bakarak, ölü bedenin soğukluğunu hissederek atomun yapısını anlama ve hareketi açıklama çabasıdır. zira Demokritos'a göre ruhun sıcak olması ve yaşamın nefese bağlı olmasını düşünmesi bu noktada mantıklı. ruh, küre halindeki atomlardan, belki leukipposa göre tohumlardan oluşuyor. bu noktada zavallı postmodern zihnimin acıları yeryüzüne çıkıyor. Ne olacak bu bilimin hali ve beynimin üzerindeki etkileri?
Atomcu Felsefe Fragmanları
Atomcu Felsefe Fragmanları
Demokritos ve psikoloji
Demokritos ile psikolojiyi nasıl bağdaştırabilirim diye kendime sorarken bir fragmana denk geldim. fragmanda Demokritos zihnin ve ruhun yapısından bahsediyordu. ruhun ve zihnin bir olduğunu, ve bunların temelindeki oluşumun ilk madde ile bir olduğundan bahsediyordu. zihni oluşturan atomların ateşle birebir benzerliği de dikkat çekici bir özellik. belki de Sokrates öncesi filozoflar için yapılan en büyük eleştirilerden biri olan detay kazıcılığını ben de burada yapmaya çalışıyorumdur. bir an gaza gelip kendime has bir şeyler üretmeye çalışırken bunu çıkarmış olabilirim. bu biraz embarrasing olabilir, tabi bunu bir kenara bırakırsak, hareketliliğin ve düşünme kabiliyetin zihnin özelliklerinin olduğunu bir arkadaşım çıkıp bana söylese, zihnimin ampirik kısmı çıkıp beynimi tokatlayabilir. Zihin dediğin şey var mı bir kere, hadi onu geçtim, zihni bir tuttuğun ruh yaşar mı? bu da üretilen din zırvalıklarının arasında bir yer kaplamaz mı ki? varsa nerede? nasıl hareketi tam olarak açıklayabiliyorsun? hani her iskeletin, her eklemin hareket ettiricisi meleklerdi? tüm bunları yazarken bu karışıklığın sebebi kim diyorum. belki evlenip çocuk sahibi olunca daha basit dertlerim olabilirdi. sonuç olarak zihnin yapısının ruhla birleşimi ve atomlarının hareketli, küre olması beni hiç ilgilendiren bir mevzu değil, yine de yazıktırıveriyoruz işte.
discovering the inner mother kitabının türkçesi
bu kitabın türkçe versiyonu nasıl olmaz tam anlamış değilim. inner mother kavramını bulan Bethany Webster'a ait bir eseri İngilizce olarak okumaya başladım. Burada bu kitabı okumaya başladığımı göstermek için gelmiştim ki kitabın hiçbir yerde türkçe halini bulamadım. bilen biri olursa iletebilirler >.<
143 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.