Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Şevâhidü'n Nübüvve isimli eser için Abdülhakim Arvâsî hazretleri "Bu kitabı okuyan Rasullullah'a âşık olur" demiştir.
Necip Fazıl Kısakürek bağlı bulunduğu zâta, efendim zât-ı âlînize nasıl kavuşulur, sizden nasıl istifade edilir gibi sorular sordu. Soruyu uzunca soruyor ki uzunca bir sohbete medar olsun istiyor. Bu soru üzerine Abdülhakîm Arvâsî Hazretleri gözünü onun üzerine doğru diker ve şöyle bir cevap verir: “Necip, nasip meselesi.”
Reklam
Edep... Müslümanın en aziz duygusu... Günaha mâni o duygu olduğu gibi, kahr ve rahmet arası muvazene noktasını görmek de aynı histen gelir. "- Edep hududa riayet etmek demektir ve en büyük edep; ilahi hadleri korumaktır." Buyuran Abdülhakim Arvasi Hazretleri, bu bahsi kendilerine açtığın zaman buyurdular: "- Din, edepten ibarettir. "
Sayfa 343Kitabı okudu
"Üstad Necip Fazıl'dan bizzat dinledim. Merhum Seyyid Abdulhakim Arvasî Efendi Süleymaniye Camii'nde vaaz vermektedir. Necip Fazıl da 10 soru yazar ve soruları cebine koyup Süleymaniye Camii'ne gider. Vaazdan sonra soruları kendisine soracaktır. Ancak, Arvasi Hazretleri vaazı sırasında Necip Fazıl'ın sorularını birinciden başlamak üzere tek tek cevaplandırmaktadır. Üstad bir ara (acaba soruları cebimden düşürdüm de eline mi geçti?) diye şüphelenir. Cebine bakar soru kâğıdı yerinde durmaktadır.
Ramazan Ayvallı
Ramazan Ayvallı
Edep... Müslümanın en aziz duygusu... Günaha mâni o duygu olduğu gibi, kahr ve rahmet arası muvazene noktasını görmek de aynı histen gelir. «–Edep hududa riayet etmek demektir ve en büyük edep; ilâhî hadleri korumaktır.» Buyuran Abdülhakîm Arvâsî Hazretleri, bu bahsi kendilerine açtığım zaman buyurdular: «– Din, edepten ibarettir.»
Sayfa 343Kitabı okudu
Allahü teâlâ bize rahmetiyle muamele etsin. Adaletiyle muamele ederse yanarız. Abdulhakim-i Arvasi Hazretleri (Kuddise Sirruh)
Reklam
Ölçü
“Zâlim kişileri âdil diye methedenin, din düşmanının ölüsüne dirisine duâ edenin imânı gider.” Abdülhakîm Arvâsî Hazretleri
272 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Hayatını, Abdülhakîm Arvasî Hazretleri'ni "Tanıyıncaya Kadar" ve "Tanıdıktan Sonra" diye iki ana bölüme ayıran Necip Fazıl, Efendisine doğru kendisini cezbeden hâdiseleri de mânâlandırdığı otobiyografik eseri "O Ve Ben"i 1975'de şöyle takdim etmiştir: Bu eser, dünyaya gelişimden bugüne kadar en hususî renkleri, çizgileri ve sesleriyle hayatımın hikâyesi ve asıl O'nu tanıdıktan sonra manasını anlamaya başladığım vücut hikmetinin bende tecelli eden yakıcı ifadesidir. Bu bakımdan, kendilerini görünceye kadar malik olabildiğim birbuçuk esere nisbetle bugün 60 cildi aşan ve hepsini birden o nura borçlu bildiğim eserler arasında, şimdikini, baş köşeye oturtulması lâzım ve en mahrem iç ve dış iklimlere doğru bir belirtiş olarak takdim ederim.
O ve Ben
O ve BenNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 20218,4bin okunma
Hiç yemeğin tadı, tuzu, tek kelimeyle lezzeti, çatalla ve bıçakla aranıp bulunabilir, kesilip ayıklanabilir mi? Ancak zevkle, zevk anlayişiyle bulunur. (Abdulhâkim (Arvasî) Hazretleri) Evet akıl, lezzeti çatal ve buçakla yakalamaya çalışmanın aleti..
Sayfa 24
Mürşidim ve kurtarıcım Esseyid Abdülhakîm (Arvasî) Hazretleri: 《– Hiç yemeğin tadı, tuzu, tek kelimeyle lezzeti, çatal ve bıçakla aranıp bulunabilir, kesilip ayıklanabilir mi? Ancak zevkle, zevk anlayışıyla bulunur.》
Reklam
Riya olmasın diye cemaatten kaçanlar, ayrı bir riya içindedirler. (Abdülhakîm Arvasî Hazretleri)
Sayfa 251Kitabı okudu
660 öğeden 421 ile 430 arasındakiler gösteriliyor.