Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ekrem gürkan

Ekrem gürkan
@Readingman
Bir renk değildir mavi. Bir huydur bende.
Çin ise hiçbir zaman bir Avrupa gücünün sömürgesi olmamıştı.
Reklam
Afrika sömürgelerdeki siyasi ve ekonomik kurumların gelişimi, bu kurumların ilerlemesi için kritik dönemeçler yaratmadı. Aksine bağımsızlık vicdansız liderlere Avrupa sömürgecilerinin yönettiği sömürüyü daha da derinleştibilecekleri boşluklar yarattı.
Fransız devrimi batı Avrupa kurumlarını İngiltere kurumlarına yaklaştırırırken doğu Avrupa kurumlarını daha da uzaklaştıran bir diğer kritik dönemeçti.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
LUDDISTLER
Sanayileşmenin tek kaybedeni aristokrasi değildi. El becerilerinin yerini makineleşmenin aldığı ,zanaatkarlar da aynı şekilde sanayinin yayılmasına karşı çıktılar. birçokları sanayileşmeye karşı örgütlendi isyanlar başlattılar. ve geçim kaynaklarındaki gerilemenin sorumlusu olarak gördükleri makineleri parçaladılar bu kişilere Luddis dendi ve bu kelime bugün halen teknolojik değişime direnişle aynı anlamda kullanılmaktadır.
Yoksul ülkelerin yoksul olmasının sebebi iktidarda olanın yoksulluğa yol açan seçimler yapmasıdır.Yyanlışlıkla ya da cehaletten değil bile bile yanlış yaparlar.
Reklam
Orta Doğu’yu yoksulluğa düşüren Osmanlı İmparatorluğu’nun genişleyip güçlenmesidi. Yoksulluğu bugünlere taşıyansa bu imparatorluğun kurumsal mirasıdır.
Özgürlüğün tarihçesi ve Abd.
1820 ve 1845 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde patent alanların yalnızca %19 unun ebeveyni belli bir meslekten ya da toprak sahibi ünlü bir aileden geliyordu. Aynı dönemde patent alanların %40’ı tıpkı Edison gibi en fazla ilkokula gitmişti. Üstelik yine Edison gibi patentlerini genelde bir şirket kurarak kullanmışlardı. Amerika Birleşik Devletleri 19. yüzyılda siyasi açıdan dönemin en demokratik ülkesi olmasının yanı sıra yenilikler konusunda da diğerlerinden daha demokratikti. Bu ekonomik yönden dünyanın en yenilikçi ulusu olma yolunda önemli bir özellikti.
Ekrem gürkan
Bir kitabı okumaya başladı
Ulusların Düşüşü
Ulusların DüşüşüJames A. Robinson
8.5/10 · 2.693 okunma
166 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Ekmek Kavgası
Ekmek KavgasıOrhan Kemal
8/10 · 3.003 okunma
166 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Kitabı ilk Orhan Kemal kitabı olarak edindim. Açıkçası şaşırmadığım derecede (özellikle Çukurova yazarlarında olan)açlık, sefalet, zor şartlara direnme, kırsallık ve kırsal dil sonuna kadar işlenmiş. Bu kitap basit 3-5 sayfalık hikayelerden oluşuyor. Bana hikaye konuları çok basit geldi. Bu kitabı sanırım lise yıllarında okumam gerekiyorduAma son bölümdeki Orhan Kemal’in Kemal Tahir e yazdığı iki mektup kısmı çok güzeldi. Herkese keyifli okumalar .
Ekmek Kavgası
Ekmek KavgasıOrhan Kemal · Everest Yayınları · 20213,003 okunma
Reklam
Adana’da sıradan bir manzara
Lakin,Güneş…Avurtları çökük yüzünde terden çizgiler gittikçe çoğalıyor,bu çizgiler sivri çenesinde birleşerek yere damlıyor,sıcak toprakta kayboluyordu.
Babanın acımasız eşine sitemi
“Bilmiyorsunuz,” dedi, “ sefalet nedir bilmiyorsunuz hanım…(kendi kendine)Allah encamımızı hayırlara tebdil eylesin!”
479 syf.
·
Puan vermedi
·
16 günde okudu
Küçük Ağa
Küçük AğaTarık Buğra
8.3/10 · 9,8bin okunma
194 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.