Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Merve Nur Kurt

“İnsan bazen kaybolur. Benim de başıma geldi. Kendimi aramaya başladım. Çok yere bakındım, nereye gittiysem nafile. Son çare aynalara sığındım. Kendimi bulabilmek için aynalarla doldurdum evimi. Aslına bakarsanız kendini bulabilmek için başka yere bakmak acizliktir. Keşke yeteri kadar gücüm ve cesaretim olsaydı da içime bakabilseydim. Tabi görebilecek bir göze, anlayabilecek bir kalbe ihtiyaç var onu da zamanla öğreniyor insan.”
Sayfa 104Kitabı okudu
Reklam
Akıldan haz almayı öğrenebilirseniz, fark edersiniz ki, akıldan alınan haz, bedensel hazlardan daha ileridedir. İnsan için daha tatminkardır.
Sayfa 115Kitabı okudu
"Din'in en temel amacı hayatı Allah rızası doğrultusunda ihya ve idame etmektir. Bu gerçeği göz ardı eden her türlü yaklaşım, Din'in esas hedefini ıskalayacaktır."

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Önceleri kişinin ilmi, dünyaya buğzunu ve onu terkini artırırdı. Bugünse kişinin, ilmi, dünya sevgisini ve arzusunu artırıyor. "
Sayfa 20 - rıhleKitabı okudu
• Aliya İzzetbegoviç 1997’de Tahran’da İKÖ toplantısında şunları söyler. “Açık konuştuğum için beni bağışlayın. Güzel yalanların bize faydası olmaz; ama acı gerçekler ilaç olabilir. Batı çürümüş değil; güçlü, örgütlü ve eğitimli. Okulları bizimkilerden iyi, kentleri bizimkilerden temiz. İnsan hakları düzeyi yüksek ve sosyal yardım konusunda daha örgütlü. Batılılar çoğunlukla sorumlu ve dakik kişiler. Bunlar, Batılılardan edindiğim tecrübelerim. Batılıların ilerlemelerinin karanlık yönünü de biliyorum ve bunun gözümden kaçmasına izin vermiyorum. Hakikat, İslam en iyisi! Ama biz en iyisi değiliz. Batı’dan nefret etmek yerine onunla rekabet etmeliyiz.
Sayfa 242Kitabı okudu
Reklam
İlim, var olmak için gerçekleştirmeye mecbur olduğumuz gelişme için şartsa, ilim için de okumak şarttır.
“Biz dünyada fazilet olarak ne kazandıysak ve amellerimizden dolayı sevap bekliyorsak, bu ancak Muhammed (s.a.v.) sayesindedir; o bizim şerefimizdir; kabilesi de Arab’ın en şereflisidir.”
Sayfa 450Kitabı okudu
İlmi kitaplarımızda ismi çokça geçen Ebu Hamza isimli bir muhaddis vardır. Kendisinin lakabı “Sükkeri” dir. Bu zat kuvvetli hadis alimlerinden biridir. Çevresindekiler tatlı dilli muhabbetinden ve konuşmasından dolayı sükkeri yani “şeker gibi adam” lakabını kendisine vermişlerdir.
Sayfa 250Kitabı okudu
Akıllı insanların elde etmek için uğraşması gereken en değerli şey vakittir. Vakit bir ganimettir ve içindeki fırsatlar Servet bilinmelidir. Hayatta meşgaleler çoktur ama vakitler de hızla geçip gitmektedir.
Sayfa 115Kitabı okudu
Reklam
İçinde bulunulan vakitlere dikkat edip değerlendirmek insanın uyanık olduğunun alametlerindendir.
Çağdaş şüpheleri ortaya atan kişileri amaçları farklılık göstermektedir. Aralarından bir kısmı insanları İslam dininden uzaklaştırmak ve ondan çıkarmak hatta bütün dinleri inkar ettirmek için uğraşır. Ateisler ve deistler, siyasi olarak müslümanların güç kaybetmesinden faydalanacak olanlar ve onları yok etmek isteyenler bu kişileri temsil eder. Şüpheleri ortaya atan diye bir kısım ise İslam’ı yıkmak gibi gibi amaçlar gütmüyorlar. Hatta tam aksine İslam’ın imajını düzeltmek, modern insana uygun yönlerini göstermek gibi kendilerince güzel amaçları bulunuyor. Bu amaçlar onları İslami sabitelerini inkar etmeye ve gayrimüslimlerin İslam’a olan öfkelerini hafifletecek teciller yapmaya sevk etmektedir. İslam’ın sabiteleri derken kastettiğim, ehlisünnetin üzerinde ittifak ettiği, sünnetin dinde kanuni bir değere sahip olması gibi hükümler ve had cezalarını beyan eden hadislerdir.
Ateistlerin en önemli inanç meseleleri bir temel üzere bina edilmemiş ve oldukça karışık halde. Onlar fikirlerinin doğru olduğuna dair deliller bulmak yerine dinleri karalama ve yıkmayla ilgileniyorlar.
Müslüman hayatını yaşarken vakit hususunda çok dikkatli olmalıdır. Her işini münasip ve uygun vakitte yapması gerekir. Vakit bir zaman ölçüsü olup Allah Teala’nın insana verdiği en büyük nimetlerden biridir. Vakit, gerek alimin ve gerekse öğrencinin hayatında hem sermaye hem de kazançtır. Akıllı kimsenin bunu boş yere heba etmesi, hayatını boşa geçirip çarçur etmesi uygun olmaz.
Namaz günde beş kez tekrarlanmaktadır. Böylece peş peşe gelen kısa süreler içinde namazları eda eden kimse vakitlere karşı hassas olur; zaman dilimlerine dikkat eder ve her ibadeti belirlenen vakitte en güzel şekilde yapma alışkanlığı kazanır.
52 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.