Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Alpay Şirin

272 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Herkese merhaba bu seferki inceleyeceğim kitap
Frankenstein Ya Da Modern Prometheus
Frankenstein Ya Da Modern Prometheus
. Kitabın çıktığı yıllarda kadın yazarlara karşı negatif bir düşünce olduğundan ilk baskısında yazarın ismi basılmamış ama sonraki zamanlarda yazarımız Mary Shelley ismiyle basılan dünya klasiği bir kitap. Ben okurken özellikle doktor Frankenstein'ın yaratığına üzülmüştüm. Çünkü ne kadar da masumdu Frankestein'in yarattığı mahluk. Tek istediği anlamak, anlatmak, sevmek, sevilmek ve yaşamaktı. İnsanlara benzer yapıdaydı yani kendisini öyle düşlüyordu. Gelgelelim insanoğlu bu yaratığı hiç sevmemişti, aşırı önyargılarla doluydu. Pisti insanoğlu, kötü düşüncelere sahipti. Bu mahluğu da kendilerinin kötü düşünceleri yüzünden kötü belledi. Güzel görünmeyenden güzellik gelir mi hiç dedi. Sadece kötülük gösterdi bu mahluğa. Kötülük gören mahluk da zamanla gördüğünün doğru olduğunu belledi ve onların gösterdiği şeyi yaptı. Bu kendisine göre belki de yaptığı en doğal şeydi çünkü bana böyle davranılıyorlarsa olması gereken demek ki buymuş dedi. Lakin bu yaptığı en büyük yanlıştı da... Bir yaratıcının düşünmesi gerekenler ki yaratıcı olmak gerçekten her açıdan düşünmemizi gerektiriyormuş, yaratılanların gördükleri ve günaha düşmesi. Birçok detay mükemmel romantizm ile birleşmiş harika bir eser. Keşke daha ayrıntılı bir şekilde seri roman olsaydı demeden edemiyorum. Herkese öneriyorum, esen kalın.
Frankenstein Ya Da Modern Prometheus
Frankenstein Ya Da Modern PrometheusMary Shelley · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202013,9bin okunma
Reklam
592 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
11 günde okudu
Herkese selam. Felsefeye giriş yapmak istiyor ve cesaret edemiyorsanız bu kitap tam da size göre. Hem bir roman hem de felsefedeki önemli kişileri kısaca tanıtan farklı bir kitap. Evet farklı açılardan aynı soruları düşünmemizi sağlayan felsefeyi bu kadar basit anlatması da
Jostein Gaarder
Jostein Gaarder
'in iyi bir yazar olduğunu kanıtlaması için yeterli olsa gerek. İyi okumalar. Sıkılmayacağınıza eminim diyebilirim.
Sofie'nin Dünyası
Sofie'nin DünyasıJostein Gaarder · Pan Yayıncılık · 202036,6bin okunma
336 syf.
8/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Herkese Merhabalar. Bu sefer inceleyeceğim kitap
Özgür Topraklar
Özgür Topraklar
Ülkeler içi ve ülkeler arası göçü asıl konusu haline alan dramatik bir kurgusal roman. Aslına bakarsanız mutlu hissedebilmek için her gün gözlerimizi kapatarak ve insanlığımızı bir kenara bırakarak yaşadığımızı çok güzel bir şekilde işliyor. Birkaç karakterin başta veya sonda bir şekilde birleştiren romanımız çokça karşılaştığımız gelir farklılıklarını da harika bir şekilde yansıtmış. Düşük puan vermemin sebebine gelirsek hint mutfağı konusunda bilgim yok ve birçok yemek ismi geçiyor ve bazı yemek bölümleri gerçekten gereksiz derecede uzatılmış gibi geldi.
Özgür Topraklar
Özgür TopraklarNeel Mukherjee · Timaş Yayınları · 201970 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
281 syf.
6/10 puan verdi
·
8 günde okudu
Açıkçası adını görünce ne yalan söyleyeyim korkmuştum. Eski isimler ve davranışlar geçeceğini düşünmüştüm. Lâkin hiç de öyle olmadı o kadar sade bir dille anlatılmıştı ki sanki olayları ben yaşıyordum. Kitabı Perseus Yayınlarından 30 Ağustos'ta anısı olsun diye almıştım. Ama Bu baskıyı çok da beğenemedim açıkçası. Kesme işaretlerinden sonra boşluk bırakılmamıştı ve okumayı zorlaştırıyordu. Ufak tefek yazım yanlışları da yok değildi. Ama ona rağmen kitap beklentimin üstünde bir sadelikte bir gezi yazısı idi. Okuduğuma pişman olmadığım kitaplardan oldu.
Anabasis
AnabasisKsenophon · Perseus Yayıncılık · 2017890 okunma
736 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
32 günde okudu
Öncelikle tüm okurlara selamlarımı iletmekten memnuniyet duyarım. Umarım bu yazımla hiçbir kimseyi kırmam. Kitaptaki karakterlerden biri hakkında ufak bir spoiler ile başlayacağım şimdiden uyarayım.
Moby Dick
Moby Dick
benim hayatımda gördüğüm en garip karakterin olduğu kitap oldu. Kaptan Ahab bir bacağını balinaya kaptırmış ve sinirinden delirmiş bir insandır. Bu delirme aslında bacağını kaybettiği için değildi kendi içerisinde bu balinaya öyle büyük bir nefret beslemişti ki en sonunda tüm aklını tek bir şeye yani Moby Dick'e taktı. Moby Dick Kaptan Ahab için Tanrısal bir kötülüktü. Evet Moby Dick kendi halinde yaşamını sürdüren bir balina olmasına rağmen Kaptan Ahab için tüm dünyadaki kötülüklerin asıl sebebiydi... Diğer yandan kitabı "Yapı Kredi Yayınları"ndan okuyacaksanız önsözü kitap bittikten sonra okumanızda yarar var. Kitap tek kitap olarak geçmesine rağmen kitap birçok şeyi içinde barındırdığı için de benim için bu zamana kadar karşılaştığım en değişik kitaplar arasına giriyor. Çünkü kitap bir roman olmasına rağmen içerisinde balina ve balinacılık anlamında ansiklopedik bilgiler, bir gezi yazısı, karşılıklı konuşmalardan oluşan diyaloglar, sanatsal tiyatro bölümleri, psikolojik saptamalar, destan tarzı anlatım ... Açıklamakla bitirilmez yazıldığı zamanda değeri anlaşılmayan sonradan değerlenen harika bir eserdi. Eğer hayatınızın bir döneminde elinize geçerse mutlaka okumanızı öneririm. Herkese iyi okumalar, esen kalın.
Moby Dick
Moby DickHerman Melville · Yapı Kredi Yayınları · 20215,6bin okunma