Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ela İpek

192 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
26 günde okudu
Reklam
Müslümanlara sû-i zanda bulunmak:
Bundan hatta kötüleri itham etmekten bile kaçınmak gerekir. Herkesin kusurunu okuyarak, onun-bunun hakkında kötü düşünceleri ileri süren kimse gördün mü, bilesin ki, onun, içi pistir ve kendi iç pisliği, dışına sızmaktadır.
Yiyecek-içecek ile diğer zarurî ihtiyaçların ötesinde kalan bütün varlık, hayvanat ve akâbat şeytan'ın konağıdır.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Öfke, aklı ürkütüp kaçıran bir canavardır, akıl zayıflayınca şeytanın ordusu hücuma geçer. İnsan öfkelendikçe, çocuğun topla oynadığın gibi şeytan onunla oynar. Allah'ın velilerinden biri İblis'e; "Âdemoğlunu nasıl yendiğini bana söyle " der. Şeytan da; "Öfke ve azgın arzuları kabardığı zaman onu ele alırım der" diye cevap verir.
480 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
50 günde okudu
Fahreddin Paşa...ne kutlu ne muazzam dinî vatanî duyguları bütün tam bir askerî deha örneği... Kitap, yazarımızın Fahreddin Paşa'nın kumandanlığı altında Hicaz Bölgesinde şahit oldukları ve daha sonrasında elde ettiği belgelere dayanılarak hazırlamış olduğu bir biyografi kitabı. Böyle önemli bir tarihsel süreç gerçekten akıcı bir dille
Fahreddin Paşa'nın Medine Müdafaası
Fahreddin Paşa'nın Medine MüdafaasıFeridun Kandemir · Yağmur Yayınları · 2021370 okunma
Reklam
Şeytanın sızma yollarını bilmeksinizin kalbi ona karşı savunmakta başarıya ulaşılamaz.
Bilesin ki, kalp bir kale gibidir, şeytan da oraya girip onu ele geçirmek, onu fethetmek isteyen bir düşman. Kaleyi düşmana karşı savunmak için onun kapılarından giriş yerlerinde ve gediklerinde nöbetçi bulundurmak gerekir. Bu nöbetçilik ve muhafızlık görevini kaleyi iyice tanımayanlar başaramaz.
Şeytanın düşmanlığı
Her müminin, âlimleri ve salihleri sevmesi, onlar ile düşüp kalkmayı huy edinmesi, gereken bilgileri onlara sorup edinmesi, nasihatlerini tutması, çirkin davranışlardan kaçınması ve şeytanı düşman bilmesi gerekir. Nitekim Ulu Allah (c.c) şöyle buyuruyor; "Şeytan size düşmandır, siz de onu düşman tutun."(Fâtır,6) Yani Allah'ın emrine uyarak şeytana karşı çıkın, yoksa Allah'ın emirlerine karşı gelerek ona uymayın. Bütün tutumlarınızda, davranışlarınızda ve inançlarınızda samimiyetle ondan sakının. Yaptğınız her işte şuurlu olun. Çünkü onun içinize riya sokması çirkin davranışları gözünüzde süslemesi her zaman mümkündür.
"...Sanki süresiz olarak arzu ve istek halinde kalmak suretiyle, bütün bu davete koşamıyorum... Hayatım, ruh dünyasının imarına hasretmekten zevk aldığım gençliğime bir bakıma eskisinden daha az ümitlerle bağlıyım..."
(ÖZ)
"...bir kelime ile ruhun ilmini ortadan kaldırıp yerine eşyanın ilmini koymaktı. Halbuki biz eşyayı da ruhumuzun açısından görüyoruz. Onu bertaraf edince bütün hırslarımızla eşyaya bağlanıp onun esirleri olduk(...) Bizim hareketimiz mesuliyet hareketidir; davamız hayata uymak değil, hayatımızı hakka uydurmaktır(...)."
Reklam
Öğrencisi felsefeci Afşar Timuçin'in yazdıklarından:
"...Onun felsefe dersleri tam bir felsefe şöleniydi. Nurettin Bey en zor felsefe sorunlarını basite indirgeyerek açıklamayı çok iyi biliyordu. Bize şu ya da bu filozofu değil bütün bir felsefeyi sevdirdi. Bir felsefe öğretisini anlattıktan sonra onun eleştirisini de yapardı... Bütün iyi düşünenler gibi toplumun kıyısına itildiği belliydi. Bir doçentin bizim okulumuzda ne işi var diye düşünürdük zaman zaman. Kırgınlığı yüzünden okunurdu."
"Vazifemiz karakter yapmak, Şahsiyet yaratmaktır."
"Bize bir insan mektebi lâzım. Bir mektep ki bizi kendi ruhumuza kavuştursun; her hareketimizin ahlâki değeri olduğunu tanıtsın; hayaya hayran gönüller, insanlığı seven temiz yürekler yetiştirsin; her ferdimizi milletimizin tarihi içinde aratsın; vicdanlarımıza her an Allah'ın huzurunda yaşamayı öğretsin....Din görevinin bile para ile yapıldığı bir düzenin tersine çevrilmesi lâzım geliyor.
İsyan Ahlakı
Çokluğa iman demek olan sanattan birliğe iman olan dine geçiş, bizi ahlâkî hayata sokabiliyor.
İsyan Ahlakı
...esaretten onu kurtaracak olan, bunlardan kaçınmak değil, bilâkis hür olarak hepsinden mesuliyet iradesini, bir mefkûre halinde benimsemesi olacaktır. Mesuliyet, sade hareketten sonra bizi karşılayan hukukî hadise değil, belki hareketten önce var olan bir iradedir. O, insanın hareket kudretinin ölçüsüdür. Mesuliyet iradesi, kainat nizamını hedef yaparak medeniyetlerin ve vicdanların bekçisi oluyor ve insan hayatına gerçek değerini veren de bu iradenin sonsuzluğa doğru uzanmasıdır.
1.601 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.