Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Beyza Bircan

Beyza Bircan
@BeyzaBircan
"Kitap..... İçinde yaşadığımız ev gibi olmalı, vatan gibi olmalı, ona alışmalıyız, bağlanmalıyız..."
Neyse ki, insanlık tarihinin gösterdiği gibi, kötü bir şeyin beraberinde iyi bir şey getirmesi de ender değildir, iyi şeylerin kötü şeyler getirdiğinden ise daha az söz edilir,...
Reklam
Aslında körlük, umudun tükendiği bir dünyada yaşamaktı.
Ne iyilik süreklidir ne kötülük, ya da daha edebi bir ifadeyle, Ne mutluluk sonsuza dek sürer ne de mutsuzluk

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Gözlerimizin görmemesi ne büyük bir eksiklik, görmek, görmek, belli belirsiz birer gölge halinde bile olsa görebilmek, bir aynanın önünde durmak ve koyu, zor görülen bir lekeye bakıp, bu benim yüzüm diyebilmek, öteki ışıklı şeyler bana ait değil.
Reklam
"Ey Âşık! Hani özlem çekiyorsun ya sevgiliye, Bil ki sevgilidendir özlemin özü. O'dur asıl sana özlem duyan. Çünkü o tutuşturmayınca alevi, kimsede olmaz ateş. Ve aşk ateşi önce sevilene ondan sonra sevene düşer." Hz.Mevlana
Cesur Yeni Dünya'daki bedenler tuhaf bir şekilde ruhsuzdur, ki bu da Huxley'nin değindiği noktalardan birinin altını çizer: Her şeyin ulaşılabilir olduğu bir dünyada hiçbir şeyin anlamı yoktur.
"Suskunluğun siyah okayanusunda cam fanuslu bir dalgıç gibi yaşıyordu insan, kendini dış dünyaya bağlayan halatın kopmuş olduğunu ve o sessiz derinlikten hiçbir zaman yukarı çekilmeyeceğini ayrımsayan bir dalgıç gibi hatta...Duracak, görecek hiçbir şey yoktu,her yerde sürekli hiçlikle çevriliydi insan,boyuttan ve zamandan tümüyle yoksun boşluk!" Stefan Zweig
Peyami Safa Hastalık Ve Acıyla Bilinen Keskin Bir Kalem "Fakirlik ve hastalık dirilticidir; korkutur ve iradeyi kamçılar; uyuklayan enerjileri ayaklandırır...Başarmak için korkuda ümit kadar şarttır. İnsana fakirliğin ve hastalığın öğrettiklerini hiçbir okul ve kitap veremez."
Psikoloji kurallarını da düzgün bir biçimde kullanırsanız, sapasağlam bir karara dönüşür. "Karıncaya yem olacak bir tohum kasırgalara kafa tutan bir meşeye dönüşebilir."
Reklam
MUVAFFAKİYETİN İLK DÜŞMANI TEMBELLİKTİR Yalnız ben sana şunu söyleyeceğim ki, tembellik insan karşısına çıkıp da mertçe savaşan bir düşman değildir. Bilakis, eski peri hikâyelerindeki kahramanlar gibi, şekilden şekle girecek ve bin bir hile kullanarak alt etmeye çalışan bir namerttir (korkaktır).
Hocanın en büyük arzusu "benim milletim " dediği Müslümanların batı karşısında ki aşağılık kompleksinden kurtulması,bunun karşılığında Batıların da Müslümanların bilime katkılarını görerek "üstünlük"duygusundan uzaklaşması.Çünkü Fuat Sezgin Hoca bilimlerin,insanlığın ortak malı olduğunu ve bütün milletlerin katkısının müşterek ürünü olduğunu savunuyor ve bunu ispat ediyor.Genç kuşağın da bu önemli bilginin farkında olarak kendini yetiştirmesi, bilgiye, eğitime önem vermesi onun en büyük arzusu.
Geri134
522 öğeden 511 ile 522 arasındakiler gösteriliyor.