Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Frida Kahlo'nun yaptığı son tablo olan Viva la Vida, Karpuzlar, sanatçının kısa yaşamına canlı bir son olarak hizmet ediyor. Zengin renk kontrastları, eğriler ve açılarla dolu olan bu tablo, Kahlo'nun kendi mesajını taşıyor. Kahlo, su karpuzu temalı tablosuna son dokunuşları 1954 yılında ölmeden sadece birkaç gün önce yapmıştır. Frida Kahlo, tablonun alt kısmında yer alan merkezi karpuz dilimine "Vida la Viva" yazdı, bu da "Hayat yaşasın" şeklinde çevrilebilir ve bu yazıyı sadece ölümünden sekiz gün önce yazmıştır. Bu, ölümünün yaklaştığı bir dönemde yaptığı basit bir ifade olabilir. Ayrıca, bu ifade bir otobüs kazası ve birçok ameliyat gibi acı dolu yaşamı üzerine ironik bir yorum olabilir.
doktorların hangi ilaçları reçeteledikleri hakkında bilgi toplamak
1954 yılında Alman reklamcı ve dördüncü silahşör arkadaşları Bill Frohlich, New York'ta IMS adında bir şirket kurmuştu. IMS'nin arkasındaki fikir, ilaç satış verilerini bir araya getirmek, doktorların hangi ilaçları reçeteledikleri hakkında bilgi toplamak ve bu verileri, pazarlamalarını geliştirmek için bunun için prim ödeyecek olan ilaç şirketlerine sağlamaktı.
Reklam
ÖNCELEYİN Önce bir ellerin vardı yaşnızlığımla benim aramda Sonra birden kapılar açılıverdi ardına kadar Sonra yüzün onun ardından gözlerin dudakların Sonra her şey çıkıp geldi Bir korkusuzluk aldı yürüdü çevremizde Sen çıkardın utancını duvara astın Ben masanın üstüne kodum kuralları Her şey işte böyle oldu önce 1954 Cemal SÜREYA (Üvercinka)
Rabıta
Hücre. Dış dünya ile ilişkisi kesilir. Ses ışık insan yok. Robert Luke, silahlı soygun sebebiyle düştü. 1954. Soğukkanlı Luke. Bazı kişiler dayanamaz ve kafalarını duvarlara vururlardı. 29 gün kaldı. Açlık sebebiyle beyni kendi gerçekliğini oluşturmaya başladı. Bazı seyahatlere çıktı. Uçurtma uçurdu vs. Sahiden gerçekti. Hepsi kafasının içindeydi. Diğer mahkumlar da aynı durumu anlattı. Rüya ya da hayal kurmanın ötesine geçtikleri anlatılıyordu. Canlandırma yapmadılar! Onlar gördüler de! Beyin - David Eagleman (Hemen paylaşayım diye düzenleyemedim😂)
Leyla Erbile Mektuplar
Gözlerinden, burnunun, üst dudağına düşen fark edilmez incecik gölgesinden öperim canım. Öperim ömrüm. Yaşşa! Senin, yine senin. Ahmed Arif 6 Haziran 1954 Bismil #Leyla #AhmedArif #GeceyeBirNot #İyigeceler #Şevbaş
Postmodern fotoğrafçı Cindy Sherman (1954-), medya imajlarını kavramsal manipülasyona uğratması ve otoportrelerini kullanmasıyla tanınır. Sherman'ın fotoğrafları kadın kimliğini işler ve kadınların sanatta ve popüler kültürde lanse ediliş biçimini sorgular. 1970'lerin sonları ve 1980'lerin başlarında yaphğı İsimsiz Film Kareleri serisinde Sherman kendisi bir kadın ikon yani Marilyn Monroe gibi bir klişe "sarışın bomba" rolü üstlenir. Karakterleri bilinçli, sakin ve komiktir.
Reklam
En derin dostluklar, genellikle şans eseri gerçekleşen buluşmalardan doğarmış. Yedi Samuray / Shichinin no samurai (1954)
Lait'ler Taliban'a Yobaz ve Gerici mi Demişti!?..
Afganistan İslam Emirliği yönetimindeki Taliban, çocuk kaçıran ve yol kesen 2 haydutu infaz edip sallandırdı. t.me/beyazminare2/1954 Not: Laik yobazlara kalsa bu ülkede, kadın ve kıza tecavüz eden bu şerefsizlere yine milletin vergileriyle cezaevinde 1 ay tosun gibi besler ve bakarlar ondan sonra da başka kadınlara ve kızlara tecavüz etsinler, çocukları kaçırsınlar diye özgür bırakırlar. İşte Afganistan İslam Emirliği yönetimindeki yobaz(!) ve gerici(!) Taliban ile Medeni(!) LAİT'lerin arasındaki fark...
Goebbels'in üvey oğlu Harald Quandt'ın zenginliği
Harald Quandt (d. 1 Kasım 1921 – ö. 22 Eylül 1967), bir Alman sanayici ve Joseph Goebbels'in üvey oğlu. II. Dünya Savaşı'ndan sonra, Quandt ve üvey kardeşi Herbert Quandt ile babaları tarafından kendilerine bırakılan sanayi imparatorluğunu devraldılar. Harald Quandt, Charlottenburg'da doğdu. Sanayici Günther Quandt'ın 1921
Yaşar Kemal'in Muzaffer Efendi İle Sahaflar Çarşısında Mülakatı -1954
SAHAFLAR ÇARŞISI Bugün, günlerden salı... Usuldan usuldan bir kar serpeliyor. Sulu sepken. Bir soğuk var ki, deme gitsin... iki genç kız, on yedişer yaşlarında gösteriyorlar, büzülerek, birbirlerine sokularak çarşıya girdiler. Başkaca çarşı ıpıssız, in cin top oynuyor. Başka günler yırtık pırtık kitaplar kaldırımdan taşardı. Kar altında kalacak
827 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.