Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ali Osman Bulut

Ali Osman Bulut
@Raskolniko
Sıkı Okur
İletişim sosyolojisi ve Etnografi Kent ve birey Kitap, doğa, sinema ve fotoğraf
Doktora
İstanbul
İstanbul, 10 Nisan 1994
32 okur puanı
Haziran 2018 tarihinde katıldı
259 syf.
10/10 puan verdi
okuyun
Pasajlar, Marksist ekolün güçlü düşünce topluluklarından olan Frankfurt Okulu'nun son kuşak düşünürlerinden W. Benjaminin baş yapıtı kabul edilir. Paris kentinin modernite sonrası dönüşümü, inşa edilen pasajların ve bulvarların kent kamusana etkisi, kentin modern insan - flaneur- tarafından deneyimlenmesi bağlamında kent ve kültür okuması ortaya koymaktadır. Bunu ise öz düşünümsel bir zemine oturtarak bireyin kentin kılcal damarlarından ışıltılı kamusal alanlara değin yürüyüşünün panaromasını resmederek inşa etmektedir. Boudlaier'in modern insan üzerine üretmiş olduğu lirik şiiri Paris Sıkıntısı eserin içinden geçtiği önemli, ufuk açıcı bir patika olmuştur. Ez cümle 19. ve 20. yy modern insanının var olma hallerinin bütününe ilişkin muazzam bir panoromik mozaiktir Pasajlar.
Pasajlar
PasajlarWalter Benjamin · Yapı Kredi Yayınları · 2013288 okunma
Reklam
·
Puan vermedi
Sanat ve Arzu...Eser üstadın sosyal bilimler teorisine yeni bir soluk getiren "Kanaatlerden İmajlara: Duygular Sosyolojisine Doğru" adlı doktora tezinin ilk adımı mahiyetinde. Esasen 17. Yy düşün dünyasından Kant, Deleuze, Leibniz, Simmel ve daha bir çok düşünürün toplum, birey, sanat, arzu Tanrı ogularına ilişkin bakışını odaklanmaktadır. Deleuze'ün Spinoza üzerine düşünceleri ise eserin ortaya çıkış sürecinin köşe taşıdır. Bu izlekte Spinoza'nın düşün dünyası da inşa edilen epistemolijiye ufuk açıcı bir perspektif olarak dahil edilir. Modern sosyal bilim teorisinin bir iz düşümü olan seminerlerin konuşma diliyle eserleştirilmiş üretilen bilginin anlamlandırılması adına oldukça kıymetlidir. Eser ise insan, bilgi, arzu, toplum, doğa, Tanrı gibi olguların başka bir bakış ile incelemesini mümkün kılan bir baş yapıttır. Mutlaka tavsiye ederim
Sanat ve Arzu
Sanat ve ArzuUlus Baker · İletişim Yayınları · 2020313 okunma
288 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitap mekân, toplum ve insan ilişkisini materyal ve tinsel olarak ele almaktadır. Mekânın, tesadüfi bir üretimden ziyade insanın hikayesinin bir çıktısı olarak üretilmiş, tinsel bir yapı olduğunun altını çizmektedir. Mekanın üretiminin ise insanın kadim hikayesi ile başladığını vurgulayarak geleneksel toplumdan modern topluma insan ile mekân arasındaki ilişkinin iz düşümünü ortaya koymaktadır. Dolayısıyla insanın mekân ile ilişkisini anlamak, eşyanın mahiyetini ve tabiatını anlamlandırmak adına oldukça kıymetli bir eser olduğu kanısındayım. Mekân kabuğudur insanın ve/veya kendisini var ettiği alandır. Mekân, eşya ve kent olgularına ilgisi olan okurlara mutlaka tavsiye ederim.
Mekanın Poetikası
Mekanın PoetikasıGaston Bachelard · İthaki Yayınları · 2024196 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
147 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Hadot modernite içerisinde kendini iyiden iyiye hissettiren birey ve var olma sürecini yeni Plantonculuğun güçlü ismi olan Platinos un birey, toplum, ruh ve Tanrı olgularını yine Platinos'un aktarımları ile mükemmel bir şekilde aktarmaktadır. Platinos Antikiden bize uzanan olağanüstü bir dimağ. Epistemolijisi ise modernitenin açmazlarına karşı patikalar üretme kabiliyetine sahip. Kendisinin ifadesiyle kendi heykelini yontmaya devam et. Mutlaka öneririm
Plotinos Ya Da Bakışın Saflığı
Plotinos Ya Da Bakışın SaflığıPierre Hadot · Doğu Batı Yayınları · 201663 okunma
299 syf.
·
Puan vermedi
Modern bilimin gerekleri ve ünvanlarına sahip Paul Feyerabeend bilimin, kültürel birikim yolu ile elde edilmiş olan kazanımlara karşı ilan etmiş olduğu aforoz etme haline odaklanmakta ve buradaki "çarpıklığı" aydınlatmaya çalışmaktadır. Bu noktada Aydın, entelektüel ve bilim insanı olgularını da bu çarpıklık potasına dahil ederek eleştirel bir perspektif ortaya koymaktadır. Dolayısıyla çalışma yeni bir bakışın mümkün kılınması için ufuk açıcı bir mahiyet kazanmaktadır. Modern bilim üzerine eğilen ve çeşitli kaygıları olan arkadaşlara mutlaka tavsiye ederim.
Özgür Bir Toplumda Bilim
Özgür Bir Toplumda BilimPaul Feyerabend · Ayrıntı Yayınları · 199166 okunma
Reklam
320 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Modernitenin toplumsal atamizasyona başka bir çerçeveden bakmayı öğretir Bauman. Yani bireyselleşmenin bir çeşit toplumsallıktan uzaklaşma biçimi ortaya koyduğunu bunun da nihayetinde bir anonimi inşa ettiğini salık verir. Bu sebeple bütün eserlerinde Bauman modernite ve postmodernitenin anlamlandırılması adına kıymetli bir perspektif ortaya koyar. Her ne kadar bazen tekrar ediyor hissi uyandırsa da.
Bireyselleşmiş Toplum
Bireyselleşmiş ToplumZygmunt Bauman · Ayrıntı Yayınları · 2008205 okunma