Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Elif Saniye

Elif Saniye
@Birminikzarf
Öğrenci
3 okur puanı
Aralık 2022 tarihinde katıldı
“Yaşayıp yaşatmak sûretiyle Allah’ın dînine yardım edeceğiz, hizmet edeceğiz. Böyle olduğumuz takdirde Rabbimiz de bizlere yardım edeceğini, ayaklarımızı sırât-ı müstakîm üzere sabit kılacağını vaad ediyor.”
Reklam
Hayatında tatil diye bir mefhum yoktu. Onun tatili, yaptığı hizmetle dinlenmekti. Hizmetin feyz ve rûhâniyetiyle dinleniyordu.
“İnsanı hayvandan ayıran, üstün kılan faziletleri ve övgüye değer güzel huylarıdır. O şereften kimi çok pay almış, kimisi az!”
Sayfa 13 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Kurtar beni ey İslam! Sana imanımı artır. Yokluğun beni yok ediyor. Gel de kuru yüreğim yeşersin. Senden olmayan çıksın yüreğimden. Sen dolsun içerim, sen olsun her yanım. Yağmur gibi yağ ruhuma. Islansın her zerrem. Titresin arş.”
Sayfa 18 - Mgv YayınlarıKitabı okudu
Mevlânâ Hazretleri ne güzel buyurur; “Senin iç dünyan bir misafirhâne gibidir. Sevinçler de kederler de gelip geçicidir. Ne sevinçlere aldan, ne de gamları dert edin! Gamlar sevincine mâni olursa üzülme! Çünkü gamlar, -sabredersen- senin için sevinç ve neşe hazırlamaktadır.”
Reklam
“Çünkü İslam’da; “Def’ -i mefâsid, cekb-i menâfîden evlâdır.” prensibi geçerlidir. Yani güzel ahlâka ermek için önce kötü ve çirkin hâllerin tahliye edilmesi gerekir.”
“Önümüzde bitmeyen bir ömür olacak. Belki bu dünya hayatı, ebedî hayatın yanında bir zerre bile teşkil etmeyecek. En büyük zulüm, insanın âhiretini mahvetmek sûretiyle kendi kendine yaptığı zulümdür.”
“Nefs engelini aşabilen insan, bir zarâfetler meşheri ve bir sanat harikasıdır.”
“Kur’ân-ı Kerîm, kelâm sûretine bürünmüş bir kâinattır…”
“Hüznümüzden öğrenebileceğimiz bir şeyler olduğunu kabul etmiyoruz artık. Geçmiş dönemlere kıyasla bugün yaşantıya hürmet etmeyi unuttuk. Yaşantılarımızdan bir şeyler öğrenmeyi unuttuk.”
Sayfa 14 - Kapı Yayınları
Reklam
“Bir cemiyette mârûfu (iyiliği, doğruluğu) emreden, münkerden (kötülükten, çirkinlikten) meneden kimseler olmazsa, çirkin işler zamanla alışkanlık hâline gelir ve hayatta normal karşılanmaya başlar. Mânî olunmayan kötülük, bir müddet sonra istense de mânî olunamaz hâle gelir. Hakla bâtıl birbirine karışarak hakîkat ortadan kalkar ve insanlar Allah’ı unuturlar. Bunun neticesi de o cemiyetin tamamen helâk olmasıdır. Bu fecî âkıbetten kurtulmak için tebliğ faâliyetine ehemmiyet vermek zarûrîdir.”
Sayfa 163 - Erkam Yayınları
Cennet sefası
“Hakikatle bağ kurmaya koyulduğunuzda başka bir akım başlıyor, başka bir boyut açılıyor önünüze… İç yaşantı itibariyle bir cennet sefası başlıyor…”
Sayfa 144 - TimaşKitabı okudu
İKİ REKAT NAMAZ
“İki rekât namaz, çok derin bir iz bırakıyor bende. O caminin yeşil ve maviyle bezeli bir ahengi var. Hayatımın ileri safhalarında, bir yol ayrımına geldiğimde bende çok canlı bir etki uyandıracak, beni destekleyecek bir hatıradır bu; kimliğimi bulmamda çok etkisi oldu. Kırkımdan sonra Allah’a yöneldiğimde, ben Müslüman mıyım, Hristiyan mıyım diye bocalarken; iki rekâtlık tecrübe imdadıma yetişti.”
Sayfa 49 - TimaşKitabı okudu
Tekrar bedenlere döndürülme devresi:
“İslâm akâidine göre ölüm, bir yok oluş değil, tıpkı anne rahmindeki bebeğin oradan irtibâtını keserek dünyaya doğması gibi, rûhun bu fanî âlemden kurtulup ebedî bir hayatın sabahına doğmasıdır.”
"<-Namaz, aman namaz; mutlaka namaz... Nerede, ne şart altında olursa olsun, mutlaka namaz...> Sonra yakınlarından birinden duydum: <-Bir vakit namazımı kaybetmektense, derlermiş; dünyaları kaybetmeyi tercih ederim.>"
Sayfa 158 - Büyük Doğu YayınlarıKitabı okudu