Gülhan Akın

Gülhan Akın bir yorumu yanıtladı.
Kıssadan hisse: Terapiye gidin, ama terapistlerle evlenmeden önce iki kere düşünün!
Sayfa 46
3 önceki yanıtı göster
Gülhan Akın okurunun profil resmi
oku bakalım
oku bakalım
evet, boyle de denilebilinir. Kişisel görüşüm daha çok terapistin mesleki roller ile özel roller arasındaki dengeyi kuramamasi ya da kaçırması yonunde. Diğer mesleklere nazaran terapist için bunu sağlamak daha zor olabilir. Kişi rollerini karistirmamali, partnerini analiz etmeye kalkismamali, zihnin çalışma pratigini degistirebilmeli, bu her zaman ve herkes icin kolay olmayabilir. Bunu başardı diyelim, partneri böyle bir paranoya yaşamaktan kendini alıkoymayı başarabilecek mi? Her hareketinin ve söyleminin analiz edildiğinden -ki bu zaten pek mümkün degil- endişe duyan biri bunu ne kadar sürdürebilir? Bu kuruntuya dusmemeyi sağlayabilecek mi? Ona da tamam diyelim. Peki her sorunda sorun yasamaması ya da derhal cozmesi gereken kisinin o olmasi gerektigine dair o absürt beklenti? Terapistligi bir meslek olarak görmek, icra etmek ve çalışma alanı içinde bırakmak hem terapist açısından hem partneri acisindan ne derece mümkün ya da kolay? Daha çok soru getirebiliriz ama bunlar da neden "iki kere düşünmek gerek"tiğini bir nebze olsa açıklar diye düşünüyorum. Terapist olmak sihirli bir güç değil ama bazan zehirli bir güç olabilir.
Reklam
Gülhan Akın yorumladı.
Okur aptal olmaz,olsa olsa öyküler kötüdür.
Gülhan Akın okurunun profil resmi
Dilan sana kötü bir haberim var :)
Gülhan Akın bir yorumu yanıtladı.
Psikiyatride oldugu gibi günlük ilişkilerde de sözlerin asli bir önemi vardır; sözcükler canlı kanlı varlıklardır ve sözcüklerle daima hesaplaşmamız gereklidir. Umutsuz bir kalbi ancak sözcükler umuda açabilir, dengesiz bir seyir izleyen bir yaşamı uçurumdan aşağıya sürükleyen de daima sözcüklerdir.
Sayfa 78
Ferdi Bişkin okurunun profil resmi
Hele bir de işitsel biriyseniz, sözcüklerin etkisi daha fazla oluyor.
4 önceki yanıtı göster
Gülhan Akın okurunun profil resmi
Ferdi Bişkin
Ferdi Bişkin
flood'a dönen bu aktarimlarimizda ben karmasiklastirirken siz öz'eden oldunuz daha çok. Teşekkürler ☘️
1 sonraki yanıtı göster

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Gülhan Akın yorumladı.
176 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
İçerdiği bilginin hafifliği ve çizimleriyle bir çocuk kitabı izlenimi verse de önemli bir sorunun cevabını veriyor. Bu soru aynı zamanda kitabın alt başlığı: "Dünyanın hakimiyetini nasıl ele geçirdik?" Harari'nin bu soruya cevabı, "hikâye anlatmak". Yani insanlığın diğer canlıların yapamadığı bir şeyi yaparak, olmayan şeyleri (hayalleri) birbirine aktarma ve belirli bir amaç için bir araya gelme, iş birliği yapabilme özelliğinin olması. Kitapta dört bölüm var. Bunlar: "İnsanlar Hayvandır", "Sapiensin Süper Gücü", "Atalarımız Nasıl Yaşadı?" ve "Tüm Hayvanlar Nereye Kayboldu?" başlıklarını taşıyor. Kitabın iç kapağında "Cilt 1" yazdığına göre devamı gelecek gibi.
Durdurulamayan İnsanlık: Dünyanın Hâkimiyetini Nasıl Ele Geçirdik
Durdurulamayan İnsanlık: Dünyanın Hâkimiyetini Nasıl Ele GeçirdikYuval Noah Harari · Kolektif Kitap · 2022811 okunma
Gülhan Akın okurunun profil resmi
Devamı gelmiş :) . 2 Ekim'de "Durdurulamayan İnsanlık 2: Dünya Neden Adil Değil"
Karısından kuşkulanan adam, bir sabah işe gitmeden önce karısının arka tekerleklerini tebeşir ile işaretler. Sonradan, tebeşir izlerinin silindiğini, yani tekerleklerin dönmüş olduğunu gördüğünde, karısına evden çıkıp çıkmadığını sorar. Sabah aceleyle postaneye gitmiş olduğunu unutan kadın, hayır der.
Sayfa 14
Gülhan Akın okurunun profil resmi
Devamını merak eden çok olmuş, olayın devamı yok, klasik bir kıskançlık krizinin ortaya çıkaracağı benzer sonuçlardan biri ile nihayete eriyor. Kıskançlık ve güven sorunları yaşayan kişilerin inanılmaz sınama yöntemleri ve "yaratıcı" fikirlerine bir örnek olarak ekledim.
Reklam
Gülhan Akın bir yorumu yanıtladı.
Asla başkalarının davranışlarından sorumlu değilsiniz. Sadece kendi davranışlarınızdan sorumlusunuz.
Sayfa 64
Parrhesiastes okurunun profil resmi
Hangi bağlamda söylendiğini bilmiyorum ama öyleyse bu lafa göre bütün bir edebiyat tarihi, bütün felsefe tarihi, hatta tarihin tarihi bile çöp olur.
3 önceki yanıtı göster
Gülhan Akın okurunun profil resmi
Parrhesiastes
Parrhesiastes
"Hangi baglamda" diye başlamış olmanız bağlam dışında cümlelerin ne kadar maksadının dışına taşabileceginin vurgusunu taşıyor, biraz da bu yüzden açılım getirmenizi arzu etmiştim. Oldukça geniş bir açıdan ve anlaşılır bir şekilde nakşetmişsiniz. Oncelikle açıklamalarınız için teşekkür ederim, oldukça değerli bir açılım getirmişsiniz. "Aforizmalar" çoğunlukla bağlamindan koparılmış cümleler olarak yer ediniyor. Bunu altını çizdiğimiz her bir cümle için kendimiz de uyguluyor olabiliriz. Bütünden çekip aldığımız parçalar bunlar. Okuyan bazan esasa yakın bazan çok uzak anlamlar çıkarabiliyor. Oysa bütünün parçalardan farklı anlamlar taşıdığını da biliyoruz. Araştırma yapan ve bilginin bütünlüğüne vakıf olmak isteyen okur parçalı bilginin yanılgısına kapilmayacaktir diye düşünüyorum, bu gibi durumlara aşinalik kazanmış olması kuvvetle muhtemel. Bunun dışında sizin ayrıca aktarmış olduklarınız elbette fayda ve değer açısından tartisilmasi/islenmesi gereken çok önemli başlıklar. Bu alıntının kopup geldiği yer ise çok daha basit bir evren dersem hataya düşmüş olmam umarım. Kötü bir gün gecirdigi için olumsuz duygularını partnerine yansıtan bireyin davranışları kendi sorumluluğunda olup maruz kalan bu davranışın sorumluluğunu taşımaz. Maruz kalanın bu olumsuz yansıtmanın karşılığında oluşturduğu davranış ise kendi sorumluluğu dahilindedir. Karşılığında gösterdiği tepki benzer ya da farklı olabilir ve her ne şekilde olursa olsun o da kendi davranışının sorumluluğunu taşıyacaktır gibi gibi.