Canan

Canan

, bir kitap okudu
Puan vermedi·124 syf.··
3 saatte okudu
·
2020 60. kitabı
Erlend Loe
7.5/10 · 12,7bin okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
“Cennet muhallebiden duvarlar demek değildir sayın yetkili cennet insanların birbirlerini dinlemeleri demektir birbirlerine aldırmaları birbirlerinin farkında olmaları demektir”
Sayfa 510·Kitabı okudu
Edebiyat
10/10
·724 syf.··
2020 59. kitabı
·
7 günde okudu
·
Okunma: 11 Aralık 2020 21:19
Tutunamayanlar... “bu konuda yazmak zor, insan hissedebiliyor ancak.” Oyunlarından yorulmuş, bütün oyunları ciddiye almaktan yorulmuş bir Selim Işık. “Olur ya, belki bir gün tam senin gibi hissederim, senin heyecanların benim heyecanlarım olur: o zaman seni bütünüyle yaşarım, kim bilir?” Diyerek Selim’i yeni baştan tanıyan, yeni baştan yaşayan Turgut Özben. Ve Günseli Ediz. Ve Süleyman Kargı. Ve küçük hesaplar yapan kendi çıkarları peşinde koşan etrafındaki hiç kimsenin dağılışını, parçalanışını göremeyen küçük burjuvalar. Bir türlü okunamanlardan, tutunamayanlar. Çoğu kişinin yarım bıraktığı, çok zordur aman dikkat diyenlere aldırış etmeden önyargısız, korkmadan tamam artık okumalıyım dediğiniz zamanda alın elinize. Noktalamasız sayfalar, 600 mısralık şarkı, Selim’in günlüğü ile bir bütün. Elbette emek isteyecektir bu da bir gerçek. Oğuz Atay’ın etkilendiği yazarların isimlerini de bolca okuyoruz. Bilmiyorum ben mi en tutunamadığım bir zamanda okudum yoksa herkes mi böyledir, gözyaşları ile okudum bir çok satırı. Hani sızlar ya orası böyle. İşte oraya dokunuyor Oğuz Atay. Bunu yaparken kullandığı dil bambaşka. Basım sürecince keşke sıkıntılar yaşamasaydı Oğuz Atay. İyi ki bu dünyadan bir Oğuz Atay geçmiş. Keyifli okumalar sevgili canım insan :)
Edebiyat
TutunamayanlarOğuz Atay · İletişim Yayınları · 202475bin okunma

Canan

, bir kitap okudu
10/10
·724 syf.··
7 günde okudu
·
2020 59. kitabı
Oğuz Atay
8.6/10 · 75bin okunma
Kafam hiç durmadan çalışıyor. Önemli, önemsiz: ben sıraya koymaya fırsat bulamadan büyük bir hızla geçiyorlar. Geriye yalnız yorgunluk kalıyor. Okumalıyım ve bütün bunları unutmalıyım.
Sayfa 397·Kitabı okudu
Edebiyat