CEM AKDAG

CEM AKDAG
Gizemli kitaplarla alış verişim yok; ben ilgimi çeken, bana keyif veren, basit kitapları seviyorum. Kitaplardan tek beklentim bana keyif vermeleri, düzeyli bir biçimde bana hoşça vakit geçirtmeleri… . MONTAİGNE
BASKETBOL ANTRENÖRÜ
İSTANBUL
SAMSUN
1953 okur puanı
Mayıs 2018 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap

CEM AKDAG

, bir kitap okudu
6/10
·176 syf.··
Beğendi
·
2018 11. kitabı
Önder Şenyapılı
6.7/10 · 12 okunma
“Kötü bir anıyı unutmanın en iyi yolu güzel bir tanesiyle değişmektir.”
6/10
·88 syf.··
Beğendi
·
2018 10. kitabı
Montaigne Cicero gibi insanın kamusal hayatta ,insanların arasında ya da mesleğin icra ederken tam olarak kendisi olmadığını düşünür. İnsan yalnızlıkta, tefekkürde ve okuyarak kendisi olur. Aylaklık boş olmak değerini yitirerek tembellikle eşanlamlı olmuştur. Dürüstlük insan ilişkilerinin kurulmasında vaz geçilmez olanıdır. İnanç, sadakat, güven ve sırdaşlık, hepsi birdir.. Dürüstlük, kötülük ,kurnazlık ,maske, aldatma, hile olmamasıdır. Kısaca, dürüstlük, sadakat, görünen ile olunan, gömlek ile ten arasındaki uygunluğun güvencesidir. Canın istediği gibi, düzensizce, belirli bir yöntemi izlemeden bir kitaptan ötekine geç... İç savaş, savaşların en kötüsüdür, öyle ki ertesi sabah özgür bir insan olarak uyanıp uyanamayacağını asla bilemez, hayatta kalmak için şansını kadere bırakır insan. Şu anki zavallı durumumuzda, alışmak doğanın bize verdiği gerçek hediyedir, çünkü doğa duygularımızı uyutarak bütün kötülüklere dayanmamızı sağlar. Kendime sürekli yönelttiğim dikkat başkalarını da aynı dikkatle değerlendirmeme yol açıyor, bu kadar mutluluk ve açıklıkla yaptığım çok az şey var. Sözün yarısı konuşana, öbür yarısı dinleyenedir. Bütün dünya bir tiyatro oyununda oynuyor .Petronius Gençler samimiyet, doğruluk ve dolayısıyla olunanla görünüş arasında mükemmel bir birlik, yüce bir şeffaflık düşler. Hamlet tüm saray adetlerini ve uzlaşmalarını reddeder Kraliçe olan annesine “I know not ‘seems” diye bağırır. BEN GÖRÜNÜŞ TANIMAM.
Montaigne'le Bir YazAntoine Compagnon · Yapı Kredi Yayınları · 201534 okunma
Fuzuli, bir türlü saray şairleri arasında değerlendirilmediği için, Nişancı Paşa’ya gönderdiği ünlü şikayetname’sinde, şöyle diyordu: “Selam verdim, rüşvet değildir diye almadılar.”
8/10
·471 syf.··
Beğendi
·
2018 9. kitabı
"İnsanlara teklif ettiğim yeni ve en son olacak din “kendine taparlık’tır. Herkes kendi kendisine tapacaktır, herkesin kişisel bir tanrısı olacak ." Papini gerçekten bir çılgın, bu kitabındaki kahraman, çok zengin bir akıl hastası ! ( Yukarıdaki gibi bölümlere tepki gelmesin diyerek bu tercihi yaptığını sanıyorum ) kendisine ilginç gelen her projeye ciddi maddi yardımda bulunacağını vaadediyor . Ve sayısını şimdi hatırlayamacağım yüze yakın çılgın teklif geliyor. Hepsini hatırlamak zor . Örnek : Tiyatroyu reel yapan hayatın bir “taklidi değil, onun tamamıyla bir aynı olmasıdır.” Bu itibarla ilk yenilik, en sonuna kadar meslekten yetişmiş aktörleri atmakla başlayacaktır........... Bu gibi roller, ölüme mahkum edilmiş canilere veya başkalarının yararına hareketi amaç edinmiş ve bu maksatla ,halkın zevkine hizmet için ölmekten çekinmeyen gözü pek kimselere verilecektir. Veya ; Bu ay bir Cumhuriyet satın aldım. Pahalı bir heves amma işte o kadar. çoktandır canım istiyordu, aldım kurtuldum. Bir memleketin hakimi olmak daha fazla memnun edici bir şey sanıyordum.
Felsefe
GogGiovanni Papini · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20192,411 okunma